Как да направим големи ръце

18.08.07
20:29

Намерих една статия в нета и реших да я преведа мисля че на някои ще им хареса...

Големите ръце - всички ги искат ,малцина ги имат...

Придържайте се към основните упражнения.Това винаги е давало резултат и ще продължава да дава.Ето и един въпрос :Колко големи ще са ви ръцете ако клякате с 180 х10 ,правите тяга с 220х5 , военна преса 100х8 гребане с щанга с 120х10 и
лег140 х 6? Отговор? Доста големи.

Идеята е че трябва да станете силни в основните упражнения ако искате да сте големи и с големи ръце.
Помпането на концентрично сгъване и кик бек три пъти седмично няма да ви донесе резултат.Отначало ръцете може да пораснат малко, но нищо неможе да се сравни с големината която ще получите ако се насочите към напредък в основните упражнения.
Има ли смисъл от тренировката за ръце? Да ,защо не, но не правете повече от 1-2 упражнения за бицепс и за трицепс .Най-добрия избор са сгъването прав с щанга и кофички...

Сега вече знаете тайната на големите ръце ,но моля ви да не казвате на никой.Наистина няма никаква тайна много мъже са изградили големи тела включително и големи ръце като са наблягали на базовите упражнения ....

Bob Myhal

Темата беше редактирана от The Prowler на 18.08.07 20:33.

EL

18.08.07
21:50

Значи баце ще пробвам тъй като обичам да експериментирам :D още другата седмица сменям програмата за ръце и ще правя това дето си го написал. След 3 месеца ще напиша дали има ефект за да знаят другите :P

18.08.07
22:26

Както и да го мислиш , както и да се чудиш, големи ръце не всеки може да има :) Всичко е до ГЕН :) ! :]
Аз правя в трен. за ръце, 3 бицепс и 3/4 за трицепс като по този начин  растът завидно :)!

Нищо ново под слънцето.

19.08.07
00:03

Мдам, общо взето във всяка тема за ръце се обяснява същото.
Да не е няколко пъти седмично и да не е с 14 упражнения.

Днес съм правил само бицепсово с крива щанга и с надхват, само толкоз...

Фиксер - ами да спираме да тренираме, а? :P

Мнението беше редактирано от 6th на 19.08.07 00:04.

FA

19.08.07
07:05

Това с гена е до някаде вярно но трябва да се запомни че всеки един човек може да постигне това за което се бори дали било с или без ген !

qk_bik

19.08.07
13:16

казано от The Prowler на 18.08.07, 20:29:

Намерих една статия в нета и реших да я преведа мисля че на някои ще им хареса...

Големите ръце - всички ги искат ,малцина ги имат...

Придържайте се към основните упражнения.Това винаги е давало резултат и ще продължава да дава.Ето и един въпрос :Колко големи ще са ви ръцете ако клякате с 180 х10 ,правите тяга с 220х5 , военна преса 100х8 гребане с щанга с 120х10 и
лег140 х 6? Отговор? Доста големи.

Идеята е че трябва да станете силни в основните упражнения ако искате да сте големи и с големи ръце.
Помпането на концентрично сгъване и кик бек три пъти седмично няма да ви донесе резултат.Отначало ръцете може да пораснат малко, но нищо неможе да се сравни с големината която ще получите ако се насочите към напредък в основните упражнения.
Има ли смисъл от тренировката за ръце? Да ,защо не, но не правете повече от 1-2 упражнения за бицепс и за трицепс .Най-добрия избор са сгъването прав с щанга и кофички...

Сега вече знаете тайната на големите ръце ,но моля ви да не казвате на никой.Наистина няма никаква тайна много мъже са изградили големи тела включително и големи ръце като са наблягали на базовите упражнения ....

Bob Myhal

Ами не съм съгласен със тези схващания,защото бихте ли ми казали как да са ми големи краката без да ги тренирам или само с клякане.Ръцете участват във почти всички упражнения,това съвсем не означава,че ще имате големи ръце,само защото държите нещо в тях и едва ли не ползвате повече предмишниците.То ако е било така,от мотиките да са се правили големи баници не от тренировките за ръце.Аз правя 6 упражнения за бицепс и 6 за трицепс,за бицепс към 35 серии със загряващите и 35-40 серии за трицепс и да ви кажа си ми харесва.Тренировката за ръце акцентира върху точно определена част на мускула вие по този начин ги оформяте и моделирате.Ако съдехме по основните упражнения да ви кажа силовите трибойци нямат кой знае какви ръце.

