За МакДоналдс...

12.09.07
11:50

Онзи ден отидох да ям в McDonalds, отдавна не бях ходил там и си купих 3 хамбургера. Зачетох се в Nutrition Facts и установих, че сандвичът има 13 грама протеин и съотношение 58 - 25 - 17   въгл. - белт. - мазн., което ми се стори доста приемливо ( само малко повечко мазнини, ама за период на покачване става :). А и си мисля, едно време беше най-скъпата, сега почва да се превръща в една от най - евтините готови храни. Да , знам , сега някои ще кажат “Знаеш ли колко кг пил. гърди ще си купя за тези пари “, но аз не препоръчвам McDonalds диета за културисти , само искам да ви кажа , че не е толкова вредно , колкото се пропагандира, или греша ?

12.09.07
11:56

Намери си и гледай филма Supersize Me. Няма и да си помислиш повече за Мак Доналдс.
Трейлъра на филма

Мнението беше редактирано от vlade на 12.09.07 11:58.

12.09.07
13:48

Много по-вредна е отколкото си мислиш. Както се каза гледай документалния филм “Super Size Me” на Моргън Спърлок и ще видиш за каква храна си говорим. Ето повече инфо за филма - http://imdb.com/title/tt0390521/

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 12.09.07 13:49.

12.09.07
13:53

Razor,
сварка :)

TB

12.09.07
14:20

Аз пък гледах любителско филмче (мисля беше в youtube) и там един пич купи всички продукти на МакЕДонац и ги затвори в буркани.
После ги следеше всеки ден/седмица/месец как се разлагат. Процеса отне много време, за някои продукти близо месец, за да започнат да се разлагат качествено, НО картофките след 2 месеца бяха КАТО НОВИ! Все едно сега си ги купил! Не че ям такива извращения, но бях меко казано потресен :)

Мнението беше редактирано от tbby на 12.09.07 14:21.

12.09.07
14:25

tbby,
това не е любителско филмче, а част от гореспоменатия документален/екпериментен филм :)
Ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=pEM0T1Ar5Qo

12.09.07
14:35

Всъщност това точно не е част от филма, а от cut-те сцени. :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 12.09.07 14:38.

12.09.07
20:45

При евентуално посещение в МакДоналдс голям процент от клиентите консумират хамбургер + газирана напитка. При прием на захари (кола, фанта или др.) нивото на кръвната захар се покачва. От там нивото на инсулина отделян от панкреаса също. Броят на ензимите разграждащи и складиращи мазнините също се увеличава. Голяма част от приетите мазнини се натрупват веднага като подкожна мазнина. От там и извода, че съчетанието на захари с мазнини е неудачно.

12.09.07
20:56

Макдоналдс в никакъв случай. Месото им стои с години във американски фризери и го донасят тука. Това се прави от отпадъчни продукти! Ти ял ли си чизбургерите им? Кюфтето е мн вкусно за телешки продукт. От тука идва извода че тва е химия! Да не говорим че комбинацията хамбургер+газирано идва мн тежко за корема. Отначало се тъпчеш мислиш че можеш да издеш 20 такива а на 2-я хамбургер вече се предаваш. Тва е най-долната храна! Скъпа отрова :)

Айде,айде не се правете.Макдоналдс колко куцал ама тъпчете по 1-2 парчета пица от ония на Витошка и Патриарха нали.Ония “козунаци” (така да ги нареча) сигурно са не по-малко калорични от един биг маг.Колкото до факта, как картофките не се разлагат 2 месеца в буркана (предполагам,симулиращ стомах), то тва не е защото те са на Макдоналдс, ами това е с всички картофки и се съмнявам да се лишавате от някоя примамлива вечеря от типа на картофки с кюфтета (освен ако не сте се взели на сериозно де,т.е. да вадите пари от цялата работа с фитнеса). Иначе нека изясним : не всичко вкусно е химия. Как може да кажеш “ммм,телешекото е божествено.о,по дяв*л*те,значи ям химия!?”
И все пак няма спор - маконалдс е вреден,но всъщност съм съгласен с автора на темата, че не чак толкова, колкото казват всички,още повече ако имаш огромен разход на калории в дните, които го ядеш.
Познавам около 4-5 души, които работят в макдоналдс (не едно заведение,ами повече) и всичките възхитени ми разказваха, че неизядената храна,престояла повече от 1 час отива на боклука-не се претопля,не се яде от персонала,ами направо на боклука!

Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 12.09.07 21:25.

12.09.07
21:59

Сега да не пропагандираш да ходим да ядеме в макдоналдс? Това си е отрова. Ами мн ясно че не се яде от персонала, да не са луди да тровят собствените си работници  :-P . Също така ако са дебели, тва ще е лоша реклама!

