05.08.07
09:45
Здравейте! Моля за съвет от професионалисти или хора с опит за моя проблем.. Висока съм 174 см., тека 57 кг. и съм на 25 години. Идва лято.. плаж, моренце.. как да се покажеш по бански костюм, след като по корема и дупето има мазнинки.. За някой може да е нормално, но за мен е ужасно.. А и целулитът се обажда доста.. От седмица спазвам нещо като диета - ям това, което ми се яде - общо-взето за закуска винаги е само плод, към обяд - сварено яйце със салата /чушки, домати, краставици, моркови/ с малко обикновено сирене, а за вечера пак зеленчуци, но сварени. Веднъж на два дена ям и хляб Бонус с Л-карнитина.. повече просто не ми се яде :) Пия Л-Карнитин по една капсула всяка вечер на гладно час преди лягане, и ползвам антицелулитните душгел и крем на нивеа. Упражненията ми включват около 30 мин. само за корем, 20 мин. с тежести за ръце и гръб, и 15-20 минутки на кростренажор всеки ден. Правя ги вкъщи, защото работата ми не позволява да ходя на фитнес, нямам време :( Та въпросът ми е доколко тази диетка е ефектвна, до колко мога да разчитам, че ще стопя мазнините и няма да ме е срам да намъкна банския? :) Моля за съвет, ако нещо бъркам, с удоволствие ще послушам всеки съвет, предварително благодаря! :)
Звучи ми като поредната йо-йо диета, напъваш се да ядеш зеленчуци после тялото изпада в състояние на глад пести всяка калория и ти изоставяш цялата работа и се нахвърляш върху храната и си връщаш килограмите които си загубила а защо не и да качиш отгоре и се отчайваш.Трябва ти по ефективен режим - трябва ти програма да включва по - сериозна работа с тежести, кардио, балансирана диета - най - добре с въртене на въглехидрати.Най - добре да се поразровиш и да понаучиш това - онова.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 05.08.07 11:36.
Нека припомня нещо, което съм писала в предишния пост: не е диета, ям само това, което ми се яде. Ограничила съм сладкото и белия хляб. И отново да кажа, че целта ми е да се намалят мазнините, а не да отслабвам с килограми! Явно погрешно си ме разбрал.
05.08.07
14:20
Мисля, че повече от добре е разбрал какво целиш. Хубаво е да ядеш каквото ти се яде, но само зеленчуци не правят пълноценно хранене. Трябват ти белтъчини, повече от едно сварено яйце и малко сирене. Мазнините са задължителни в менюто, ако искаш да сваляш такива. С това ядене 3 пъти на ден по нищо, освен да си стресираш тялото и да си забавиш метаболизма друго не виждам какво може да стане. Отдели време, порови се из сайта и форума, подобни теми са обсъждани многократно и има какво да се научи.
16.09.07
14:13
не знам защо всички жени ( повечето) се стремят да докарат фигура само за плажа , готови са един месец преди морето да започнат със зверски диети , да свалят 3-4 килограма, без да съзнават че мазнините в повечето случаи не се стапят.Ако човек иска хубаво тяло трябва да го поддържа целогодишно или поне 9 месеца в годината иначе не става. Не се сърди за поста ми просто ако искаш следващото лято да си във форма започни от сега.Според мен нямаш много килограми да сваляш, така че спортувай нещо, храни се здравословно и ще има резултати, в противен случай приеми факта , че до 30 тата си година ще си натрупала солидно количество мазнини по тялото си , които вече няма да мозещ да моделираш за един месец