Дневник на Tralfamadorian

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.01.08
14:56

казано от Tralfamadorian на 06.01.08, 10:47:

Принципно: да прав си, шоколадът пък и всякакви въглехидрати не трябва да са вечерта. Освен ако нямаш хипер бърз метаболизъм и много трудно качваш кг. Но дори и в такъв случай по-добре бавни въглехидрати. Шоколадът с висок % съдържание на какао има нисък ГИ и по-високо съдържание на мазнини, отколкото на въглехидрати. Това идва от по-високото количество чисто какао (то самото е почти изцяло мазнини) за сметка на захарта. Пример:млечен шоколад: kcal 528 б6 в58 м30 ГИ 70шоколад 70% какао: kcal 554 б6 в27 м46 ГИ 22В момента не мога да намеря цифрите и за 85% какао, но сам виждаш тенденцията.Не принципно: хранителният режим, който в момента спазвам се базира на едно хранене дневно, вечер след тренировката. То дава нужната енергия на огранизма за останалото време и в него присъстват храни, съдържащи всички групи Б/М/В, като те се ядат в определена последователност. Не случайно въглехидратите са изведени накрая. Разчита се на засищането с останалите неща, които не ти качват инсулина, за да може да не прекаляваш с въглехидратите или изобщо да ги изпуснеш. :-)

Това  да  не е  като  пополярната Warrior Diet !!

06.01.08
14:59

Същата.

06.01.08
19:33

Днес тренировка на крака. Минах към добрия стар протокол 3х15 само за да се уверя за пореден път, че просто не ми е удобен и не се чувствам комфортно с тия дълги серии. Мисля че в крайна сметка в най-скоро време ще мина на изпитания вариант малко повторения и малко серии.

клек 3х15 на 50кг
лег преса 3х15 на 100кг
напади 3х15 на 20кг

храната:
през деня мандарина и киви
след трен протеин
вечеря:
салата-като вчера
пиле, яйца, 2 сирена
бадеми

07.01.08
19:55

Резюме за днес. Тренировката:

гребане с щанга в подхват 5х5 с 50кг
жалки опити за набирания, получи се нещо от типа на 3,3,2
полулег 5х5 с 40кг
слаб опит и за кофички, резултат 4х5
странична преса с 12,5кг дъмбел ляво 4,4,4,3 дясно 5,5,4,4

Като цяло вписвам в списъка цели за тази година подобряване на резултатите в упражненията със собствено тегло. По-специално в набиранията. Искам да мога да направя човешки серии с неутрален хват и подхват. А ако успея и няколко бройки с надхват би било идеално.

Манджата:
през деня половин ананас
след трен протеин
вечеря:
салата: маруля, краставици, домати, гъби, репички, маслини
пуйка, яйца, сирене
бадеми
може и с малко млекце да наквася накрая

11.01.08
09:17

Вчерашната тренировка крака:
клек 3х15 на 50кг
лег преса 3х15 на 100кг
напади 3х15 на 20кг

Меню:
през деня: парче зеле и един грейпфрут
след трен: протеин
вечеря (около 1,5 часа по-късно):
салата: броколи, домати, гъби, маслини, лъжица ленено семе
пилешко бутче, яйца, котидж
ядки-бадеми,лешници, орехи (смесени са заедно в една опаковка, така че каквото хвана)

13.01.08
19:55

Вчерашната тренировка:

тяга 3х5 на 40кг 2х5 на 42,5кг (със задоволство отчитам повишение на работната тежест, спрямо периода преди почивката и то още преди да съм се адаптирала на 100% отново към тренировки)
набирания с неутрален хват 3,3,2
лег 5х5 на 40кг
кофички 5,4,4,4,3
военна преса 5,4,4,4,3 на 25кг

Храната:
през деня: грейпфрут
след трен:протеин
вечеря:
салата-карфиол, домати, краставица, репички, гъби, маслини, лен
омлет с шунка, пушена пъстърва
До тук трябваше да приключа, защото излизах. Вечерта продължи с много алкохол и много джънк. Тази сутрин преди да легна 1/2 литър вода и 2 аспирина, в следствие на което се събудих свежа, като краставичка. Да живеят старите, изпитани рецепти против махмурлук :-)

Днес:
Трябваше принципно да правя крака, но учудващо за мен ми дойде музата за кардио. Тъй като това се случва по веднъж на високосна, реших да се възползвам и направих 30 мин. на гребния тренажор. Очаквам утре яка МТ в долната част на гърба.

