01.08.07
11:16
момчета спазвам си НВД от около 2 месеца.Хапвам главно пилешко,белтъци,рибка,извара и сутрин овесени ядки,редовно си пия суроватъчното протеинче и витаминчетата.В залата след всяка тренировка си правя коремче и кардио(15-20 мин).Общо взето съм доволен.Коремчето се прибра,започна да си личи пресата,пооформиха се и останалите неща.Имам можеби още за чистене за да изкарам хубав корем,но има време.
Проблемът е,че днес в залата инструкторката малко ме шокира.Заговори ми за НВД-то и как тя специално на 6 дни нвд прави 1 зареждащ ден(хапва стабилно въглехидрати,сладичко и т.н)с идеята да стресира(така каза)организма и да стимулира метаболизма.Било и добре(от година и нещо го карала така).Обясни ми,че за мъжете било по-различно като примерно на 3 дни трябвало да се прави 1 таквъ ден с обилни въглехидратчета,а и това било за да се качва и мускулна маса,а не само да се сваля.Питам се правилно ли е това?И вярно ли е?Аз откакто съм почнал нвд-то серизоно си избягвам въглехидратите след 16х и изобщо никъде не съм чел за такъв ден в който да се хапват обилно.Също така си мислех,че и качването на ММ ще е по-трудно при такъв период на чистене,но тя ми обърка представите..Бихте ли ми разяснили тези неща?Верни ли са?Може ли да се прави така?
И друг въпрос имам-приемаме,че след доста упорит труд и нехапване на боклучи направя тялото което искам-хубава преса,кърдички,всичко ок(не искам да ставам огромен(искам да съм големичък и да релефен просто) мога ли така да се потдържам добре орелефен с диетката без да качвам особенни килограми и без да свалям.Демек-ако се ограничавам в яденето мога ли да си запазя това което съм направил без да има последствия за мен и мускулатурата? :)
Мерси.
Темата беше редактирана от tra^la^la на 03.08.07 14:17.