отново ГРЪБ

28.07.07
23:06

Здравейте! Занимавам се със силов трибой.
Tреньора ми изискваше да правя и упражнение за бицепс, трицепс, на скрипеца ама аз не правя.
Карам повече колело и бягам. В трибоя имам добри постижения, клякам с 80кг, лег - 30кг,
на тяга съм малко по слаба, защото не ми е много силен гърбът и дърпам само 75кг (тука дадох максовете си).
Видях доста теми за гърбът, но в повечето то тях се пита как той да се разшири.
Аз искам да попитам точно обратното, (при условието,че ви казах общо взето как тренирам)
в какво да внимавам за да не го разширя?  %-P

P.S. Ако може отговор от кавалери,ама и от по-опитни дами приемам :)))

Ширината на гърба е преди всичко е въпрос на генетика, така че едва би могла да тренираш чак толкова “превантивно”, че да не акцентираш в тази част. И между другото, в кой спортен клуб тренираш силов трибой?

29.07.07
10:02

личното ми мнение е, че постижения за тяга се постигат с ... тяга. щом тренираш трибой, значи трябва да са ти ясни тренировките за сила и не мисля, че толкова кардиотренировки са ти необходими.

29.07.07
12:24

Тренирам в СК’Олимпия’Морава. Целите ми са да стягам краката,дупето и корема си.Другите части малко ги пренебрегвам.Тренирам си клека с клек, лега с лег и тягата с тяга, като повторенията на вече усвоена тежест ми дават повече сила за по-големи максове.Общо взето и кардиото и трибоя ги правя най-вече за удоволствие. :)

P.S.Доколкото разбрах и от други теми, тягата е повече за стягане и маса, а не за разширяване на гърбът.Правилно ли съм разбрала? %-P

Мнението беше редактирано от sportno_gadJe на 29.07.07 12:28.

29.07.07
14:38

правилно си разбрала  ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1