Храната:
през деня: киви
вечеря:
супа от спанак, домати и гъби
пилешко бутче със задушен карфиол с малко айоли, котидж
ядки

16.01.08
20:36

Днешната тренировка:

гребане с дъмбел 5х5 с 17,5кг
набирания с неутрален хват 3,3,2
полулег с щанга 5х5 с 40кг
кофички 5,5,5,5,4
странична преса с дъмбел 4х4 с 12,5кг

Храната:
след тренировка 1/2 литър мляко (свършил ми е протеинът и известно врвме ще трябва да го карам на фантазия)
вечерята:
салата от броколи. домати. морков, гъби, репички, маслини и лен, заедно с нея половин кофичка кефир
2 телешки пържоли
ядки

18.01.08
09:41

Вчера

Тренировка:
клек 3х15 с 50кг
бедрено сгъване 3х15
бедрено разгъване 3х15
Накрая пробвах един преден клек. От известно време се каня да го включа в тренировката си, но ме притесняваше пазането на баланса на щангата. За мое най-голямо учудване имах усещане за доста добра стабилност (поне с 30кг). Единственият дискомфорт дойде от това, че раменете още ми опъваха от предишната тренировка и малко се изтормозих да придържам с тях щангата.

Менюто:
след тренировка един кефир
на вечеря
салата: броколи. домати, гъби, моркови, маслини, лен
телешко с масло, яйца
ядки и лъжица фъстъчено масло

19.01.08
22:15

Днес:
тяга 5х5 на 42,5кг
набирания с неутрален хват 3,3 с подхват 3
лег 5х5 на 42,5кг
обръщания (цялото движение с вдигане над глава) 3х3 на 25кг
Като цяло хубава тренировка. Започвам да се връщам към старото усещане за натоварване.

Менюто:
след трен един кефир
вечерята:
салата: броколи, домати, пиперка, авокадо, маслини, синьо сирене, лен, лимон
пуйка с фъстъчено масло, къри и ананас, яйца
няколко ореха

20.01.08
20:30

Тренировката днес:

преден клек 3х15 с 40кг
лег преса 45градуса 3х15
хакен клек 3х15

Менюто същото като вчера

21.01.08
21:24

Днес лека тренировка като за 3ти пореден ден

гребане с щанга надхват 5х5 с 45кг
полулег 5х5 с 40кг
военна преса 4,4,3,3,3 с 25кг

Меню:
след трен-кефир
вечерята:
салата:броколи.домати,пиперка,гъби, маслини, лен
сьомга, яйца, суджук
ядки, фъстъчено масло

22.01.08
00:13

Подобна тренировка с няколко базови упражнения е добра за покачване на силата и общата кондиция, но след време с нея се стига до плато и трябва да се промени нещо - повече упражнения, различен сплит, техники за интензивност и т.н.

22.01.08
20:09

Абсолютно си прав, замислям се от изчвестно време, че трябва да си променя тренировката, но:
-в сесия съм, всичко ми пуши, мисля, виждам и сънувам само функции и графики, излиат ми през носа 2та месеца, които пропуснах. Ерго
-идеално ми идва лека тренировка почти всеки ден по 30-40 мин, колкото да си развея мозъка. След тренировка ми е приоритет в момента да съм все още работоспособна, т.е. “покачване на общата кондиция” си е съвсем ок
-имам идеи за нова тренировка. Хвърлила съм око на това, което прави СТАЛК3Р от известно време, но не бих изкопирала цяла тренировка просто така. Обичам преди това да събера известно количество информация, евентуално да я сравня с нещо подобно и да си избера или комбинирам. Което ме връща на горния проблем с времето.

