14.09.07
15:40
Здравеите. Ходя на фитнес от близо година и сега смятам да тренирам Муай Тай. Въпросът ми е към хората които наистина разбират от това боино изкуство, ще ми пречи ли фитнеса на тренировката защото като гледам всички добри бойци са някви слаби (не като някой боксиори или кик-боксиори) , искам да тренирам и двете ... благодаря предварително :)
Не няма да ти пречи-дори напротив,но защо точно Муай Тай?Твой си е избора-ако искаш да блъскаш само спаринги и да ти трошат носа 20 пъти :)
Фитнеса ако се прави както трябва - не ,но бодибилдинга - да . Спорт с бодибилдинг не можеш да съчетаеш резултатно просто защото философията на бодибилдинга е различна от тази на който и да е спорт...
15.09.07
08:30
www.daobg.com тва е бг сайт за бойни изкуства. Муай тай е хубав спорт. Но ако ти трябва за бой на улицата по-добре да тренираш (ся му забрайх името) един стил, който го тренират израелските войници, защото той е чисто практически. Също може и тай бокс/кик бокс. Кажи какво искаш-сила, атрактивност...
15.09.07
08:39
Всяко бойно изкусвто е ефективно навсякъде(то затова е измислен , за да е ефективно) , друг е въпроса колко е прието от трениращия до колко сериозно тренира и т.н. Муай Тай си е супер! Ще свикнеш на болка ;)
15.09.07
08:43
казано от Plamko на 15.09.07, 08:39:
Всяко бойно изкусвто е ефективно навсякъде
Трябваше да сбийм едно време Анди Хъг с най-добрия майстор на китайското “бутащи ръце”... Щях да сложа 5лв на Анди ;)
15.09.07
14:35
Не ми трябва само за бой на улицата, а и защото ме влече.А колкочо за боя на улицата мисля че това е идеално изкуство, по добро от бокса , кик-бокса и др ... Благодаря мн :)
15.09.07
14:58
Няма най-добро, повярвай ми. Зависи от габарите ти и физическите ти възможности! Ако си например 150 кила няма как да тренираш кунг фу. Но си идеален за борба и бокс. А пък ако си 60кила нямаш шанс на бокса, тука е по-добре да залагаш на технични изпълнения. Муай тай не съм много запознат. Но знам че за улични бокси тай и кик бокс са идеални.
всичко зависи от човека които тренира и колко е мoтивиран, е и талант си има до някъде ама за бои на улицата не е 100% задължителен яките тренировки могат да го заменят. А това за килата не съм съгласен, затова си има категории, но 6ти кажа брат че тия 60 кг са достатъчни за един боксиор, точно тия леките категории в бокса са най ненормални, разбираш ли просто не мокжеш да му видиш удара, ужасно бързи са. Иначе mua thai е много добро изкуство но е и много трудно. В К1 точно тези хората занимаващи се с mua thai са най добрите ( с малки изключения)
15.09.07
19:26
Да ноп най-добрия е киокушинкаец ;) . Някъв висок беше бял с руса коса и не беше азиатец. Не му помня името ама е Дъ бест!
16.09.07
09:36
Дъ бест ще е до едно време , и мога д ати кажа точно кой ще го победи - Реми Боняски - Муай тай боец - холандец вмомента треньор му е Ърнесто Хууст - Мистър Пърфект ако не се лъжа 5 пъти шампион на К1 ..
P.S. тоя киокушинец се казва Семи Шилт(с) и изобщо според мен не е толкова добър просто е огромен и има тежък удар ..
Както казах Реми ще му свие сърмите
Ето го Реми: http://www.youtube.com/watch?v=r2OiBzte7gs
Мнението беше редактирано от Plamko на 16.09.07 09:39.
16.09.07
20:18
Тоя киокушинкаец е тежък, ама има един удър-прави нещо като предно салто, което не е точно салто но е подобно и нанася мн тежък удър с пета в главата. Винаги когато е попадал този ритник, тва е водело до НокАут!!!
Лично мнение: тренирал съм двете заедно и да ти кажа много зор ще видиш, най-много още повече да заслабнеш... храни се доста усилено и гледай поне да можеш да се наспиваш не като мен по автобусите :)
17.09.07
20:22
Дам в СФ няма
Защо не пробваш да съчетаеш таекуон-до итф с бокс , комбинацията е порацяваща ;)
за повече подробности по таекуон-до тук: www.abctaekwon-do.com
Можеш да тренираш Пон. Сряда и Петък и Вторник и Четвъртък бокс. Ще разцепваш ;)
Мнението беше редактирано от Plamko на 17.09.07 20:23.
Освен той да се разцепи от тия тренировки, друго надали..Запиши кикбокс, но не тай-бокс.
18.09.07
06:40
Батка тренирам секи ден от почти две години пък не съм се разцепил ;)
Брей, тренираш таекуон-до+бокс 5пъти седмично, ходиш и на фитнес предполагам (?).. Евала.
Мнението беше редактирано от blz на 18.09.07 07:11.
