Може ли някой да ми помогне да си направя програма за конкретни уреди - сложила съм им снимките

09.08.07
08:28

Здравейте, от една седмица ходя на фитнес в една зала, та в нея има отделни зали за мъже и  за жени, та аз ходя в женската зала, има инструктор, който ми направи план и сега карам по него. Значи в залата има 9 уреда, ето ги и тях:      http://www.radkahair.org/fitnes/   
Ето и програмата ми сега:
1. велоергометър 10 мин на програма 1
2. уред № 6 от снимките - за корема 3 серии по 20 повторения
3. уред № 7 -    правя 50 избутвания напред на тежестта
4. уред № 9 - кетлер  3 серии по 10 избутване на ръкохватките напред и нагоре и 3 по 10 придърпване надолу на макарата
5. странния уред № 5 - хващат се дръжките и кръгът долу се върти като се усуква тялото странично - между уредите правя по 10 усуквания на него.
6. кростренажор 15 минути
7. уред № 3 - за пояса, както ми обясни инструктора, правя три по 20 серии навеждане напред и назад, като отзад има две масажиращи гръбнака ролки и без почивка между сериите правя странични наклони - уреда е гъвкав също 3 по 20
8. Механична бягаща пътечка, не мога да направя повече от 10 минути на нея - това е единствения уред, на който се изпотявам.
  Та това е, ако може мнения, критики и съвети, ще съм много благодарна!
Забравих данните аз себе си - на 42 години, 55 кг, цел на тренировките - тонус, сила, стягане на тялото и бавно отслабване с още 3-4 килограма.

Темата беше редактирана от Magnolia на 09.08.07 08:31.

SH

10.08.07
05:32

Здравей,
Ако не си тренирала никога или поне не скоро, за начало можеш да караш с тази програма. Но след месец те съветвам да преминеш към “мъжката” зала и да започнеш тренировки със свободни тежести. Тези уреди от снимките и настоящата ти програма могат само да ти помогнат да влезеш във форма, ако никога не си тренирала преди и си обездвижена, но нищо повече. Изкарай няколко седмици и после започни с “истинските” тренировки.
Успех

10.08.07
19:33

Ще потвърдя предишното мнение, машините не са ефективни най - добре се тренира със свободни тежести независимо дали става въпрос за мъже или жени.Свободните тежести просто са най - добрите не могат да се заменят с машини, една от причините е че при свободните тежести тялото използва т.н. мускули синергисти или стабилилизиращи мускули така няма опасност да се получи неравномерно развитие на някой мускул, при машините се тренира по зададена траектория която не изисква от тялото да използва тези мускули синергисти и така се развива нефункционална сила за разлика от тренировката с тежести при които тялото се използва като една единица и се развива функционална сила.

21.08.07
08:45

Много благодаря за отговорите. Не знам защо не получавам известие на пощата че има отговор по темата и се чудех защо никой не ми отговаря, добре че погледнах сега.  Засега още свиквам с натоварването,очаквах че след тренировка ще съм пълна с енергия и бодра, обаче се оказва че все още след тренировка се чувствам като парцал, не знам на какво се дължи, след като не получавам мускулна треска и не се натоварвам прекалено. Сега промених малко програмата, увеличих минутите на кростренажора до 25 и правя коремни преси в три серии по 10. Изобщо не знам какви уреди има в мъжката зала, но ще отида да ги видя утре. В мъжката зала обаче няма нито един уред за кардио - специално погледнах да видя дали има - нито един от мъжете не прави кардио и е пълно със 100 килограмови индивиди с големи шкембета и огромни мускули, които принуждават ръцете им да стоят далече от тялото - като татко Барба са. Ще трябва доста здрави нерви да имам да им изтърпя подигравките. Иначе с всеки изминал ден фигурата ми се стяга видимо за околните, само проклетото коремче още се е барикадирало здраво и не се предава. Пия L-karnitin сутрин 1 час преди тренировка и сега започнах и вечер преди лягане. Иначе с килограмите вече съм горе-долу добре - още 3 кг ми остават за сваляне. Сега съм на НВД - но не смятам калории и май че пак както винаги не приемам достатъчно калории, може би затова съм отпаднала. Ако може някой да ми каже какви упражнения да започна като за начало със свободни тежести, аз ще намеря подробности за тях в нета и ще започна да ги правя - целта е стягане и тонус, без претоварване. Ще погледна и тук в сайта, но не знам кое е подходящо за мен.  Благодаря предварително!

