10.01.08
19:41
На мен лично ми допада този спорт. Интересно е да гледаш, но не ме влече и не бих се записал да тренирам. Разбира се малките дечица ( не че съм голям, но те са на по 10-12 .. ) които скачат без никакъв смисъл ме дразнят.. Много с вживяват и се мислят за големите майстори.
На професионално ниво обаче вече е красиво. Не мисля, че е безсмислено, защото при всички положения е по-добре, отколкото да висят по цял ден на компютъра.. Трябва да си се спортува.. каквото и да е :) Щом това им харесва, това да тренират :)
10.01.08
21:03
Недейте така хора. :) Нали се сещате, че във форума за фрийрън има тема “Културизъм или бодибилдинг - глупост с две имена?”.
Каквото и да има си мисля, че един човек който блъска в зала се е ориентирал много по-правилно от такъв, който по цял ден седи в парка и прескача най-различни огради и други подобни неща...Тука в моя град не съм виждал човек над 8-9 години, който да се опитва да “”спортува”” подобно нещо.
24.05.11
08:40
Епа аз мога на вас да ви кажа нещо .... Паркур или фрирън са си много хубави спортове и това за лапетата дет качват 50 санта парапети е вярно, дразнещо е обаче когато се пренесе в екстремна ситуация паркура става доста вълнуващ спорт лично си го тренирам и знам какво е когато имаш смелоста да правиш как да го нарека “големите скокове” същото е когато тренираш с 80 лежанка например и един ден решиш да направиш 5 повторения със 100 и успееш надявам се да ме разберете ... Няма тъп спорт, има хейтъри ... а и има друго нещо, за да се тренира паркур без фитнес поне лека фитнес подготовка нестава ...
EDIT: Да допълня само , за това това е спорта която функционалност на тялото се развива най-добре
Мнението беше редактирано от Тодор Евтимов на 24.05.11 08:47.
24.05.11
14:04
М-да, а пък в залата, като почнат лапетата да вдигат по 30 килограма и да пъшкат и да хвърлят дъмбели по пода е по-яко, от колкото да скачат на 50 сантиметрови парапети.
Всеки е почнал от някъде, малко са тия надарени дето влизат и слагат 70 на лег в ден 1-ви от тренировките си, правят серия и не се контузват. Хм как ли го постигат? Ами спортували са дълго време друг спорт със сходни движения. Пичове, не всичко дето лети е културизъм и тежка атлетика. Като ви дразнят хлапетата, кажете така - не се самозаблуждавайте, че конкретният спорт не струва. Даже и в кърлинга има мисъл и тяло, просто още не сте стигнали до там.
25.05.11
00:24
Според мене темата е глупава , free run си е спорт и тази тема няма смисъл :D :D Защо да ни дразни ? Тебе дразни ли те плуването или баскетбола ?
31.10.11
20:04
Хора... постояно наричате малките “пишлемета” а “професионалните” и те са били пишлемета незабравяите.. :Х
Мнението беше редактирано от Георги Дацков на 31.10.11 20:05.
31.10.11
20:31
казано от valentinik46 на 05.08.07, 14:10:
На мен ми харесва и доставя удоволствие да ги гледам но това например си е Българска простотия този клип някво пишлеме ше ми ска4а по колите http://es.youtube.com/watch?v=KQFPAiXe1CI
Тия са изруди ,евала http://es.youtube.com/watch?v=KQFPAiXe1CI
Това нямаше нищо общо с паркур тфа е просто някво камикадзе което няма кво да прави ... ако искаш да видиш нещо хубаво гледаи Cetkata в youtube…
29.10.13
23:34
Мисля,че бъркате фрийрън с паркур,паркурът не е спорт а мисля,че е измислен от френските спец части за бързо и безшумно предвижване.Накратко Паркур е - начин на придвижване на френските специални части.
Мнението беше редактирано от Христо Личев на 29.10.13 23:34.
30.10.13
12:53
казано от Свободомил Затворов на 29.10.13, 23:34:
Мисля,че бъркате фрийрън с паркур,паркурът не е спорт а мисля,че е измислен от френските спец части за бързо и безшумно предвижване.Накратко Паркур е - начин на придвижване на френските специални части.
да точно! Аз иначе постоянно наблюдавам фрирън от разни пенсионери. Отказват да минат през подлез и прескачат ограда към метър висока между платната! Ах какви изпълнения съм виждал. Макар и някой по хилави да залагат на гимнастиката и да се шмугват между решетките :D
Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 30.10.13 12:53.
20.03.14
18:06
И така момчета, първо здравейте на всички.
Не понасям някои от глупостите, които чета тук от хора, които дори не са се занимавали с това.
Накратко ще ви обясня някой работи за този спорт.Занимавам се с Фрийрън от 9 години, смея да кажа, че съм професионалист на световно ниво.Първо Паркур и Фрийрън са две различни неща.Пакркурът, е част от Фрийръна.А фрийръна обединява няколко дисциплини - Паркур, стрийт стънтс и трикинг.За мен това си е наи-добрият спорт без съмнение, доставя ми най-голямо удоволствие от всичките спортове с които съм се занимавал (почти всичко съм спортувал).То си ми е в кръвта, защото още от малък харесвах всякакви такива ,,премятания’’ ако мога така да го нарека.Това е един доста сложен спорт, изисква доста търпение, усилени тренировки и с течение на времето се научават много техники и различни трикове, за които е нужна добра психика.В този спорт 60% е психика, 39% лудост и 1% физика.Хубавото в този спорт е, че всичко е честно, не като леката атлетика например (тренирал съм и това 5 години и е мега нечестния спорт).Докато в Фрийръна, ако ще взимай хапове, пий протеини и взимай добавки, каквото и да правиш, колкото и да си изкукал ако нямаш нужната психика и умения - ‘’прицакан си чуйек’‘.Това е спорт, който те кара да се чувстваш свободен, безграничен и е също начин, по който можеш да докажеш на себе си, че с достатъчно воля се постига всичко, колкото и невъзможно да изглежда.Изгражда се много добра дисциплина и този спорт те прави един вид ‘’по-човечен’‘.Който каквото ще да говори, за мен това си остава спортът, от който научих най-много, запознах се с страшно много хора, изкарах доста пари от това, и съм в страхотно здраве и форма! Nо хейт, приятен ден да всички! :))
Наговори се,изфука се колко си добър .Хайде сега ходи да научиш български език и си нумеро уно, “чуйек” !
23.05.14
00:35
казано от valerious на 10.01.08, 20:58:
parkour-bullshit
Parkour-Bullshit? Представи си че си в ситуация да кажем те гонят някви наркомани, и ти трябва да избягаш от тях. Аз например с моите приятели си правя симулация че ме/ни гони/ят накакви хора и трябва да се измъкнем с паркур. И има разлика от Паркур и Фрийрън. Фрийрън-а е пак като паркур да се катериш и такива неща но да правиш повече салта арабки и др. трикове.Паркур е просто катерене и стигане от точка А до точка Б през предприяствия, което може да ти помогне в трудни ситуаций както казах...Да кажем гонят те наркомани и те хванат в задръстена улица с малко по висока стена от тебе, ползваш “Wall Run” и се измъкваш, те няма и да разберат кво е станало...Така че паркур-ът изобщо не е “Bullshit”.
23.05.14
00:39
казано от Свободомил Затворов на 29.10.13, 23:34:
Паркур е отиване от точка “А” то точка “Б” докато безшумно минаване през предприятствия. Да кажем ако бягаш от наркомани и си в задънена улица с стена малко по висока от теб, трябва да използваш “Wall Run” и се изкачваш по стената по-най бързият начин!!!