Дневник на Tralfamadorian

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.06.08
18:02

Днес:

overhead squat* 5@30кг, 5@32,5кг

А1 военна преса 3х8@20кг
А2 box squat 3х8@45кг
Б1 римска тяга 3х8@50кг
Б2 гребане с щанга надхват 3х8@40кг

лег *5,4@50кг

jumping jacks 5 мин

*не бяха в програмата, опити “за душата” :)

Следващия път ще се качват кг. Много яко цялата тренировка да ти протича на едно място-стойката за клек. Някакви момченца дойдоха да питат колко още серии имам-20тина мин. Искали да правят бицепсови сгъвания. Викам, момчета, за бицепсово сгъване щангата на земята и ако не можете да си я вдигнете оттам, изобщо не сте за сгъвания. И тоя разговор го водя втора седмица поред :)

18.06.08
19:28

Откъс от книгата, която чета в момента. Не е нищо нов и ревоюционно, но за пръв път срещам нещата събрани на едно място, кратко, ясно и точно.

A sports nutritional program should be based on three critical elements:
-best protein food choices
-best fuel food choices
-best timing of meals

Какво повече от това. :)

20.06.08
18:24

Днес:

А1 Обръщане 3х3@35кг
А2 Набирания успореден хват 3х3
Б1 triceps lockouts 3х3@40кг
Б2 Напади 3х3@35кг

Слаба тренировка. Изморявам се много напоследък и започва да си оказва влияние.

23.06.08
18:00

Миналата седмица работих на дъжд и студ. Резултат-разболявам се. :( Днес реших да не преигравам с тренировката, въпреки че имах енергия.

А1 goodmornings 3х5@27,5кг
А2 набирания подвхат 3х5
Б1 кофи 3х5
Б2 преден клек 3х5@50кг

Накрая сверяване на часовника на техниката лег, клек, обръщане и пуш прес.

Искам вече да е август...

30.06.08
18:22

Миналата седмица пълна трагедия. Успях да се разболея, 1 ден яко температура, треска и изобщо пълна програма. За щастие се разминах само с толкова, на следващия вече бях по-добре и до уикенда успях да се закрепя. Стана принудителна почивка.

Днес отначало:
A1 goodmornings 3х5@30кг
А2 набирания подхват 3х5
Б1 кофички 3х5
Б2 преден клек 3х5@50кг

Накрая малко тяга, обръщане и пушпрес

Слабичка тренировка като цяло. Усещам болестта все още, пък и не съм спала много-снощи трябваше да отпразнуваме с колегите факта, че преживяхме европейското. :) Следващия път повече.

02.07.08
17:04

Днес:

А1 военна преса 3х8@22,5кг
А2 box squats 3х8@45кг
Б1 римска тяга 3х8 @50кг
Б2 гребане с щанга надхват 3х8@40кг

Навън е 30 градуса, а в залата беше повече. Малък ужас!
За втори път днес виждам някой на стойката за клек да прави предмишница. Бе тия хора нормални ли са???

04.07.08
18:06

Днес:

А1 обръщане 3х3@37,5кг
А2 набирания неутрален хват 3х3
Б1 triceps lockout 3х3@40кг
Б2 напади 3х3@37,5кг

07.07.08
17:21

Днес:

A1 goodmornings 3x5@30кг
А2 набирания тесен хват 3х5
Б1 кофички 3х5
Б2 преден клек 3х5@50кг

Пффффф тоя уикенд....много алкохол, много джънк. Едвам си докарах тренировката до края...

09.07.08
18:08

Днес:

А1 военна преса 3х8@22,5кг
А2 boxsquats 3х8@45кг (или пейката беше по-висока от обикновено или им свикнах)
Б1 римска тяга 3х8@50кг
Б2 гребане щанга надхват 3х8@40кг

На последните две има мегдан да сложа някое и друго килце отгоре. Доволна съм.