Заключение: още 2-3 седмици, докато реша мира на световния пазар ще карам така. После ще има генерални промени. :)

24.01.08
20:56

В крайна сметка реших да мина за инвестно време на стандартен троен сплит. До видим колко ще издържа. Днес гръб, бицепс:
тяга 2 загряващи, 8,8,5,3,3,1 на 30, 40, 42,5, 45, 47,5, 50кг
Установявам,че явно имам проблем в техниката на тягата. Коленете не трябва да минават пред пръстите на краката, нали? Защото моите минават като пускам щангата. Гърбът си ми е прав, не усещам някакво натоварване, но просто ми направи впечатление, че ръцете ми се удрят в коленете. Явно тръвде много клякам. Проблем за долната част на гърба???
гребане с Т щанга 5, 5, 4, 4, 4 на 30кг
straight arm pulldown 3х8
бицепсово сгъване с прав лост 5, 5, 3 с лоста плюс 5, 10, 10 кг

Менюто: след трен редовния кефир, след това:
салата: борколи, домат, морков. гъби, алабаш, лен, маслини
пуйка с масло, яйца, шпроти
ядки

25.01.08
02:51

Просто при тягата трябва да си малко по наведена за да минава щангата пред колената, но гърба да е пак изправен.

26.01.08
21:01

Днес странен ден. Изнервиха ме приятно на работа, след което се размазах в залата. Имах адски много пауър и го инвестирах добре.
Гърди и трицепс:
лег с дъмбели 2 загряващи с 10, 12.5 кг 10, 8 с 15, 17.5 кг 20кгмовите не можах да ги обърна, трябваше някой да моля да ми ги подава, затова минах на щанга. 5, 3, 3 с 45, 47.5, 50кг
кофички 4х5
кросоувър 3х8
лег тесен хват 4х5 с 30кг

Чувствах се идеално след тренировката, не твърде изморена. Някакво чудно настроение ме е обхванало. Мушнах си редовния кефир и се прибрах, за да се наям:
салатата: маруля, домат, гъби, морков, маслини, лен
теле с масло и броколи
и в момента си чопля ядките, пия си едно вино и си слушам джаз. Изобщо, животът е прекрасен :)

26.01.08
21:12

И това вино...развали хубавата тренировка.. 8-/
Едит: http://www.bb-team.org/articles/1657/  -> Какво Ви засяга всичко това?

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 26.01.08 21:19.

26.01.08
21:30

Виж сега, то си пише в статията “Сипете малко вино на детето, здравословно е!” :-)
Сериозно, не съм нито профи, нито си вадя хляба с това, нито живея единствено и само с мисълта за желязо и BFI. Дребните удоволствия в живота не трябва да се изключват напълно, иначе какъв е смисълът, ако няма на какво да се радваш. Далеч съм от идеята за злоупотреба, но едната си чаша вино или едната бира от дъжд на вятър не си я давам :)

26.01.08
21:34

Зависи от човека :)
И аз не съм профи и нищо,но след един пълноценен ден откъм хранене,добавки и трениране и идеята,че съм направил всичко перфектно,накрая да зачукам тези неща дори и с мнооого малко алкохолец(една биричка примерно) ми е кофти просто.В дните в които не тренирам не бих отказал една бира принципно,но...  :roll:
Но мен и алкохола не ме влече толкова много принципно.

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 26.01.08 21:38.

26.01.08
21:45

Имала съм периоди, в които съм се вманиачавала до всеки дребничък детайл. Смятала съм грамажи, калории, гледала съм часовник. Имала съм и дргуги, в които една бира не е трагедия и ям това, което ми е вкусно и колкото ми се яде. Въпрос на моментна нагласа и както сам каза, на човек. Бтв опредлено съм далеч от мисълта, че може да се издържи чисто психически на постоянен, строго контролиран режим. На моменти става по-важно да държиш общото положение на нещата.
Абе както казва един приятел: важното е да има мир, пържоли и 90% whey! :)

27.01.08
09:43

казано от Tralfamadorian на 26.01.08, 21:01:

и в момента си чопля ядките, пия си едно вино и си слушам джаз. Изобщо, животът е прекрасен :)

:)

Мнението беше редактирано от Alkorin на 27.01.08 09:44.