21.08.07
10:27

Ами едни от най - важните упражнения са клякане, мъртва тяга, набирания, вдигане от лег, вдигане от лег от наклон, раменни преси и кофички - само с тези упражнения може да се постигне невероятен резултат.

21.08.07
16:58

Благодаря, сега ще видя как да си направя подходяща за мен програма. Ще видим как ще се разбера с младежта от мъжката зала, не че много ми пука, ама няма да ми е приятно да ме гледат като извънземно.

SH

21.08.07
18:41

Ако се чувстваш много отпаднала вероятно храната не ти е достатъчно или не ти дава всичко необходимо (НДВ ограничава една цяла основна група храни) . Би ли написала седмичната си програма -колко дена тренираш, колко кардио, колко силови тренировки. А също и поне приблизително храната. Така ще има на каква основа да ти даваме съвети...
За програмата спокойно. Няма за къде да бързаш. Постепенно тялото ти ще свикне на постоянните тренировки и ще ти бъде лесно да преминеш към по-”важните” базови упражнения. Най-важно сега е как се чувстваш, да не претренираш и да не си отпаднала, защото последните могат лесно да те откажат изобщо от тренировките.

П.П. Може би трябва да намалиш, а не да увеличаваш времетраенето. Колко дълга ти е средно една тренировка от началото до края?

22.08.07
17:46

Благодаря за отговорите много ми помагат. Значи, на 42 години съм, 158 см, 55 кг.
Сутрин пия едно кафе с мляко и след това преди да тръгна към залата пия един L-karnitin
тренировката ми трае около час. Първо 10 мин велоергометър за загрявка,
после две серии по 10 коремни преси - лягам на келера с подпора на коленете -
така е изобразено на снимките за употреба на уреда.
след това на уред № 7   -  50 пъти избутвам тежестта напред - пак за корема
после на уред № 6 правя  3 серии по 20 - това май доста се дублира с предния уред
след това на черния кетлер(уред 9) правя 3 х 10 избутване на тежестта напред и нагоре
след това на същия уред 3 х 10 издърпване на макарата надолу;
после отивам на кростренажора и правя 15 минути като редувам темпото - умерено и бързо
после на уред № 3 - това било за пояса - 3 х 20 напред и назад, като ролките масажират гръбнака
и между сериите правя 20 наклона встрани - уреда е гъвкав
накрая бягащата пътечка, тя е механична, на най-слабата степен доста трудно успявам да
направя 15 минути - това е единственият уред на който се изпотявам - аз почти не се потя,
даже и при много високи температури, температурата на тялото ми варира между 35.8 до
36.3, почти никога не вдигам температура, колкото и да съм болна, го докарвам най-много до
38 градуса. Кръвното ми е в най-добрия случай 100 на 60, като често ми е под тези граници.
ето отново линка с уредите:  http://www.radkahair.org/fitnes/  работя като фризьорка ето това
ми е сайта  http://www.radkahair.org   тренирам от две седмици, започнах диета от 18 юни
като тогава отидох на море, бяхме на 9-ти етаж и аз по 4-5 пъти на ден се качвах догоре по стълбите.
после се върнах от морето, изчетох всичко за нвд и три седмици изкарах на НВД.  Сега храненето ми е това - сутрин преди тренировка, кафе с мляко, след тренировка яйце със
салата, на обяд някакво месо, след обяд към 14 часа малко черен хляб със сирене, в 17 часа  почти винаги яйце или кашкавал, вечер салата със сирене и шунка или някакво
печено месо, не мога да смятам калории, нито имам желание да си готвя разни специални
храни, а и нямам нужда от повече сваляне
на килограми, добре съм с фигурата, имам да свалям само малко от корема и
бедрата, но не е кой знае  какво и с тренировките само ще се оправи това. Повече нужда имам от стягане на корема - изкарала съм две бременности докрай, като първата завърши неуспешно, от втората имам един син на 14 г.  Но работата ми много
ме уморява - по цял ден права обикалям в полукръг около работното си място. Може и това
да е проблема. Благодаря за вниманието, наистина имам нужда от вашите съвети.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 23.08.07 06:40.