35 серии за бицепс и 40 серии за трицепс  :gulp:  :bug:

По темата: според мен основните упражнения дават масата в ръцете. Има си и логични обеснения за това.. но аз нямам намерение да го давам, всеки сам да направи труда да го открие.

19.08.07
19:33

Ръцете растат покрай големите групи и с увеличаването на общата мускулна маса и размера им като цяло се влияе от теглото ми. Поне при мен е така.
Не че няма смисъл от тренировката им, но само с изолиращи упражнения за тях не става.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.08.07 19:37.

19.08.07
20:43

35 серии за бицепс и 40 серии за трицепс  и на мен ми се струват множко .....
Доколкото статията .... ами добър ден че мускула расте с основни упражнения

qk_bik

19.08.07
21:23

еми зависи,аз когато почнах януари след година пауза правех още в началото предишната си тренировка от 25 серии бицепс и 27-8 трицепс,беше трудно в началото,но се оправих,става въпрос,че зависи и работната тежест,лично не ме интересува дали мускула може да се възстановява или не да се оправя,все пак каквато и тренировка да имате мускулите се адаптират в крайна сметка,така,че понятието претренирване не може да съществува повече от месец два,всъщност то не зависи от тренировката,а от възстановяването,ако можете да се възстановявате бързо и със необходимото количество храна и сън и време до следващата тренировка.За мен лично тази дума претренирване не съществува тя е по-скоро съкращение на “период на адаптация”.Става въпрос,че когато се ападтирате вече идват резултатите,а резултатите можете да познаете най-лесно според килограмите с които тренирате,ако на сантиметъра не показва все пак силово ще сте по добре.Защото всички знаем,че размерите и силата не вървят ръка за ръка,поне не зависят едно от друго.Така,значи аз пак ще кажа,за да расте нещо,то трябва да се тренира целенасочено,всъщност тук не става въпрос за това,от каква тренировка ще растат ръцете,а чрез каква тренировка ще порастат по бързо.Трябва си сериозно и целенасочено занимание и особено внимание на всяка мускулна група,а не да се тренира просто помежду другото.Моята програма е такава,защото за мен това е начина,за друг може да е различен,всеки сам намира тренировката,която му влияе най-добре.

Големите ръце стават най-вече с голямо ядене.
Съгласен съм, че т.нар. основни упражнения спомагат много за развитието на ръцете, но не съм съгласен да се отхвърлят изолиращите упражнения. Аз лично съм почитател на упражненията със свободна тежест и като цяло избягвам машините при тренировка на бицепс и трицепс.

20.08.07
21:08

aз ако направя 40 серий трицепс и 35 за бицепс,по-добре да не ги тренирам,ще се смалят 100% :)

21.08.07
02:32

Аз преди търсех в интернет клипове с тренировки за ръце и намерих един ( от многото )в които показваха при тренировка за ръце се правят 7 упражнения за бицепс и 8 за трицепс , направих тренировката 2 пъти и не беше зле ! :lol:

02.09.07
17:01

При мен ръцете не растат достатъчно заедно с по-големите мускулни групи. Не че съм следял толкова подробно, но когато наблягам на гърба, гърдите и краката след 1-2 месеца тренировки постигам резултати при тях, а бицепсите и трицепсите почти не са мръднали. Единствено съм постигал добър резултат, когато тренирам само ръце и дам пълна почивка на другите мускулни групи.

Не знам дали това е правилният раздел и се извинявам ако не е но скоро попаднах на следната програма за бицепс:
1-Бицепсово сгъване с щанга - 3x8
2-Бицепсово сгъване с дъмбели - 3x8
3-Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 3x8
4-Конценрирано сгъване - 2x10
Това , което искам да попитам е - не са ли множко упражненията и няма ли да доведе до претоварване

Махни т.2 и програмата добре става .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1