27.01.08
21:25

Днес на ред бяха краката:
клек 3х15 с 50кг
лег преса 3х15 със 100 кг
хак клек 3х15
раменна преса с дъмбели 3х5 с 12,5 кг

Манджата като вчера, само смених част от телето с яйца.

04.02.08
21:15

Изминалата седмица беше отчайваща. Единственият добър момент беше, че успях да дръпна 3 пъти 50кг тяга. В подробнисти няма да изпадам, само ще кажа: не е добра идея да се ходи на тренировка след 12часова работна нощ, 5 часа сън, съмнително меню и назряващи лични проблеми. Изпуснах си 40кила щанга отгоре и то не защото ми тежеше, а от пълна липса на концентрация. Добре, че не успях нищо да си контузя. Изобщо пълна трагедия, дано не се повтаря скоро пак. Тази седмица попрезаредила батериите започнах на чисто днес:

тяга 2 загряващи, 8,6,4,3,1,1 на 40, 45, 47,5, 50, 52,5, 55кг
гребане с щанга в подхват 4х6 с 50кг
горен скрипец с широк надхват 3х8
21 за бицепс с щангата плюс 5кг

менюто:
след трен кефирец
салатата: айсберг, броколи, краставица, домат, пиперка, гъби, лен, маслини
прасе, яйца с кьополу и кис. краставички
ядки

Мисля, че трябва да отделя известно внимание на техниката на изпълнение на упражненията. Принципно винаги си я следя, но забелязвам разни дупки напоследък. Поставям си го за цел в следващите тренировки, дори ако трябва да жертвам част от работната тежест.

05.02.08
22:08

Днес гърди:

лег 2 загряващи 8,6,5,3,2 на 35, 40, 45, 47,5, 50кг
полулег 6,6,4 с 40,40,45кг
кофички 2х6 (толкова издържах след предните 2)
лег тесен хват 4х5 с 30кг

Храната нищо особено
шарена салатка
прасе, яйца, суджук-общо взето изчистих остатъците в хладилника
ядки и малко фъст. масло

От утре се мятам в дълбоките води на изпитния период и не е ясно доколко ще стигам до тренировки.

06.02.08
04:13

казано от Tralfamadorian на 05.02.08, 22:08:

От утре се мятам в дълбоките води на изпитния период и не е ясно доколко ще стигам до тренировки.

Тренировките може и малко да почакат...важна ти е сесията сега! Дано да е успешна, стискам палци да им разкажеш играта на швабите. Все пак  някой трябва да се озори да реши световните икономически проблеми, нали? ;-P

14.02.08
20:22

Туйто! Беше, каквото беше. Написах последния изпит и сега Ва Кан Ци Я!
Иначе в последната седмица нищо интересно-преборих скортстно един грип, който ме държа 2 дни извън строя, наравих няколко тренировки.
От другата седмица нов късмет нова програма, а сега едно вино по случай сесийния край и именния ми ден.
Честит празник на празнуващите! :)

15.02.08
06:38

Валеее, как можах да те забравя!? Как се ядосвам, ако знаеш, но все такива ги върша. :shut: Хем видях, че си онлайн вчера и пак забравих. Пфууу, че съм и аз!
Да си жива и здрава ” на патерици”, щастливо влюбена и усмихната. Честита ти и успешна сесия. Абе, поводи за празнуване да искаш.  :-)

