жизнено важно !

20.08.07
21:33

щом тва е раздела за жени,зна4и тук без проблем мога да изложа проблема си и да помоля за професионално или поне не4ие мнение.
тъй, казано накратко преди 3 години бях 57 кг и 162см,сега оба4е съм 48 кг и съм висока 168,отслабнах бързо-което не беше мн добре,но както и да е .проблема е там,4е за да постигна това което искам като външен вид е колкото близко толкова дале4е.искам да сваля 2кг още и да се стегна малко,проблема също и това, 4е незнам кой е правилния хранителен режим за мен,а също и това 4е нямам време за фитнес,а само за ти4ане сутрин.моля някой да ми каже,как и до колко помага бягането,колко време се изисква за да се видят резултатите и какво е най-добре да консумирам.
ще съм ве4но благодарна на този,който ме спаси от този ад,защото ако продулжавам така да се изму4вам заради тия 2 кг и ненормалната си мания да ги махна ще зема да се гутна на 20 и няма ве4е да има нужда нито от бягане ,нито от хранителни режими

моля ПОМОГНЕТЕ downer

20.08.07
22:02

Просто ограничи вечерното хранене, като махнеш въглехидратите от последното за деня, пий много вода, увеличи белтъчините(пиле, риба, белтъци от яйца), тичай сутрин на гладно(едно кафе без захар преди това) и не забравяй, че външният вид няма много общо с това колко кг си.

21.08.07
08:04

добре де само не разбрах колко време е необходимо да видя резултата от ти4ането

а и знам 4е сладкото е вредно,ама пред една вафла един сладолед е по-добре нали или един плод (праскова или киви  например)

21.08.07
08:28

По-добре един плод-ябълка, портокал, киви, грейпфрут. Кога ще видиш резултата зависи от много неща, основно от гена ти и от упоритостта.  Мога да те посъветвам да спреш и солта, защото тя задържа вода.

21.08.07
11:31

а на закуска какво да ям- мюсли? фитнес на нестле хубаво ли е

21.08.07
14:06

Мюсли на закуска е супер, а на това на нестле също става, само дето е пъти по-скъпо.Въобще такива закуски са много добър вариант. Само не забравяй, че щом искаш да свалиш, трябва да си на лек минус калории и съобрази сутрешното хранене с общия прием на калории за деня.

21.08.07
15:58

ок,мерси за вси4ко,само не разбрах за сладоледа -става или не

SH

21.08.07
18:49

Отслабнала си бързо, което значи, че не си се хранила достатъчно. А сега с какво се храниш нормално? Каква и колко ти е храната за 1 ден? Защото ако досега си била на много отрицателе калориен баланс метаболизма ти е толкова забавен, че 2 кг. могат да се окажат по-трудни от предишните 10.
Дай малко повече информация за себе си.

21.08.07
20:31

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:33.

21.08.07
21:14

това го бях пускал на няколко други места

Преработените храни са доста по-сладки, отколкото си мислите.
Компаниите за хранителни продукти са удвоили количеството захар прибавяно към продуктите си. Супи, флейксове и други са значително подсладени, за да привличат повече клиенти.

Най-голямо е увеличението при флейксовете. През 1978 Kellog’s Special K съдржа около 10 грама захар на 100 грама продукт. Същият продукт сега съдържа 17 грама захар на 100 грама продукт. Малко по-малко от ванилов сладолед.

Увеличението на захарта в харните водят до високи нива на диабет, затлъстяване и тн. (което го знаете)

Само за сравнение прехваленото Нестле Фитнес съдържа 11,7 грама на 100 грама продукт (в предишно мнение по тази тема прочетох 17). Днешния диетичен продукт има повече захар и калории от обикновен продукт произведен преди 30 години. Нестле Фитнес не е нищо друго, освен рекламен трик.

Купете си нещо хубаво с парите. Закусете с натурални храни.
Няма нищо “диетично” в Нестле Фитнес. Мюслитата също имат по толкова захар в себе си. Овесени ядки. В пъти по -евтини от НЕстле Фитнес. Непреработена натурална храна.
Не се подлъгвайте, че пише “кафява захар”. Това не е нерафинирана захар, а просто рафинирана бяла захар с оцветители и малко добавки. Същия боклук.
НЕ КУПУВАЙТЕ НЕСТЛЕ ФИТНЕС!!!!

Здравословен - трънки. Преработената храна с изкуствено добаваени захари не е здравословна. Диетичен - хахахаха. Изобщо понятието “диетичен” е абсурдно.

Взимат хората продукт представен на пазара преди 30 години, добавят му захар и изкуствени витамини и ви го пробутват на космическа цена. Вие се радвате и си мислите, че е много диетичен.
Искате ли да знаете, кое е най-хубавото? Гликемичният индекс на сладоледа е два пъти по-нисък от този на флейксовете! Яко а?

Същото е положението и с бисквитите “хугаренас” (не знам как се пише, не съм виждал на живо такива). Същите бисквити имат дадени по много интересне начин хранителни стойности.
6 бисквитки “хугаренас” имат 154 калории. Същото количество калории има и една светла бира (Загорка, каменица или каквото щете) от 500 милилитра (половин литър).
Разбрахте ли сега, какво правят потните дебели чичковци под дебелите сянки в кварталните кръчмета? Диета пазят. И то на натурална бира - само естествено продукти без оцветители, консерванти, емулгатори и тн.

