Новата мъртва тяга по - брутална от всичко до сега !!!

03.08.07
13:55

Става въпрос за един вариант на тягата който е по - ефикасен и от нормалната, разликата е в диапазона на движение който при този вариант е много по - голям, хвата е максимално широк почти се хващат краищата на щангата а краката са стъпили върху някаква платформа.

Давам линк към по - обширни обяснения - http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=459740&cr;=

03.08.07
19:12

Не съм чел статята, но тоз на снимките защо си е забил погледа в земята?

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 03.08.07 19:17.

03.08.07
23:07

Е какво и е новота на тая тяга О_О правил съм подобен тип тяга и разлика няма... при този вариант малко повече се товари горната част на гърба + еректорите разбира се .

04.08.07
09:25

Аз я пробвах тая тяга, можах само с около 2/3 от тежеста която използвам при обикновената, брутална е ! - разтягането е много по - добро и мускулите се усещат по - добре.Движението е много по - голямо от обикновената тяга и за да питаш какво и е различното значи просто не си я правил, все едно да питаш каква е разликата между пълния и частичния клек.Това упражнение е много добро може би най - доброто упражнение изобщо, попринцип за мен тягата е най - доброто упражнение а това е най - добрия вариант тяга с пълен диапазон на движение.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 04.08.07 09:26.

04.08.07
12:44

Не казвам,че не е различна,а просто ,че не е ново упражнение  :P Заглавието на темата е “новата мъртва тяга”.Мисълта ми е ,че тоя тип тяга не е никак нов и се прави от силовите трибойци от много одавна.
Иначе самата тяга е брутална,защото ми натоварва много целия гръб.Значително повече от обикновенната.

04.08.07
13:08

Е заглавието е малко подвеждащо, писъл съм нова защото е нова за мен а и досега не бях чувал за точно тоя вариант, а и не съм виждал някой в мойта зала да я прави.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 04.08.07 13:10.

04.08.07
13:43

Бях чел за нея в една статия “Стари, но Златни.И там беше тази тяга, но човека от снимката е беше хванал още по-широко - за отворите на дисковете.

Мнението беше редактирано от difference на 04.08.07 13:45.

Заглавието наистина пали интерес, поздравления - но не говорим за нищо ново, а само за преекспониран вариант на тягата, на който съм почитател отдавна и се старая да прилагам същата техника.

04.08.07
19:38

На какво стъпваш? защото в моята зала няма специални платформи и трябва да стъпвам върху два диска което не е много удобно.

08.08.07
18:56

Alkorin иначе ти тая от седежа ли праиш или прав

08.08.07
22:00

казано от Samiii на 08.08.07, 18:56:

Дори не бях чувал че има такава от седеж, прав естествено.

FZ

11.08.07
08:19

казано от Samiii на 08.08.07, 18:56:

К`ъв седеж бе човек .  :question:

14.08.07
19:47

За мен поне не върши работа, в смисъл че  тягата я ползвам за само за трапец, не ми трябва допълнително натоварване на мускули, които вече съм изцедил...

14.08.07
20:32

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:45.

14.08.07
22:01

Не съм съгласен че е спомагателно упражнение, според мен това е по - добрия вариант тяга тъй като диапазона е максимален - а колкото по - голям е диапазона на движение толкова повече мускули се удрят, разликата не е само в широкия хват а и в поставката - използват се и двете, виж статията.Да, използва се по - малка тежест но нима това е основното ? и при пълния клек се използва по - малко тежест от частичния това значи ли че частичния е по - добър ?
Лично аз нямам съмнение че това е може би най - доброто упражнение, като го изпробвах напрежението което се усеща във всеки един момент е изключително, като го правиш с този най - голям диапазон усещането е ... (тука ще взаимствам) че не дърпаш тежеста от пода а от дълбините на ада, наистина удължения път на движение на щангата оказва неимоверно въздействие, който се съмнява просто може да го пробва и ще разбере разликата.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 14.08.07 22:02.

15.08.07
08:18

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:45.

15.08.07
08:26

казано от mitaka101 на 15.08.07, 08:18:

Като го правиш малко повече време, ше усетиш, че развитието е предимно на краката. Освен това предпочитам да правя тягата с повече от 100кг, а когато съм стъпил на поставки това е опасно. Освен това искам да товаря гърба, а при поставките той е на второ място.
Сам ще се убедиш след месец-два.

Има доста логика в това.
Според мен си прав.

Не знам, дали в комбинацията с широк хват и поставки, натоварването не се разпределя малко повече и към горната част на гърба.

Колкото до частичните движения - в горна част на амплитудата, предполагам че точно тогава, един по-широк хват би дал исканото натоварване в горната част на гърба.  Всичко трябва да се опита. :)

И все пак, аз лично правя класическата тяга. Широк хват, не ползвам дори и на гребането с щанга, просто китките ми не биха издържали, а бицепсите биха отнесли бая натоварване -  освен ако не е с много малки килограми, което би обезсмилило упражнението.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1