11.07.08
18:07

Днес:

А1 обръщения 3х3@40кг (YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!)
А2 набиране неутрален хват 3х3
Б1 triceps lockout 3х3@40кг
Б2 напади 3х3@40кг
the bear 3х5@20кг (майко!!!)

Доволна като цяло от програмата. Направих грешка, че я почнах в период, в който съм поорязала калориите. Иначе можеше да имам и по-добри резултати с нея. От другата седмица вдигам малко обема и намалявам интензитета. Ще вкарам и кардио. Цел-до края на юли 1-2 кила надолу и по-добре видима преса. :)

11.07.08
18:18

Сладурка, дай снимка на сегашната преса да се поориентираме останалите женки:)

ВН

11.07.08
19:33

Ако мечото е направен така-> http://www.youtube.com/watch?v=VKlTquAYSvU , мога само да кажа браво! :)

12.07.08
06:43

Това The Bear изглежда доста добър комплекс от упражнения, предполагам използването му е свързано с това да накара цялото тяло да отделя повече хормон на растежа и така да съдейства за изгаряне на мазнините?

12.07.08
07:57

Ива, не съм си правила скоро снимки. Следващата фотосесия съм я планирала за края на юли преди да замина на моренце по родните паланки :)

Владо, да, така е правен мечока. Само дето тая девойка на клипчето прави бая големи паузи между отделните движения и ги накъсва. С такава тежест е нормално, де. Аз гоня скорост при малка тежест. Следващия път може да щракна едно клипче за критики.

Alkorin, да, такава е целта на комплексите като цяло. Има доста вариации, които са използвани от известни треньори с доста голям успех. Това е един от най-използваните и добри като съчетание на движения комплекси. Развиваш страхотна силова издържливост и се потиш часове след това :) Ето една хубава статия http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=459657

edit:
Всъщност, другата разлика при изпълнението между мен и клипчето, е че при пуш пресите моето движение е по-експлозивно и split-вам краката.
Интересно ми стана, че се впечатлихте от един мечок с 20кг, а никой не забеляза, че обърнах 40. Следвайки логиката, че работната тежест се определя от най-слабото движение в комплекса, бих могла без проблем да направя мечок с 30-35 кг. С намалено темпо, разбира се. Това само между другото :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 12.07.08 18:08.

14.07.08
17:00

Днес съвсем друг тип тренировка:

тяга 10х3@52,5кг
набирания подхват 10х3
преден клек 10х3@45кг
кофи10х3
вичко с 45сек почивки между сериите
за завършек 10 мин интервално на велото 60/30

Добре че тренирам на празен стомах. Накрая имах чувстово, че мога да върна всичко, което би било потенциално вътре.

16.07.08
17:18

Вчера скачане на въже 10мин

Днес 5х5 на мечока с 20кг и 20 мин степер

P.S.
Щракнах в началото на седмицата все пак едно фото. Качено е на съответното място. Това е базата, към която трябва да внасям подобрения.

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 16.07.08 17:42.

17.07.08
17:06

Днес:

клек 10х3@45кг
гребане щанга надхват 10х3@45кг
римска тяга 10х3@50кг
военна преса 10х3@22,5кг
почивки 45сек
интервали на крос тренажора 60:30 общо 10мин

17.07.08
18:01

http://current.com/items/88945270_american_fitness_2008
Някой каза ли нещо за фитнес индустрия? Индустрия определено, но доколко е фитнес. Има и готини идеи. 3Kick например изглежда интересно.
Специално внимание към последните 2-3 мин на филмчето-доста смислено мнение.

17.07.08
18:11

Тралфче, видях ти снимката - чудесна си. Много е арт тази от март месец в гръб. Поздравления за резултата. А как са краката?

17.07.08
18:18

Мерси, козуначе! :)
Много арт се получават снимките, да. С телефон, поставен на самоснимачка и изкуствена светлина, щото живея на първия етаж и няма как да дръпна пердетата :).
Краката са ок. Бедрата ми са придобили характерен профил, дупето не се тресе. Виждам си вече квадрицепсите.Преди да се прибера в Бг ще си направя пълна фотосесия. Тоя път и с крака, че предния Бухтата ме критикува, задето не съм ги щракнала. :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 17.07.08 18:20.