SH

23.08.07
03:48

Здравей отново,
Наистина изчерпателна информация.Само един последен въпрос - колко пъти седмично тренираш?
Работата ти е цял ден на крака - нищо чудно да се преуморяваш. Решението е да се съкрати максимално времетраенето на тренировките, без да им се намаля ефективността. Но за това малко по-нататък. На този етап изкарай още 2 седмици по същата програма. Само че ако дните ти са 5 или повече седмично - направи ги 4 или дори 3.
Незнам защо си на НВД и за Л-карнитина също. Нямаш за сваляне, значи можеш да караш спокойно на РБР, за да имаш повече енергия. Едва ли ще ти се отрази на килограмите. За начало например си сложи закуска (овесени ядки, яйца, малък плод) . Иначе храната ти е добра. Само се старай с всяко белтъчно хранене да имаш поне зеленчуци.
А Л-карнитина според много ползвали го е ефективен при по-голяма доза(стандартно 2 преди трен. , 2 вечер). Има теми-прочети ги. Аз не мога да те посъветвам, защото съм запозната малко “отдалеч” (почти само от четене).
Корема ще се оправи. Особено като започнеш по-основни упражнения като клек и тяга. Сами по себе си коремните преси не че не са ефективни, но корема стабилизира цялото тяло ( заедно с кръста ) и при базовите упражнения се натоварва силно. Много трениращи (обикновено напреднали ) почти не правят изолиращи упражнения за корем и все пак имат много силни и добре развити коремни мускули в резултат на тежките базови упражнения. Друг е въпроса с визията - това основно зависи от количеството мазнини. Но аз смятам, че първата цел е здрави и функционални мускули, а после и визия...
Колкото до потенето - и аз си мислех същото... преди.Ама не се оказа точно така :)  Колко вода пиеш на ден? Започвай деня с голяма чаша веднага след ставане и изпивай минимум 2 литра на ден. Или повече.
Това се сещам засега, а ти ако имаш въпроси - питай. Нека и други изкажат мнение.
Успех !