19.02.08
20:50

Вчера започнах новата година от живота си с нова програма в залата. След като ми мина прилично количество информация през главата в последните седмици, реших да пробвам тренировъчните системи на Чад Уотърбъри в схема, която той предлага. Като начало двоен сплит с редуване на 8х3 и 3х8 тренировъчни протоколи и нарастващ интензитет. Да видим как ще ми се отрази. Вчерашната тренировка:
лег 8Х3 с 45кг
гребане с т-щанга 8х3 с 30кг
горен скрипец с неутрален хват 8х3 с 50кг
военна преса с дъмбели 8х3 с 12,5 кг
Храната : салата, кефир, маслини, лен, прасе, яйца, ядки. Скоро ще дойде моментът за равносметка на този хранителен режим. Още 10тина дни и приключва пробният период.

Тия дни ми попадна договорът ми от фитнес залата. Правя точно една година, откакто съм там т.е. откакто отново запонах да тренирам. Да ми е честита! :)

20.02.08
19:13

Днес:
клек 3х8 с 55кг (тежаха ми, в последно време ми е назаднал клекът :( )
повдигане на краката от лакътна опора 3х8
тяга с дъмбели 3х8 с 2х20кг
крънчове 3х8
прасен от стоеж на машина 3х8 със 70кг

Храната:
кефир, салата с тон и маслини, яйца с масло, ядки

21.02.08
19:33

Днес:
полулег с дъмбели 3х8 с 2х15кг
гребане с дъмбели от гръдна опора 3х8 с 2х15кг
бицепсово сгъване 3х8 с лоста плюс 5кг
трицепсово разгъване на скрипец с подхват 3х8 с 30кг

От маса много време не съм правила 3х8, направо ми е странно усещането...

Храна:
кефир, салата с маслини, лен и семена, пиле, яйца с масло, ядки

23.02.08
18:16

Винаги съм вярвала в инстинктивното хранене, но тия дни бях провокирана да се замисля отново по-сериозно по темата. В главата ми изплуват ясно определени моменти от годините, в които ходех права под масата:
-винаги съм налитала като бясна на всякакви кашкавали и сирена. Прясно/кис. мляко са ме карали насила да ям
-в началните ученически години ми се налагаше сама да се гледам през деня в отсъствието на родителско тяло. Едно от първите неща, които се научих да си приготвям сама беше яйца на очи и можех да го ям всеки ден (и го правех) без да ми омръзне. В случаите, в които ми оставяха някаква манджа с ориз се чудех къде да я изхвърля, защото ми беше толкова гаден. (от пилето с ориза винаги избучвах пилето и оставях ориза :) )
-масло ядях с лъжицата и много ми се чудеха околните
-за месар ниога не съм се имала. Но това се дължи на факта, че в къщи много по-често се използва кайма, отколкото чисто месо, а тя просто не ми е толкова вкусна
-единственият начин, по който човек можеше да ме накара да ям картофи, беше пюрето или картофените кюфтета
-култовата реплика на баба ми “изяж го без хляб” говори сама за себе си
Някъде, с напредването на годините, тези ми хранителни навици се размиха и в менюто ми започванаха да навлизат преработени храни, сладки, джобове и други джънкове. Докато, в един момент, не се оказах в положението на средностатистическия човек-меню с преобладаващи прости въглехидрати. Отне ми доста четене и експериментиране с различни хранителни схеми и със себе си, докато се върна към това, което всъщност тялото всъщност ми е подсказвало-режим, основан на белтъчини и мазнини. А на практика , връщайки се назад виждам-явно на някакво ниво винаги съм знаела, че това е решението. Тялото само си казва с кое се чувства добре чрез вкусовите рецептори и предпочитания. Познавам хора, които не могат да седнат на маса без хляб или за които пържолата не е пържола, ако няма гарнитура към нея (под гарнитура не се разбира салата, а картофи или ориз), но им става адски тежко от 30гр ядки или 2 яйца. Техният оптимален режим със сигурност е на светлинни години от моя. И това не означава, че някой от нас греши, просто функционираме по различен начин. Идеята е човек да се вслушва, в това което му казва тялото и да яде нещата, които са му вкусни. А чувството за удовлетворение от вкусната храна е наиситна хубаво усещане. :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 23.02.08 18:45.