12.09.07
23:25

казано от MI5 на 12.09.07, 21:21:

Айде,айде не се правете.Макдоналдс колко куцал ама тъпчете по 1-2 парчета пица от ония на Витошка и Патриарха нали.Ония “козунаци” (така да ги нареча) сигурно са не по-малко калорични от един биг маг.Колкото до факта, как картофките не се разлагат 2 месеца в буркана (предполагам,симулиращ стомах), то тва не е защото те са на Макдоналдс, ами това е с всички картофки и се съмнявам да се лишавате от някоя примамлива вечеря от типа на картофки с кюфтета (освен ако не сте се взели на сериозно де,т.е. да вадите пари от цялата работа с фитнеса). Иначе нека изясним : не всичко вкусно е химия. Как може да кажеш “ммм,телешекото е божествено.о,по дяв*л*те,значи ям химия!?”
И все пак няма спор - маконалдс е вреден,но всъщност съм съгласен с автора на темата, че не чак толкова, колкото казват всички,още повече ако имаш огромен разход на калории в дните, които го ядеш.
Познавам около 4-5 души, които работят в макдоналдс (не едно заведение,ами повече) и всичките възхитени ми разказваха, че неизядената храна,престояла повече от 1 час отива на боклука-не се претопля,не се яде от персонала,ами направо на боклука!

Първо прегледай пак видеотата от линковете.

Второ си мислех да го коментирам по-дълго твоя пост, но мога и така - има хора които си мислят сериозно за здравето, външния вид, теглото и т.н., има такива които не ги интересува чак толкова. Сега ще ми кажеш, че от изяждането на една пица или там квото е нищо нямало да ми стане. Няма, ама няма и по-добре да съм така че в крайна сметка май е по-добре да си ям натуралната и здравословна храна вместо тия генномоднати картофки от Мак Доналдс примерно а? Винаги са ми били интересни обобщаващи коментари от типа “айде, айде не се правете, всеки” - че от къде знаеш? Кристална топка ли имаш, боб ли хвърляш, нещо?  Btw в такова заведения съм стъпвал точно два пъти, единия беше на рожден ден ( малък бях тогава, толкова и съм знаел колко са вредни тия лайна ) и веднъж една приятелка ме помоли да отида с нея да си вземе нещо за хапване, исках да остана отвън, но тя ме викана да ме пита нещо и взех, че влезнах. :gulp:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 12.09.07 23:58.

Проблемът на темата е, че е грешно поставена - дискутирайте junk food като цяло, не само McDonald’s. Има още редица вериги (особено в чужбина), които не използват кой знае колко по-различни технологии на приготвяне.

Но ако трябва да се върна на темата, бих казал, че за много хора McDonald’s е приключение, не просто “да се отбия да хапна” - вероятно резултат на прехода или неговите сродни влияния. С други думи - социумът все надделява над стремежа към съвършенство в повечето случаи.

PL

15.09.07
09:25

Всъщност , като ми се прияде Макдоналдс отивам зимам си 5-6 сандвича с картофки + едно сокче и една салата седам и си хапвам - скоро тва го направих преди 2-3 месеца .... имам предвид ако отидеш да хапнеш веднъж в месеца нищо нема да ти стане

На същото мнение с Plamko съм, даже на няколко пъти съм засичал в различни хранителните режими, които списанията препоръчват (чуждестранни и родни) в “забранения ден” да има fast / junk food. Е, този забранен ден е на 4-6 седмици един път, но пък какъв един път - едва ли има някой, който не е правил бермудския триъгълник между баничарницата, пица на парче / на тава и кварталната сладкарница с диетичната торта.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.09.07 09:33.

15.09.07
10:02

До автора : искаш да кежеш че не е толко зле да хапваме макдоналдс като за същите пари ше седнеме в някое малко ресторанче на по пържолка със салата ?
Иначе ,да и junk food си трябва . Много хубаво не е на хубаво и от време на време ( не разбирайте през ден, по скоро на 3-4 месеца) може да се посети едно такова място :) . Признавам че в годината 2 пъти влизам там(МакД)  и поръчвам винаги 1 и също 1 биг мак и 1 малки картофи . Но мога съвсен сериозно да кажа че пържени картофи само пробвам когато има (земам си 3-4 парченца колкото да не ми е на премисъл когато майка е направила) .Изпитам ли глад за пица си вземам тесто , правя мнооого тънък слой от него в тавата и отгоре шунка  . Газирано пия само по празници :P . Според мен Junk food-a не е големия проблем а по скоро претъпканите с вафли и всевъзможни сладка училищни лафки , защото все пак Junk food-a не е ефтин и за 1лв най много да си вземеш 2 вафлички и 1 шоколадче или пастичка и от там става затлъстяването в наща държавица  ( като включим и това че повечето ни връстници - 90 набор съм , висят само по кафетата а прекалено малко тях  спортуват)  .

11.03.15
19:09

За  мен “храната ” в Мак Доналдс, е безвкусна.

8 годишното завръщане

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1