BU

17.07.08
18:27

Охааа!  :lol:

И на мене ми се иска такъв плосък корем,ама йок... : )) Само като го стегна е добър.

С нетърпение очаквам снимките на краката...ще видим колко арт могат да станат.  :-)

18.07.08
16:14

казано от Tralfamadorian на 17.07.08, 18:18:

Тоя път и с крака, че предния Бухтата ме критикува, задето не съм ги щракнала. :)

Направо се засрамих... :red:  ;-P
Айде давай, че да отсрамиш женската група.  :)  Това лято аз го пропускам от към фото.

18.07.08
19:07

DeadMan,  :lol:  много ме радваш, да знаеш. Ти доста прилично оформена преса си показал в галерията си. Оплакваш ли се не мога да разбера :)
Търпение, снимките ще дойдат. Само да ми мине сесията, че в момента това ми е основното на главата.

Бухитчке, не се срами. Добре че си ти, да знам, че винаги мога да разчитам на градивна критика. И...връщай се вече, направо съм като самотния войн тука :)

И понеже все пак това е фитнес дневник, малко тренировки:
днес: въже 10 мин
утре: мечок 5х5 и някакво кардио, предполагам ще метна гребния тренажор

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 18.07.08 19:07.

21.07.08
18:12

Днес:

тяга 10х3@52,5кг
набирания подхват 10х3
преден клек 10х3@45кг
кофи 10х3

интервално на велото 60:30 общо 11:30 мин

Имах адски много агресия, която избих успешно. Бях изморена и премръзнала от цял ден треперене. Просто си изцедих всичките сили в залата.

23.07.08
16:54

Вчера:
табатa клек lowest score 12
въже 5 мин

Днес:
мечок 5х5
бягане 20 мин

Последните дни само седене на едно място (ученееееееееееее) и като вляза в зала съм като изтървана. Много енергия, трябва да се избива.

Една доста интересна статия, която ми попадна днес. Последните два абзаца засягат тема, която ме вълнува особено живо и в която смятам да си насоча професионалния гений. http://www.scidev.net/en/opinions/obesity-researchers-must-understand-how-capitalism.html

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 23.07.08 17:01.

23.07.08
18:50

Не виждам какво може да се направи по въпроса, капитализма е така устроен че най - важното е печалбата. Junk foods предлагат най - голямата печалба в сравнение с разходите за производството им. Това че хората се съсипват хранейки се с такива храни интересува шепа хора, както пише и в статията правителствата не искат да правят нищо защото приходите от данъците на консумацията на такива храни са високи. Същото е и с медицината, вече са открити много начини за лесно и безпроблемно лечение на почти всяка болест но те не виждат бял свят защото е много по - изгодно на фармацевтичните компании хората да плащат за дълги и скъпи курсове с полу - неефективни лекарства пак заради данъците и на правителствата също. Системата е така измислена че да генерира най - голям приход а за хората се мисли просто като за работна ръка - стига нещо да не ги убива и да носи печалби значи всичко е ок. Това може би ще се промени когато системата се разруши от самосебе си, но ние няма да сме живи да го видим, единствения изход за всеки от нас е да поеме лична отговорност за здравето си и за това с какво се храни.

23.07.08
20:26

Абсолютно! Така си е, Алкорин. Това мнение е изразено и в статията. Аз също го споделям. Системата е безкрайно опорочена-търсенето на печалба е самоцел, без да се взимат предвид дългосрочните ефекти. “Боклучавите храни” се вписват чудесно в картинката-ниски разходи по продукцията, дълъг срок на годност, висока крайна цена и висок фактор на пристрастяване. Като добавим факта че финансират индиректно фармацевтичната индустрия, а оттам и затрахователната се получава един омагьосан кръг. За държавата подобно финансиране е добре дошло, защото идва без особено големи инвестиции. Факторът възвръщаемост е огромен. Тази тема е предмет на много дискусии, филми, книги и прочее
Обектът на моя интерес е последното ти изречение-личната отговорност на всеки отделен индивид. Живо ме интересува връзката между културата (познанията) на тема хранене, опита, типажа на даден човек и реакцията в дадени ситуации. Защото болшинството от хората се държат адски ирационално. Въртят ми се някакви идеи в главата да изследвам това поведение по-подробно, но си давам още годинка преди да го направя.

