23.08.07
08:15
Здравейте!Четох доста във форума за клека, но не се стърпях да пусна отделна тема с моя
въпрос.Имам огрномно желание да тренирам силов трибой и го правя близо 6 месеца, а
последните две седмици просто спрях.Искам, но мисълта, че от клека може да ми порасне дупето
ме спира.Като чета вашите начини на клякане, то мога да кажа, че моя е доста по различен.
Никога не съм клякала под 20кг и не съм правила повторения над 10пъти.Не защото не мога, а
защото просто не тренирам така.Какво ще ме посъветвате?Искам да тренирам, но не искам да, в
последствие, да се изнендам неприятно с огромно дупе. :snake: >:(
Яж качествено и няма да имаш огромно дупе.
Клека се води quad-dominant движение - натоварва повече квадрицепса, отколкото глутеуса. Тягата е hip-dominant и удря повече задните части.
Иначе колкото и да гледаш щангистите ни не са им големи задните части (средните категории), а те клякат съвсем до долу.
Хвърли и един поглед на това и изобщо целата страница на момичето. Гледам държи няколко рекорда включително -Successfully, squat 307lbs. (140 кила), пък не изглежда неероятно мускулеста http://www.barbiebarbell.com .
Клякай и не му мисли!
23.08.07
09:05
Благодаря за отговора! ;-P
19.09.07
19:09
няма как ,почнеш ли да клякаш ше порасне гъза
ама щом ше ставаш трибойка ко значение има???
казано от qm_meso на 19.09.07, 19:09:
няма как ,почнеш ли да клякаш ше порасне гъза
ама щом ше ставаш трибойка ко значение има???
Стига си заблуждавал момичето! В мнението над твоето всичко е обяснено ясно, няма какво да се коментира повече.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.09.07 07:59.