23.08.07
07:07

Много благодаря за съветите! Тренирам 5 пъти седмично. L-karnitina започнах да го пия
заради корема - там имам още мазнини. Бях 49 кг, а за около 7 години неусетно съм качила
7 килограма, но не изглеждах дебела. Това е защото се промени начина ми на живот коренно.
Преди имах 40 минути ходене до работата и обратно всеки ден, ходех на аеробика, на работата
също бях цял ден в движение. В събота и неделя ходехме с мъжа ми и детето на излети. А сега
имам 5 минути път до работата си, цял ден обикалям права около работния стол. Мъжът ми си
оперира двете колена и трудно ходи и се застояхме повече вкъщи. Затова, като се видях това лято
на морето в бански и изтрезнях.
  Имам още 12 хапчета L-karnitin,
ще ги изпия и тях и ще спра.  Що се отнася до водата, наистина пия малко вода,
обаче се старая да пия поне литър и половина на ден -  на работата си слагам всеки ден до мен
едно голямо шише минерална вода и се опитвам да го изпия, ама не винаги успявам. Обаче
получавам внезапни схвашания  на мускулите на прасците -
това не е от сега, то се получава и когато имам много
работа и дни наред работя по цял ден права без прекъсване, но сега започна да ми се случва
през ден - става винаги през нощта или сутрин, когато спя още. Сега се опитвам да си направя
програма - да тренирам различни мускули в различни дни, ще започна с някоя от програмите
тук от сайта и ще гледам да я пригодя за себе си. Много ми харесаха упражненията с прав лост
върху раменете - започнах вчера с навеждане с лост на раменете напред 3 х 15 - искам
да си оправя стойката, защото от двете бременности ми се промени фигурата и сега гръбначния
ми стълб е леко деформиран  - в кръста се извива много навътре и корема ми стои някак
изпъкнал навън, без да е  с много мазнини. Втората бременност я изкарах цялата в болница -
от първия до деветия месец на легло - само до банята ми даваха да ходя. Може и от това да се
деформира кръста ми. Но не ме боли - нямам никакви болки никъде.
Мисля че с упражнения за поправяне на стойката
ще има ефект - виждам че каквито и упражнения да започна веднага се отразяват и дават
видими резултати - вече всички познати ме питат как съм отслабнала - просто е видимо, а
реално съм свалила 2 килограма - цялата промяна е в намаляване на обиколките на тялото.
Което доста ме учудва - все пак от 18 юни досега са си три месеца диета и движение, а не
се свалят килограми - явно че тялото ми отказва да се върне в старите граници, но това не е
необходимо  - искам да съм здрава, да имам сила и енергия, за да мога да живея нормално, а сега
още от сутринта съм уморена и нямам сили, като отида на работа се мобилизирам и работя добре -
но вечерта съм много  уморена. Направих си пълни изследвания, даже и за шитовидната жлеза,
всичко ми е наред, няма отклонения от нормите.
Ще мина на РБД. Наистина трабва да сменя режима. Обаче искам да
ходя всеки ден на фитнес - това въпреки вечната ми  отпадналост успява да ме ободри. Като направя програмата ще я
кача тук да я видите. Сега намалих клиентите и работното си време. Ако успея да накарам
и мъжа си малко да влезе във форма няма да е зле, но просто не мога да го вкарам в пътя - у нас
не се готви никога манджа, има само меса, сиренета и салати и пак дебелее този човек
и това е - от бирата явно - пие по 3 - 4 бири на ден. Аз не пия, не пуша и само 
работя и  пак се оплаквам от липса на сили.
Благодаря за търпението и вниманието!

23.08.07
08:40

Тъй като никой не даде мнение за програмата, аз я започнах, но се оказа че трябва да се промени доста и
затова я изтривам - пробвам всичко на място в залата и като я напасна добре към моите възможности,
ще я напиша пак.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 29.08.07 05:23.

31.08.07
09:10

Намерих си нова зала - на около 30 минути пеша  от вкъщи е, но поне уредите са нови и добри. В старата
зала всичко беше от балканската война сигурно...
Само че тука е  доста тесничко, има само един комбиниран кетлер, лежанка, бягаща пътека, велоергометър
и кростренажор. Всички уреди  са нови, от бягащата пътека вече не получавам крампи на мускулите.
НО - няма почти никакъв начин да правя упражнения за крака - значи, може да се прави бедрено
разгъване, ама няма уред за бедрено сгъване. Няма прав лост, няма щанги, има три чифта
гирички. В предишната зала правех клекове с лост на раменете и
напади, но тука няма място къде да правя това - тясно е доста - освен да ходя пред солариума,
пък ако ще да ме гледат като извънземно. Иначе има сауна и вибромасажор за целулит. А цената на картата е
направо разкош -  10 лева за месец. Та този месец ще пробвам как ще е там. Сега трябва нова програма да мисля.
Търся упражнения за максимално използване на лежанката - за коремни преси и упражнения за крака със
собствено тегло.

31.08.07
11:00

За бедрено сгъване може да използваш един дъмбел като го държиш с ходилата. Малко е неудобно, но поне няма да се лишиш от това упражнение.  Други упражнения:
1. Заставаш на колене и на ръце слагаш един дъмбел на свивката на коляното  и започваш бавно да движиш нагоре и надолу крака, като стискаш здраво дъмбела.
2. Взимаш два дъмбела в ръце и започваш да се качваш върху лежанката, първо само с единя крак, а после  само с другия. Когато се качиш с единя крак не стъпваш с другия, а го изнасяш назад.
3.Скок от пълен клек. Клякаш и това положение скачаш нагоре като се изпъваш във въздуха все едно искаш да стигнеш нещо.
4. Широк полу клек с дъмбел с фиксиране в долно положение. Взимаш един дъмбел в двете ръце, разтваряш широко краката и заповаш да спускаш надолу докато стигнеш ъгъл от 90 градуса, спираш в този момент и задържаш 20 сек., след което се изправяш.
5. Полуклек  на един крак. Заставаш с гръб към лежанката на една крачка разстояние от нея като слагаш единя крак отгоре. От това положение приклякаш надолу и изправяш. Тук също може да държиш дъмбели.