23.07.08
21:00

казано от Tralfamadorian на 23.07.08, 20:26:

Системата е безкрайно опорочена-търсенето на печалба е самоцел, без да се взимат предвид дългосрочните ефекти. “Боклучавите храни” се вписват чудесно в картинката

Още по-отвратителен е фактът, че често маскират боклуците като здравословни храни. Дори масовият потребител да е достатъчно наясно и да се пази от джънк, лесно може да падне в клопката на маргаринчета, обезмаслени сирена, “полезни” напитки, шоколадови изкуственяци с лейбъл „фитнес”, „баланс” бла бла. Т.е. трябва да имаш над средни познания за да се опазиш.

А между другото цялата джънк истерия пък служи да налва гориво в биоиндустрията. Дотук добре, но изниква въпросът колко е био био-то. Първата тревожна стъпка беше да позволят био-то да е GM.

24.07.08
18:24

Да, Phoebe, човек трябва определено да има над средната хранителна култура, за да съумее да отсее наистина добрите продукти. Спазването на прости правила в ежедневнието за съжаление не е толкова лесно, а и обществената нагласа не приема гледката на кутия с яйца, извадена на работното място.
Зачекваш и друга много, много широка тема-за био продуктите. Едно от нещата, които не ми харесват е че се бърка понятиео био продукт с вегетариански/вегански такъв. Във всеки био-магазин преобладават растителните заместители на животинските продукти. А те са най-обработваните с всякакви подобрители, както и най-чест продукт на труда на генните инженери. Дори и да не са третирани, по никакъв начин не могат да претендират за “био” етикет, по простата причина, че идват от екосистема с безкрайно нарушено равновесие. Почвата не съдържа необходимите минерали, тъй като е прекалено експлоатирана, дъждът е киселинен и т.н. Животинските продукти смятам за по-добри от конвенционалните им еквиваленти. Вярно е, че хранят животните със същите растителни продукти от горните редове, но поне не ги блъскат с “набухватели”. Не искам да звуча фанатично, идеята ми е, че просто трябва да се подхожда внимателно при подбора на храните.

Днешната тренировка:

клек 10х3@45кг
грабане щанга надхват 10х3@45кг
римска тяга 10х3@50кг
военна преса 10х3@22,5
почивки 45сек

инетервално на степера 60:30 общо 11:30 мин

И един извод от тази сутрин...внимавайте при предния клек :)

24.07.08
18:58

Тралфче, така е като се тренира яко ;-P
Мога да ти кажа, че имам същия проблем, въпреки че клякам на машини, които ужким са с меки части. При по- сериозните килограми така се прежулвам, че до кървави рани докарвам нещата и се е случвало да правя отказ заради това че  боли яко.

27.07.08
13:25

Мдам, гадничко е. Ама спортът искал жертви ;)

Завчера:
скачане на въже 12 мин

Вчера:
табата jump squat: lowest score 8
бягане 10 мин

Тия дни никакъв апетит. Не знам дали е от Fyre-a или от над 30 градусовата жега. Обаче 2-3 дни карам само на салата и диня...

BU

27.07.08
13:34

30-градусова жега и нямаш апетит?Шегуваш ли се,при мен е 45 градуса на сянка,а за Август го дават 55 градуса на сянка...аз как ям?А как се потя....излизаш от банята (не навън,от банята!) и все едно не си се къпал...А за тренировките да не говорим. :)

27.07.08
14:54

казано от Tralfamadorian на 27.07.08, 13:25:

Мдам, гадничко е. Ама спортът искал жертви ;)

Завчера:
скачане на въже 12 мин

Вчера:
табата jump squat: lowest score 8
бягане 10 мин

Тия дни никакъв апетит. Не знам дали е от Fyre-a или от над 30 градусовата жега. Обаче 2-3 дни карам само на салата и диня...

