07.09.07
13:06
Аве търсих из този раздел за такъв проблем, но не намерих... странно защо.
Значи като стана от сън страшно много ме болят колената(капачките) и като си обувам гащите имам чувството, че като съм на един крак няма да издържи и ще се счупи. Кофти усещане...
Понякога болката отслабва, но по някога доста се осилва. Като качвам стълби, като клякам и т.н.
Преди тренировка(без значение дали ще тренирам крака или не) разгрявам доста добре цялото тяло и по време на клековете не ме болят толкова много колената. Също не ме болят и като ходя да тичам. Не знам какво да правя.
След малко отивам до аптеката да питам за наколенки и ако има ще си взема едни.
Още няколко въпроса: Някой ползвал ли е Flexen ? В момента го рекламират по ТВ-то. И ако някой го е ползвал да каже дали е останал доволен? Има ли нужда да си купувам такова мазило за стави ? Може ли да ми препоръчате някое по-добро и с изпитано качество ?
П.С. Нашите само ме дразнят че това е в следствие на ” дигането на щангите ти ” и че трябвало да спра, а за такова нещо не искам и да чуя.
07.09.07
17:25
флексена е хондропротектор, пие се за стави(участва във възстановяването на хрущяла) наЙ - общо казано, като те болят колената не е задължително да е проблема в ставата, отиди на ортопед.Наколенките би трябвало да помогнат до известна степен.Например аз също имам проблеми с колената понякога да скоча от 40 см и да натоваря повече единия от другия крак и се подува,снимах си коляното когато беше подуто, нямаще нищо патологично на снимката.Все пак флексена може да ти помогне донякъде и артро стоп и всички останали съдържащи аминогликозид
08.09.07
08:28
Задължително отиди на ортопед, но избирай внимателно, защото много доктори въобще не са в час с медицината. Наколенките помагат, а също е важно да го даваш по-кротко с краката, докато не се оправи коляното ти. Аз си повредих ставните връзки на дясното коляно при хак клякане с щанга и сега трябва да почивам поне още няколко месеца. Хондропротекторите са хубаво нещо, на мен ми изписаха пиаскледин и определено има полза, но най-ефективното лечение е инжекции хиалуринова киселина(нещо такова беше) в ставата, ако е нужно разбира се. Може просто да си се претоварил, но консултация с добър ортопед е задължителна според мен.
08.09.07
20:02
OK. Мерси много и на двама ви :)
Днес си купих наколенки от аптеката и наистина като ги сложих и поносих известно време ми се струва, че по-малко боли. За сега съм решил да се въздържам от тренировки на краката и тичане. Ако до 2 седмици не се оправя, ще отида на ортопед.
05.12.07
19:45
От известно време няма как да хода на фитнес затова хода на успоредка ...Ама преди няколко дни ми зеха въже за скачане .Почнах и да скачам (с джогинк стъпка ) ама се появи една странна и лека болка в вътрешната страна на коляното !!Тя не е постоянна и се появява когато хода и натоварвам коляното но не постояно !!Засилих си загрявката !Гледам да ям повече храни с :
- омега 3 мастна киселина
- витамин Е
-магнези
-Селен
Въпроса ми е дали сам закасал?? Трябва ли да отида на лекар или да изчакам (болката е от 3 дена мое и да се оправи ???)А?
05.12.07
20:25
aбе иди на лекар веднага, нищо не ти струва
05.12.07
20:33
Ся пих аулин ( освен обезболяващо деиства и анти - вазпалително) пак утре ще видим !!
05.12.07
20:34
Болката е само в едното коляно !!
05.12.07
23:00
Може нещо да си претоварил и от там да идва болката.