23.02.08
18:22

И  аз съм твърдо за  високо мазнините диети  таи като това  е начин на хранене  с които премахваш мазнините и изграждаш мазнини дори и да  си на толко калории колкото трябва !!

24.02.08
19:21

Днес:
клек 8х3 с 60кг
бедрено сгъване 8х3 с 45кг
коремни от обратен наклон 8х3 с 5кг диск
прасец от седеж 8х3 с 40кг

Меню:
кефир, салата. пуйка с грах, кварк и печена тиква

25.02.08
21:34

Днес:
лег 8х3 с 45кг (добре беше, не ми тежаха толкова много)
гребане с т щанга 8х3 с 30кг
горен скрипец 8х3 с 50кг
военна преса с дъмбели 8х3 с 2х12,5кг

Правих много малки почивки между сериите и накрая бая се озорих. Като цяло доволна тренировка

Менюто:
кефир, салата с лен и семена, яйца с шунка и масло, кварк със сметана и какао

Впечатли ме днес следната статия Бяха ми попадали откъслечни материали по темата, но за пръв път нещо конкретно. Намирам себе си до голяма степен в написаното. Мисля, че трябва да се обаразовам. :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 25.02.08 21:39.

26.02.08
09:37

За мен тва не ми се струва полезно таи като много от работите дето не трябва да ям ги ям всеки ден и с  здравето нема  нищо а  савета  пиите  газирано ме  разби  !!!

26.02.08
20:58

Така е, има моменти с които съм съгласна и такива, с които не съм. Но винаги е полезно да видиш още едно тълкуване на нещата.

26.02.08
21:20

THC или тетрахидроканабинол, това е основното психоактивно вещество в канабиса. То е причнината за наркотичното действие на въпросното растение. В зависимост от различни фактори (количесто, продължителност и начин на прием) оставя следи в организма от седмица до два месеца. Основно се изхвърля чрез изпражненията и урината. Много работодатели живо се интересуват от веществата, употребявани от подчинените им. Също огромен е интересът по въпроса от страна на полицейските служители. И двете групи са склонни често да изискват тестване на урина за наличието на THC. Както за повечето нещо и за тези тестове е намерено решение-продават се т.нар. urinecleaner, с които резултатите от подобен тест са негативни. В кратка справка с един от дистрибуторите на гореспоменатите продукти ми беше обяснено следното относно точния им начин на действие: спират нормалната работа на бъбреците за няколко часа, в които те спират да изхвърлят THC. Дадената в рамките на тези няколко часа проба е чиста.
Това, което всъщност ме стъписа в случая, беше съдържанието на продукта. А именно креатин монохидрат. Точната доза трудно мога да преценя, знам общото съдържание, но нямам идея колко от нея са подсладители и други овкусители. Предполагам, че е “конска”. Отдавна знаех, че креатинът тежи на бъбреците, но фактът, че тотално може “да им спре тока” за известно време ме остави с отворена уста. Кара ме да се замисля, за пореден път, доколко дори и малките дози за продължително време са ок и доколко вредят...

27.02.08
07:43

:ohh:  :coolcheese:

27.02.08
20:10

И моето изражение беше подобно, Хриди :)

Днес:
клек 3х8 с 55кг
повдигане крака от лакътна опора 3х8
тяга с дъмбели 3х8 с 2х20кг (алилуя! днес бях доволна от техниката си. Има какво да се желае още, но е по-добре)
негативни крънчове 3х8
прасец от стоеж 3х8 със 70кг

Меню:
супичка от спанак, пилешко бедро, яйца, шунка, ядки

28.02.08
19:44

Днес:

полулег 3х8 с35кг
гребане с щанга пирок надхват 3х8 с 35кг
бицепсово сгъване 3х8 с щангата плюс 5 кг
трицепсово разгъване на скрипец 3х8 с 30кг

Храната като вчера

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1