Въпрос за ползване на кростренажор?

ФИ

22.08.07
11:32

Здравейте.
Ползвах търсачката но не успях да намеря отговор на това което ме вълнува, а именно:
1. за жена на 45 кг. която до сега не е спортувала, по колко време на ден е нормално да се тренира на кростренажор, без да се натоварва сърцето?
2.Колко пъти в седмицата е нормално да се тренира?
3. по кое време на деня е най-подходящо да се извърши тренировката?
Целта не е смъкване на килограми, а откъсване от застоелия живот.

Поздрави.

За начало и 15 минути ще стигнат. С времето до 30 да се стигне. Три до четири пъти седмично. Сутрин най - добре. Не на гладо в случая.

31.03.19
12:28

Не знам дали е съвсем по правилата да активирам толкова стара тема, но ползвайки търсачката, тя ми се стори най-подходяща да си задам въпроса.

Многократно съм чела, че женските опасения да не направят груба фигурата си с мускули, са неоправдани. Тъй като женското тяло просто не е предразположено към подобно нещо. И все пак искам да попитам... Имам кростренажор. Поради многото ми излишни килограми, от десетина дни съм се активизирала в ползването му. Но открих, че по 45-50 минути на по-ниска степен (както правех преди) сега ми е безинтересно. Преди година го ползвах така. Опитвах се с по-бързо темпо на по-ниска степен да добутам 40-45-50 мимнути.

Сега обаче нещо се изхитрих и впрегнах волята си да “обяздя” машинката. Немислимите преди по-високи степени на съпротивление, сега ми се видяха интересни. Преди успявах да карам максимум на 5-6 от 16. Сега ми дойде друг мерак - реших да мина директно на12. Беше ми трудно, скоростта падна драстично, навъртените километри - също, а времето се срути на 30 минути. Но пък ми хареса. Един-два пъти се заиграх с тренировка сутрин и вечер по 30 минути. Все още не е за мен по 2 пъти. Но иначе май започвам да свиквам. Вчера се поместих на степен 14 от 16-те. И пак ми хареса. Установих, че уредът показва повече изгорени калории отколкото преди когато въртях по-бързо на по-ниска степен. Всъщност той показва в джаули и аз разделям грубо на 4, за да получа калориите. Като съм напълно наясно, че не бива да вярвам много на цифрите и по всяка вероятност са преувеличени.
Въпросите ми са три
1. Като увеличавам така съпротивлението... това не превръща ли цялата работа в нещо различно от кардио? Нали казват, че само с кардиото се отслабва.
Чета много за храненето, зная, че е ключов момент. Доро по-ключов от упражненията. Но аз обичам да си хапвам, работя на бюро и като цяло съм класически пример за тлъст офисен планктон. Което ме води към следващия въпрос:
2. Мога ли поне малко от малко да разчитам на това, че изразходвам повече и по този начин си подсигурявам n калории по-малко на ден? Или факта, че карам с по-висока степен обезсмисля всичко и съм на път да се превърна в биче? Зная, че за да се отслабне трябва да се постигне отрицателен калориен баланс. Но за тази цел трябва да пресметна по онези формули активното си тегло, калориите, които изразходвам в покой. Засега мисля да не се заигравам чак толкоз в детайла (твърде съм дебеличка). Малко поне да поотслабна, тогава ще замеря всичко. Въпросът е да продължавам ли с това ново джуро с високите степени или да се връщам към бързото темпо на ниска степен и отегчителните 50 минути? Да добавя само, че на високата степен чувствам уреда си и по-стабилен и като цяло усещането ми харесва в пъти повече.
3. Как точно да смятам изразходеното в калории? Правилна ли ми е сметката да деля показваните 2000 J на 4?Или въобще да не вярвам натези цифри? (Като гледам как мери пулс...)

Мнението беше редактирано от Стеф на 31.03.19 12:31.

Carbohydrate

31.03.19
12:35

казано от Стеф на 31.03.19, 12:28:

Чета много за храненето, зная, че е ключов момент. Доро по-ключов от упражненията. Но аз обичам да си хапвам,

препрочитай си това. там се крие отговора)

31.03.19
13:53

казано от Carbohydrate на 31.03.19, 12:35:

препрочитай си това. там се крие отговора)

Ясно. Разбрах. Всичко друго е без значение докато ям шоколад. Докато спра да изяждам почти цял сама ... без значение е кое как правя. Така че ще си продължа с тези степени.

Благодаря, че ми отговори. С яденето ми е безумно трудно. Тренажора ми харесва - тонус, енергия. Пък да редуцирам храната ми е... мозъчна хирургия. Тъжна работа.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1