26.07.07
07:07
Сигурно е имало и преди подобни теми, но мисля, че не е лошо да изкоментираме отново този въпрос и по-конкретно проблемите, свързани с това, как ежедневната работа се отразява на фитнеса. За НИКОГО не е тайна, че нашият спорт изисква огромно внимание и огромна част от времето ни. Максимални резултати се постигат тогава, когато целият дневен режим на човек се върти около тренировките, храненето и съня. Възниква проблем тогава, когато на човек му се налага да прекарва 8-10-12 часа на работа (изключвам работата във фитнес зала) и особено, ако работата е интензивна. Точно такъв е моят случай. Работата ми е много интензивна, напрегната и ме лишава от възможността да почивам и НАЙ-ВЕЧЕ да се храня както преди. Да не говорим, че ми се наложи и да разредя тренировките. От друга страна не се оплаквам, защото работата ми носи много високи доходи - доста над средното заплащане за България.
Опитвам се да си нося качестена храна (пилешко, ориз, извара, мляко...) на работа и да спазвам някакъв хранителен режим, но се получава все по-трудно и по-трудно. За съня да не говорим... понякога спя по-малко от 4 часа на денонощие. Като добавим и обезводняването от жестоките летни жеги, картинката става прекрасна.
Негативните резултати вече са на лице, но се опитвам да се примиря с фактите и чакам есента, когато ще си възвърна нормалното състояние и ще започна да надграждам.
Нека всеки от вас да сподели в тази тема, как съчетава работата и фитнеса. Мисля, че ще е полезно за всички да се поучат от чуждия опит.
Ами аз все още не работя ама ходя на училище и когато съм на даскало като си науча и почина и тогава ходя в залата а пък иначе през ваканцията ставар към осем закусвам, оправям си нещата за фитнеса и отивам, при мен не е много трудно защото нямам много сериозни задължения. :)
Tренировки без работа съм пробвал, само докато съм бил в отпуск - много е гот. :-P
Работата ми, не е свързана с физически натоварвания, така че не ми е проблем. Понякога, времето е малко кът и е налице проблем с наспиването, но не бих казал, че е нещо особено. Тренирам след работа - около 1/2 - 1 час след прибиране, а за хранене - най-често обядвам нещо месно(скара) или някакви ...десерти, понякога вечерям и по 2 пъти. :) Така или иначе съм свикнал на такъв хранителен ‘ритъм’, още повече, че преди и не обядвах въобще. Ако се отдам на обядите, най-вероятно ще загубя работоспособност, така че го избягвам. :P А да си нося храна от вкъщи - не бих се занимавал чак толкова, не ми е такава идея фикс, а и така имам резултати, които смея да определя, като добри и задоволителни за мен самия.
За обезводняването - пий вода, това не изисква особени усилия. :)
Не се стресирай толкова, ще свикнеш. :P
Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 10:33.
26.07.07
10:44
Аз работя доста натоварваща работа (от гледна точка на стрес, не на физическо натоварнаване), която често продължава по 9-10 часа дневно. Решението което намерих за себе си е да адаптирам начина си на хранене и тренировки към работата. Бях изкарал 2-3 години с периодично НВД и доста тежки и систематични тренировки, които със сигурност ми дадоха една добра основа, но са несъвместими със сегашното ми ежедневие.
От известно време съм на РБР, както и на по-леки/алтернативни тренировки и се чуствам и прогресирам учудващо добре. Не ми се налага да си нося храна от в къщи, РБР-то е доста по user-friendly така да се каже ;). Тренирам веднага след работата, помага за намаляне на стреса, като и ставам понякога час по-рано за да правя кардио. Всичко е въпрос на желание.
26.07.07
20:40
Работя във фитнес :) Какво повече да кажа. По цял ден ям и седя. Всичко се върти около това нещо.
30.07.07
08:12
Работя във фитнес :) Какво повече да кажа. По цял ден ям и седя. Всичко се върти около това нещо.
Аз мисля да си потърся такава работа за през зимата. Я кажи, доволен ли си от заплащането?
04.08.07
00:09
Не знам,но ми се струва че не е много правилно да слагате фитнеса на централно място. Не забравяйте че нашата същност и най-важните неща са добрия доход,семейство,работа,деца и такива неща. фитнесът е само допълнение към тази същност,но не и основа (освен ако не се занимавате професионално с него). Аз лично го приемам като начин за релакс,като грижа за тялото,като начин за освобождаване от напрежението