Смеем се на американците, че са тъпи и манипулирани от медиите, а ставаме като тях!

Consumerism is the new religion!

Ако един продукт се рекламира като “диетичен” - не струва.  Много ефективно за намаляване на подкожните мазнини е едно просто преиминаване на естествени храни. Дори на същите калории естествените храни са по-здравословни и от тях не се трупат излишни килограми толкова лесно, колкото от пакетирани боклуци. Това е и здравословното хранене - храненето с естествени продукти. В природата няма вафла, корнфлейкс, солети, шоколад. Има теле, крава, ябълка, марула, картоф.

Купуваш си овесени ядки, ако не са ти вкусни - слагаш си вътре плодове за вкус. По-добо, по-вкуасно и по-здравословно от Нестле Фитнес. А разликата в цените може да ти финансира тренировките например.

SH

22.08.07
03:01

Офф:

Браво, locvs
Крайно време беше някой така ясно да каже ЗАЩО тези “диетични” и “здравословни” храни са само реклама с цел пари! Ама здравето на хората и вкусовете на децата са безвъзвратно променени.
Истина е, че дори и при еднакви калории тялото не е еднакво ако е хранено с натурални или преработени храни.

Авторката да ни извини за тези постове. И да ги прочете старателно  ;-)

22.08.07
15:29

:) мерси за мненията определно съм благодарна ,4е сте си направили труда да напишете мнението си.
а доколкото здравословното хранене,като се замисли 4овек такова ве4е не съществува.а

междудругото  Sharp искаше пове4е информация за мен и свалените ми килограми-ами и аз то4но не знам как ги свалих тия 10кг,но със сигурност се лиших от много неща,ходех и на фитнес,но сега не ми остава време за него.дневната ми дажба храна храна е следната:плод за закуска или филия пълнозърнест хляб със сирене,обяд-салата /пилешко месо или нищо.има слу4аи ,в които хапвам и 2-3 биквити следобяд (без сладко не мога,може да е минимално коли4ество,но без него не мога) или пар4е шоколад,за ве4еря зелен4ук/плод и евентуално ако родителското тяло ми окаже натиск да ям -една филия с нещо.
ина4е принципно генети4но ми е заложено да не мога да пълнея много.но като се има предвид заседналия ми на4ин на живот преди 3 години,се убедих 4е гена не е вси4ко, изисква се и определен хранителен режим + спорт.
най-много ме интересува кои са то4но храните ,които мога да консумирам и сутрин и обед и ве4ер,кога мога да ям сладко(кое е препоръ4ително сладолед или 3 бисквити) и най-ве4е 6те стегна ли краката си и задника 4рез ти4ането

п.с когато напълнях не беше равномерно -само в краката и дупето.заради рязкото отслабване ми се отпусна кожата от вътрешната страна на краката и това дефакто е най-голямата ми болка.корема ми е стегнат правя 350 коремни преди лягане,така 4е с него нямам проблем.искам само някои да ми каже : ‘яж тва,тва и тва и ти4ай или прави едикое си упръжнение или върти на веларгометър’,а не нещата,които всеки може да ти каже за въглехидрати,мазнини и калории.
тва,което е най-важно за мен едно то4но, ясно и кратко обяснение за вси4ко за ,което написах 4е ме интересува
благодаря предварително на взелите моя проблем присърце и дали своя коментар
  :)

22.08.07
15:33

една специална благодарност към locvs и коментара му,определено има много  истина в думите ти ! :)

23.08.07
09:39

Аз не съм специалист, обаче като гледам 48 кг май са ти малко за този ръст? Внимавай да не
хванеш анорексия с тази мания за отслабване. За вътрешната част на бедрата има едно
упражнение което ми помогна на мен преди време - лягаш странично на пода, ръката е сгъната
в лакета за опора, долния крак е изпънат, а горният е сгънат в коляното. След това правиш
контролирани махове с долния, изпънатия крак - ти ще видиш колко серии по колко повторения
можеш да направиш. Много помага. Също някой стягащ крем може да пробваш.

28.08.07
13:49

казано от adi m на 21.08.07, 15:58:

ок,мерси за вси4ко,само не разбрах за сладоледа -става или не

Тъй като никой не ти отговори на въпроса за сладоледа, аз ще се включа с едно твърдо НЕ. Съставът му е  почти като на една вафла- монозахариди, мазнини, трансмазнини, подсладители, консерванти. Аз не бих ти го препоръчал. И все пак, виждам, че трудно устояваш на такива изкушение и бих ти препоръчал в седмицата веднъж да хапнеш малко сладоледче, непосредствено след тренировка, която самата ти би определила като “тежка и задоволителна”. Тогава прегрешението ще е половин грях ;-) , а и можеш да намалиш другите въглехидрати и мазнини през деня, за да компенсираш калориите. Принципно след хубава тренировка аз лично(аз съм от мъжки пол, да не се объркаш по ника ми) се чувствам доста гузно да хапна нещо забранено, защото знам че тази тренировка ме е доближила с 1 идея по-близо до желания резултат. Изпиташ ли и ти същото, когато си купиш сладоледа- хвърли го в коша, изяш 1 банан и изпий 1 протеинов шейк с вкус на шоколад. Така “хем вълкът сит, хем агнето цяло”, т.е. май те оприличих на вълк, а сладоледа на агне  :-) -да не ми се обидиш...

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1