Евала  за високоинтензивното ти трениране  аз лично съм  твърдо за  скачането пред  “бабешкия  велоаргоменар” ;

27.07.08
20:11

Deadman, вярно нещо съм се разлигавила....ма не ми се яде бре

Wrestling, благодаря! Но аз и “бабешко” кардио правя в момента. Оптималното според мен е съчетание на двата вида.

И понеже вече изкуквам от цял ден учене и един приятел ме закачи, че не можел да ми види прогреса, спретнах за 5 мин ей това.

март 07/ноември 07/юли 08

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 27.07.08 20:11.

28.07.08
07:13

Здравей,имам едно въпросче.Разглеждайки дневника ти прочетох,че една от сутрините си хапваш МАНГО ?! Въпросчето ми е: КАК ГО ЯДЕШ ТОВА БЕЗВКУСНО НЕЩО ??? :) надявам се да ми обясниш някои работи. Благодаря предвариетлно! ААааа и забравих да спомена,че имаш страхотно гръбче  :P

Мнението беше редактирано от Growsy на 28.07.08 07:15.

TS

28.07.08
07:29

Ух... Напредваш, но ще си изгубиш накрая нежните женски контури на тялото.
Просто лично мнение...

28.07.08
08:41

Tralfamadorian, wow!!

казано от Tsetso на 28.07.08, 07:29:

Просто лично мнение...

Tsetso, нищо лично, но ето заради такива нелепи коментари повечето момичета се страхуват да вдигнат нещо по-тежко от задните си части. Писнало ми е „женски контур” да се отъждествява с кльощавост и липа на сила. Мускулите правят женското тяло красиво, силата дава увереност, оттам излъчване. Излъчване + визия = жена. Мисля че тя се справя доста добре и по двата параграфа. Другото са мъжки комплекси.

Мнението беше редактирано от Phoebe на 28.07.08 08:41.

28.07.08
10:33

казано от Phoebe на 28.07.08, 08:41:

Tralfamadorian, wow!!

Просто лично мнение...

Tsetso, нищо лично, но ето заради такива нелепи коментари повечето момичета се страхуват да вдигнат нещо по-тежко от задните си части. Писнало ми е „женски контур” да се отъждествява с кльощавост и липа на сила. Мускулите правят женското тяло красиво, силата дава увереност, оттам излъчване. Излъчване + визия = жена. Мисля че тя се справя доста добре и по двата параграфа. Другото са мъжки комплекси.

Браво, подкрепям с две ръце. Атлетичното женско тяло е красиво, но и поражда комплекси в слабичките момчета хахаха :)

FZ

28.07.08
11:58

Мисля че това бицепсче като размери  за жена е супер !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 28.07.08 12:00.

28.07.08
17:58

Просто лично мнение...

Женските ми контури не страдат от липса на интерес, спокойно. Има кой да ги гледа, оплаквания не съм получила. Така, че не ги мисли ти тях, но благодаря за загрижеността. Ам...наистина ли мислиш, че изглеждам по този начин, когато ходя по улиците? :)

Phoebe и Alkorin, благодаря! Вдигам 2 ръце за изказаните мнения.

BIG PICHAGA, не е лошо бицепсчето. Малко може още дефи като за моя вкус, но като цяло да.

Тъй, днешната тренировка:

тяга 10х3@55кг
набирания тесен подхват 10х3
преден клек 10х3@47,5кг
лег с дъмбели 10х3@15кг

почивки 40сек

интервално вело 60:30 общо 13 мин

Deadman, I feel you за жегата. Днес беше над 30 градуса в залата. Как тренираш на повече, човек? Аз на кардиото вече почти предавах богу дух  >:-(

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 28.07.08 18:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1