Мнението беше редактирано от buhtata на 31.08.07 11:02.

SH

31.08.07
11:21

Предната ти програма се нуждаеше от доста промени, но ти сама си открила това.  Щях да ти пиша, но ме нямаше тук и нямаше кога.
Залата, която си открила е екстра, но... все пак ти трябва място да можеш поне да клякаш и да правиш напади. От уреди полза няма ( лично мнение ) , особено ако са само те- без свободни тежести. Намери си място да клякаш, ако ще и пред солариума. Хич да не ти пука :)
Напиши каква ти е идеята за тренировки в дадената зала ( какво можеш да правиш там ) ... Само един съвет - не слагай едни и същи упражнения или мускулни групи повече от 2 пъти седмично , освен ако не решиш програмата ти да е с малко упражнения и серии,  които да се повтарят всекидневно.
Упражнения за корем на лежанка има много. Ще ти напиша следващия път, сега нямам време да потърся снимки.
За крака можеш да клякаш с дъмбели вместо щанга, напади също с дъмбели, клякане на един крак...

казано от Alkorin на 21.08.07, 10:27:

Ами едни от най - важните упражнения са клякане, мъртва тяга, набирания, вдигане от лег, вдигане от лег от наклон, раменни преси и кофички - само с тези упражнения може да се постигне невероятен резултат.

За момиче, което иска да тренира за стягане и тонус това биха били последните упражнения, които ще й препоръчам. Колко момичета могат да направят 1 набиране?Ами 1 кофичка?Сигурно ми се броят на пръстите на едната ръка и в това няма нищо лошо, защото на кое момиче са му притрябвали тия !мъжки! упражнения? И се захванах за тях, тъй като би било цяло постижение и за 1 повторение, но това не означава, че съм съгласен, че за момиче има смисъл да прави всичките упражнения, които изброи, без кляканията.За ефекта, който тя търси, едно обикновено скачане на въже би дало по-голям ефект от всичките тези упражнения вкупом.
И сега до автора на темата :)  : кои части от тялото си би желала да стегнеш, за да ти се препоръчат правилни упражнения?

31.08.07
17:17

Няма мъжки и женски упражнения. Клек и тяга са перфектни за жена, търсеща тонус и стягане. Както и всички останали “мъжки” упражнения.
А дали могат да правят набирания и кофички - то и много от мъжете не могат, като гледам. Но това се учи.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.08.07 18:01.

31.08.07
18:47

Здравейте! Много съм благодарна на всички, които ми помагат със съвети. Така, като се има
предвид, че съм на 42 години, в добро здраве и почти в идеалните килограми вече(благодарение
на НВД и един месец фитнес), остават ми още 3 излишни килограма и имам нужда от стягане
на корема(който вече видимо е по-добре отпреди, но има нужда от още доста пот), намаляване
на обема на бедрата с по около 2-3 см и ликвидиране на още малко оцелял целулит. Значи, сега
след един месец фитнес, се чувствам значително по-енергична и силна отпреди, което е
една от най-важните ми цели -
да не се чувствам вечно уморена и отпаднала. В края на работния ден(фризьорка съм) вече
не се чувствам като парцал. Сега, като фитнеса ми е доста по-далече от стария - на 25 мин
бързо ходене от вкъщи, смятам така да си организирам  деня така:
1. 7.10 ч. един кисел плод и два L-karnina(не мога да му намеря още мястото - преди или след кафето)
2.Кафе с мляко
3. 8.00 ч. - 10 мин. стречинг, после упражнения за крака - напади или клекове с гири, както и
някои от предложенията в горните постове за крака, които могат да се правят вкъщи.
4. Тръгване за фитнеса - 25 мин. бързо ходене(много е приятно все покрай реката е пътя)
5. Коремни преси на лежанката(сега съм стигнала до 30) като увеличавам всеки ден с колкото мога.
6. Флайс - 3 х 8 с тенденция за увеличаване до 15
7. Изтласкване на дъмбели от лег  http://www.bb-team.org/exercise/1171
8.Пек-дек 3 х 8 с тенденция за увеличаване до 15
9.Придърпване на вертикален скрипец 3 х 10
10. Хибридни Арнолд преси 3 х 10
10. Кардио на бягащата пътечка или кростренажора 30 - 40 минути.
11. 10-15 минути на масажьора за отпускане на мускулите и тормоз на целулита и отново
25 минути бързо ходене до вкъщи.
10.00 ч. Протеинова закуска
12.00 ч. Обяд - пак протеини
15.00 ч. Филия черен хляб с топено сирене
18.00 ч. яйце и сирене или нещо подобно
20.00 голяма салата тип овчарска.
Преди лягане два L-karnitina

