Каратето и фитнеса

26.08.07
13:13

След няколко седмици ще почвам да тренирам карате. Там тренировките са изключително тежки. Искам да попитам това ще попречи ли на фитнеса и как? До колкото съм чел, с бойните спортове не се отслабва, а се изгаря само захар и това означава ли, че трябва да включа малко сладко в менюто си? За информация не ям сладкиши и вафли, а единственото сладко което ям са плодове.

Темата беше редактирана от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07 13:31.

26.08.07
15:12

Еми ако му отделяш много време на каратето естествено че ще ти пречи.

26.08.07
16:56

Ами ... нещата седят горе-долу така - трябва много добре да си прецениш тренировачната програма . Ако правиш маса , посто с каратето или ще я изгориш , или ще се издуеш и ще станеш по-малко каратист , повече здравеняк . Бих ти казал да си неправиш програма за релеф , ама няква по-неангажираща , защото като тренираш карате ще добиеш брутална фигура и без много помпане :)

FA

26.08.07
19:14

За каратето не се иска маса а от фитнеса ще е качиш според мен си избери идин от двата спортта и се насочи само към него !

27.08.07
19:35

Треньора ми има задоволителна мускулна маса. Е не е над 75-80, но си е якичък. Правят се лицеви, коремни до припадък. Тъй не се ли качва мм а?

27.08.07
20:39

Не. Това са тренеровки за издръжливост ...

27.08.07
21:05

казано от faramir на 26.08.07, 19:14:

За каратето не се иска маса а от фитнеса ще е качиш според мен си избери идин от двата спортта и се насочи само към него !

Фитнес не значи качване на маса. Самото понятие фитнес няма нищо общо с това.

При подходящо хранене и тренировъчна програма, каратето не пречи на заниманията във фитнеса. Даже е задължително да тренираш с щанги, ако искаш добра физическа подготовка, която да ти е от полза в каратето.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.08.07 21:07.

28.08.07
07:06

Понятието “фитнес” означава  ” добра физическа форма”  !! аз имам познати от залата дето тренират карате  и  помпат и са  здравички !!

28.08.07
14:40

Е да, ще понатрупам съвсем малко ММ и ще почна цикли за сила и издържливост, може и за релеф :) . Все пак големите мускули пречат на гъвкавоста, или не съм прав... Трабва шпагати, разтягания...

29.08.07
03:35

Зависи как тренираш ?? дали разтягаш хубаво?? А тварде  гоелми  трябва  да са мусколите за да не си гавкав!!!

29.08.07
03:36

Разтяга се повече от хубаво ;)

29.08.07
05:19

Говора ти  когато си на фитнес дали разтягаш то по каратето мн ясну че се  растяга  и шпагати се праат!!

29.08.07
19:44

Ден1- за малко да припадна. Замъгли ми се погледа и седнах малко да си почина. Все пак след 20 минутно разгряване бягане... То тва нищо не беше. Да си държиш нон стоп ръцете прави. Май тва ши ма откажи от фитнес, защото ми трябва много енергия. Е, естествено нвкой друг път ши си ходя :) . Но от понеделник до петък... всеки ден час и половина...  Изкам да ви попитам какво трябва да ям преди фитнес за да имам повече енергия. Смятам нещо 1 малък шоколад + 1 банан добре ли е?

29.08.07
21:34

На въпроса ти-нещо калорично мисля аз,но нека по-компетентен да каже,защото аз не съм достатъчно знаещ,че да давам сигурни съвети :)

А по темата-и аз мисля да почвам карате,но в никакъв случей за сметка на фитнеса ;) .По-скоро 3 пъти фитнес и два пъти карате или незнам и аз ще го мисля.Добре е много според мен да се съчетаят двата спорта.Имам един приятел-невероятна машина е.Блъска страшно много-просто е огромен :) .От каратето доби супер релеф и гъвкавост-дига си крака на 2 метра и полвина и щпагатите си ги прай като здравей здрасти :) .Абе добре е ,но най-добрата комбинация е фитнес и плуване според мен :)

30.08.07
06:32

Но ако се сбият двама фитнесманиаци единия плувец, другия каратист кой ще набие другия :)

30.08.07
07:40

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 30.08.07, 06:32:

Но ако се сбият двама фитнесманиаци единия плувец, другия каратист кой ще набие другия :)

Ти за това ли се записваш на карате ,за да прошляпваш дечицата от квартала

30.08.07
07:42

И батковците :) . Не само за тва, каратето дава много добра физическа подготовка, ставаш много издържлив. Надявам се да тръгна по състезания.
ПП1:Вместо да спамите ще ми кажете ли кво да ям преди тренировка за да имам енергия? Казах ви идеята ми-шоколад+1-2 банана.

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 30.08.07 07:43.

30.08.07
08:19

Аз съм тренирал карате и съм ходил един два пути на фитнес.Освен че ще имаш нужда от много енергия, ще ти трябва и солидна почивка.За храна може да не се ограничаваш в нищо - все пак си млад организъм.Шоколад преди тренировка не само не ти препоръчвам, ами даже бих ти казал че ще ти навреди , вместо да помогне.По добре яж един час преди тренировка - ориз , картофи ... За повече инфо по - добре провери тук : daobg.com - има доста информация във форума.
И си избери приоритет карате или фитнес, както е дорбе да знаеш, че двете неща си ако се тренират правилно ще си помагат, в противен случай ще има страшно негативен ефект.
Поздрави;)

30.08.07
08:42

Избирам си каратето, просто ако отида във фитнеса няма да имам воля да се натоварвам толкова, докато на тренировката не зависи от тебе-правиш го и стискаш. Обаче до колкото знам, борците и боксьрите преди няколко дена преди мач тъпчат шоколад, ходят на сауна и не пият вода, защото чрез шоколада се натрупва адски много енергия.

ПП: Преди 1 час се върнах от тренировка. Тоя път ни натовариха повече, но на мен не ми стана лошо, а на този до мене му се наложи да драйфа. Изобщо какви са тези тренировки?
ПП2:Един питбул добре ли ще ми дойде преди тренировка? Или направо един ред бул?

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 30.08.07 19:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1