Е, това е плана но само за Септември. После смятам да спра карнитина и ще намаля кардиото - да не е всеки ден, а само 2-3 пъти в седмицата, а останалите упражнения да се сменят с други.
Моля за препоръки. Много се притеснявам да не се сдобия с грозни бедра и
прасци, с някакви възлести мускули по краката. Освен това
винаги съм имала широки рамене, не искам растеж в раменете, а само лек релеф -
дали е възможно това. И, разбира се да си стегна максимално корема - който все пак е след
две бременности.
Благодаря на всички, които ми помагат.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 31.08.07 18:51.

31.08.07
20:52

казано от MI5 на 31.08.07, 14:49:

За момиче, което иска да тренира за стягане и тонус това биха били последните упражнения, които ще й препоръчам. Колко момичета могат да направят 1 набиране?Ами 1 кофичка?Сигурно ми се броят на пръстите на едната ръка и в това няма нищо лошо, защото на кое момиче са му притрябвали тия !мъжки! упражнения? И се захванах за тях, тъй като би било цяло постижение и за 1 повторение, но това не означава, че съм съгласен, че за момиче има смисъл да прави всичките упражнения, които изброи, без кляканията.За ефекта, който тя търси, едно обикновено скачане на въже би дало по-голям ефект от всичките тези упражнения вкупом.
И сега до автора на темата :)  : кои части от тялото си би желала да стегнеш, за да ти се препоръчат правилни упражнения?

Виж сега, няма мъжки и женски упражнения има упражнения с огромен ефект и такива с минимален ефект, тези упражнения които ги посочих по горе са сред най - добрите.Лошото е друго - жените които тренират в огромната си част се боят да ги правят “за да не станат като мъже” и тренират на всевъзможни безполезни машини, правят безмислени махове с гирички и др. подобни глупости които не дават резултат.Без съмнение ако правеха правилните упражнение щяха да достигнат много по - бързо поставените си цели и няма начин да станат като мъже дори и бегло стига да не се използват стероиди.Мнения като твоето само засилват тези безпочвени  страхове така че не правиш услуга на никой.В Спарта жените заедно с мъжете са изпълнявали физически упражнения и широко разпространеното мнение е било че те са най - привлекателните жени в цяла Гърция.

казано от Alkorin на 31.08.07, 20:52:

казано от MI5 на 31.08.07, 14:49:

Виж сега, няма мъжки и женски упражнения има упражнения с огромен ефект и такива с минимален ефект, тези упражнения които ги посочих по горе са сред най - добрите.Лошото е друго - жените които тренират в огромната си част се боят да ги правят “за да не станат като мъже” и тренират на всевъзможни безполезни машини, правят безмислени махове с гирички и др. подобни глупости които не дават резултат.Без съмнение ако правеха правилните упражнение щяха да достигнат много по - бързо поставените си цели и няма начин да станат като мъже дори и бегло стига да не се използват стероиди.Мнения като твоето само засилват тези безпочвени  страхове така че не правиш услуга на никой.В Спарта жените заедно с мъжете са изпълнявали физически упражнения и широко разпространеното мнение е било че те са най - привлекателните жени в цяла Гърция.

Че няма мъжки и женски упражнения - добре де,съгласен съм. Но има оформящи упражнения (изолиращи) и основни (за изграждане на мускулна маса,които ангажират повече от 1 мускул едновременно). Упражненията, които си изброил са неизменна част от тренировката ми и до едно са прекрасни и ефектът от тях не закъснява, но разбира се, мойте цели са съвсем различни от нейните. Като и казваш да прави кофички, всъщност с каква цел й го казваш? Да тренира трицепса по възможно най-трудния начин (сигурно 1/3 от мъжете,ходещи на фитнес, не могат да направят и 1 повторение), или пък да си направи гърдите като..хмм... керамични плочки.А не разбрах,за какво са й раменните преси? Коя жена, в период на сваляне, набляга на рамената?-най много да се контузи при ваденето на лоста от скобите. И защо да почва набиранията като ще й трябват поне 10 тренировки, за да достигне до 1 повторение на серия,пък и по 10 да правеше за какво са й?Иначе съм съгласен за тягата и клековете,макар че  не са точно упражнения за “тонус”.

Колкото до жените и красотата..Всичко е въпрос на гледна точка : ето ти една хмм..поддържаща се жена, която редовно ходи на фитнес и държи на тялото си и от думите ти предполагам, че ще я одобриш : http://www.five.tv/media/image/11791833.jpg , а ето и едно момиче, което е моя идеал за женска красота : http://www.cronica.com.mx/nimagenes/23/dfbf6d8f17.jpg
Нека всеки сам прецени за себе си ;)

Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 31.08.07 21:25.

31.08.07
23:13

На първата снимка - това не е жена - тя има в кръвта си повече тестостерон от мен. Ето заради това жените ги е страх да тренират ефективно, щото им се насаждат разни погрешни убеждения, че могат да станат такива, ако тренират с тежести!

казано от Петко К на 31.08.07, 23:13:

На първата снимка - това не е жена - тя има в кръвта си повече тестостерон от мен. Ето заради това жените ги е страх да тренират ефективно, щото им се насаждат разни погрешни убеждения, че могат да станат такива, ако тренират с тежести!

Съгласен съм с теб,това със снимките го направих за да се заям, или по скоро да се пошегувам. Но все пак държа на 1вата част от поста си.

01.09.07
11:12

Добре щом ще се дават примери аз ще дам един отличен на една жена със страхотно тяло което е постигнала с усилени тренировки и не е нито фотомодел нито професионална културистка, ето тука може да се видят нейни снимки http://forum.bodybuilding.com/photo/showgallery.php?cat=500&page=1&ppuser=90794

С нея има и интервю от което искам да цитирам няколко пасажа:

[ Q ] Give the readers a sample workout of what you would do for training shoulders:

[ A ] For shoulders, I do bench press, push ups, and shoulder presses. I always do 3 sets of each exercise and if I can get to 10 reps without a struggle, I increase the weight.

The exercise that has changed the shape of my upper body is without a doubt the pull up. My husband bought me a pull up bar in December of 2003. When I first tried to do one, I did not even come close and it felt like an impossibility as I would hang there on the bar trying to lift myself.

I was determined to be able to do one, and I tried every single day for at least a month before I did it. I would just hang there and try and lift a little bit each day. Then I started doing negatives, where I would jump up to the raised position and slowly lower myself down.

I finally was able to do one after trying and trying and haven’t stopped since. It was a huge accomplishment for me. I do a set of 5 of them everyday before I leave the house now, just because I can.

I always tell other women that the pull up isn’t something that you either can or can’t do. It is something you have to learn to do and if I can do one, I seriously think anyone who keeps trying can accomplish the same.

Накратко ще преведа за тези които не могат - водещия интервюто я пита как тренира раменете си и тя казва че ги тренира с вдигане от лег, лицеви опори и раменни преси.После казва че без съмнение упражнението което е променило горната половина от тялото и са набиранията - обяснява колко трудно и е било да направи в началото дори едно набиране, казва на другите жени че набиранията не са нещо което можеш или не а са нещо което се научаваш да правиш.

Ето още един пасаж:

[ Q ] What’s the weirdest thing anyone has asked you from the site?

[ A ] That’s a tough one. Every once in a while I get surprised by something. One of the more recent messages I got was from a guy wanting advice for his girlfriend to start weight training. He said, “What do you do? MILDLY work bi’s and tri’s?

This question really killed me. MILDLY? (I could picture him sitting his girlfriend down with 2lb dumbbells to do some curls) I know my muscles are little, but it just goes to show that so many people are completely in the dark about what it takes for a woman to have muscles.

I do not work my bi’s and tri’s mildly. I have to push my self to the ***king limit every single week just to get and keep the little bit that I have. Everyone is so scared women are going to get big muscles and it just can’t happen naturally. It takes lifting heavy for me just to get a little bit of muscle.

Водещия я пита кое е най - странното нещо което са я питали в сайта и тя казва че винаги се изненадва от нещо, но най странния въпрос бил от някакво момче което искал съвет как половинката му да започне да вдига тежести, той казал “Ти какво правиш?Леко тренираш бицепсите и трицепсите?”

Тя казва че този въпрос направо я убил.ЛЕКО?Казва че нейните мускули са малки, но това показва че много хора са напълно заблудени за това какво коства на една жена да има мускули.Казва че не тренира бицепсите и трицепсите си ЛЕКО - “Аз напрягам себе си до ш...ния лимит всяка седмица за да придобия и задържа малкото което имам”Казва че всеки е ужасен да не би жените да придобият големи мускули но това не може да стане по естествен начин.Казва че трябва да вдига тежко за да може да има дори малки мускули.

Ето линк към цялото интервю http://www.bodybuilding.com/fun/isaac119.htm

Надявам си след целия тоя труд който си направих да се разбере накрая как е най - добре да тренират жените.

Да се отбележи, че пищната й гръд се дължи на професионализма на пластичните хирурзи,а не на тежките тренировки в залата.Предполагам, че преди намесата им най-вероятно бих завидял на гърдите й - едни такива стегнати,отсечени,отцепени,като камък! - мечтата на всеки..хмм..мъж. Така че,правете кофички,правете избутване от лег и полулег и не забравяйте да отделите 5000лв, за да остане поне бегла част от вашата женственост. Със здраве! ;)

02.09.07
09:40

Така, дотука пак си карам на свободно съчинение, обаче явно не греша много, защото има
видими резултати с всеки изминал ден. Значи, днес разбрах че може да се включва и долен
скрипец към комбинирания уред, така че сега ще включа и него. Търся из сайта подходящи
упражнения.

02.09.07
10:42

казано от MI5 на 02.09.07, 08:37:

Да се отбележи, че пищната й гръд се дължи на професионализма на пластичните хирурзи,а не на тежките тренировки в залата.Предполагам, че преди намесата им най-вероятно бих завидял на гърдите й - едни такива стегнати,отсечени,отцепени,като камък! - мечтата на всеки..хмм..мъж. Така че,правете кофички,правете избутване от лег и полулег и не забравяйте да отделите 5000лв, за да остане поне бегла част от вашата женственост. Със здраве! ;)

Бюста е мастна тъкан и не се влияе от тренировките.

02.09.07
13:12

MI5, погледни в женските теми колко жени се оплакват, че бюста им при отслабване намалява и поувисва, което е неизбежно при загуба на мастна тъкан. Замисли се как би изглеждал по-добре един такъв бюст с и без мускул отдолу, който да придава форма. Една жена колкото и да се пъне, никога няма да може да направи мъжки гърди, може само да оформи визуално, това което има. Преди време бях попаднала на една интересна статия от жена треньор, която говореше точно за упражненията за гърди и как чрез правилния им подбор може да се постигне добър визуален ефект. Дори съветваше да се прави лег от обратен наклон, нещо което малко мъже правят, камо ли жени. Жалко, че не пазя линка. Иначе да, факт е, че девойчето от въпросната статия, която е постнал Alkorin е прибягнало до хирургическа намеса, но ме съмнява преди това гърдите и да са били отсечени и камо камък, просто не са мъжки и няма как да бъдат.
Лег и полулег са неизменна част от тренировката ми за гърди, имам нелоши постижения за жена, кофички правя 3х10 и не, нямам “керамични плочки”.

Предавам се. I surrender.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1