18.09.07
07:38
Аз тренирам 5 пъти седмично карате сутрин ходя да бягам, правя удъри с 0,9 кг-ови гири и ходя на фитнес 1 път на седмица :) . Отделно си дигам гирички вкъщи в суперсерий за бицепс и триецпс, правя упражнения подскоци с тежести, и секви други. Изцяло съм се отдал на спорта :-)
18.09.07
08:07
Дано станеш професионалист в тая област. Иначе и ти ще започнеш да работиш на 8-10 часов работен ден, и ти ще започнеш да се чудиш кога да ходиш на фитнес така че да не отрязваш от времето за гаджето което пък се сърди, че отделяш прекалено време на приятелите си :)
18.09.07
08:38
Ами аз искам да стана професионален каратист и тва да ми е работата по възможност :) . Това дет го казваш наистина е гадничко 8-/
Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 18.09.07 08:39.
18.09.07
20:02
topDevil , на фитнес не ходя :)
21.09.07
12:31
казано от topDevil на 18.09.07, 05:43:
Освен той да се разцепи от тия тренировки, друго надали..Запиши кикбокс, но не тай-бокс.
Защо не тай-бокс ?? тренирал съм кик бокс , но тай-бокса много повече ми харесва , не е ли по-хубав ?
21.09.07
13:24
казано от Jorku на 18.09.07, 08:07:
Дано станеш професионалист в тая област. Иначе и ти ще започнеш да работиш на 8-10 часов работен ден, и ти ще започнеш да се чудиш кога да ходиш на фитнес така че да не отрязваш от времето за гаджето което пък се сърди, че отделяш прекалено време на приятелите си :)
Искрено ти съчувствам ....
21.09.07
19:57
Като заговорхте, може ли да ми кажете Мирко Крокоп с какъв спорт се занимава.
Напишете му името в zazz.bg или youtube и ще го видите. Според мен е бокидо, но не съм сигурен..
21.09.07
20:42
[quote author=“Jorku”]Дано станеш професионалист в тая област. Иначе и ти ще започнеш да работиш на 8-10 часов работен ден, и ти ще започнеш да се чудиш кога да ходиш на фитнес така че да не отрязваш от времето за гаджето което пък се сърди, че отделяш прекалено време на приятелите си :)[/quotе]
Леле..мн точно го каза..само замести работата с ученето и става 100% моя случай..от 1 седмица съм само на вечеря и не съм бил на фитнес,свалих 3-4кг само защото почнаха лекциите...
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 21.09.07 20:50.
23.09.07
05:38
казано от Klimentii на 21.09.07, 19:57:
Напишете му името в zazz.bg или youtube и ще го видите. Според мен е бокидо, но не съм сигурен..
Мисля че е кик-боксйор, ама не сам съгурен . Повече инфо : http://daobg.com/forum/index.php?act=articles&CODE=03&id=165
23.09.07
16:32
Мисля,че ще ти пречат. Силата, която имаш в щангите, няма да можещ да я исползваш в боя (поне в началото). Силата на удара идва с тренировките и с техниката.Щангите мисля, че те направят бавен. И пък и за този спорт не ти трябват размери , ако си гледал имаше един филм дето един пич търсеше някакво слонче и къртеше мивки само лакти ;)
казано от power_hammer на 23.09.07, 16:32:
Щангите мисля, че те направят бавен.
Глупости, правят те по - бърз и експлозивен. При правилни тренировки естествено.
24.09.07
13:06
Ако не спазваш хранителен режим, забрави за мускулната маса. При интензивни 1.5 часови тренировки 4 пъти седмично ще се топиш като топка сладолед на слънце... Помисли за храненето си и за композицията на фитнес тренировките си. Трябва да синхронизираш едното с другото, т.е. ще ти се наложи да излезеш от стандартите на бодибилдинга. Да качваш маса докато се заниамваш с муи-тай/кик-бокс/тай-бокс или дори само с бокс без стероиди е изключително бавно и трудно. Не искам да те стряскам, но ако не си типичен мезоморф (а ти сигурно си екто-мезоморф или мезо-ектоморф) ще се озориш бая. Всичко е в храненето и това как ще композираш муи-тай и фитнес тренировките си. Да не пропусна да спомена, ще имаш нужда от аминокиселини, фосфолипиди и някой качествен продукт за възстановяване.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 24.09.07 13:08.
Естествено, че няма проблем. Ако имаше Муай Тай в моя град веднага щях да се запиша. Аз лично съм съчетавал доста бойни спортове с фитнес и не съм имал проблем. И още повече, че доста културисти се занимават с Martial Arts : Флекс Уилър, Гюнтер Шлиркамп и т.н.
09.10.07
21:59
казано от lampardone на 21.09.07, 12:31:
казано от topDevil на 18.09.07, 05:43:
Защо не тай-бокс ?? тренирал съм кик бокс , но тай-бокса много повече ми харесва , не е ли по-хубав ?
За “хубав” не знам, ама на най-ниско ниво казано - в тоя спорт тежката категория е 70-80 кг макс ;)
Тук рамерите и масата ти пречат, всичко се основава на голямата скорост на удара и добре изградената техника. По-добре заеби фитнеса и питай тренйора какви силови тренировки би ти препоръчал. Тук нищо друго не бихме могли да ти каже.
Мнения от типа “аз съм тренирал, ама еди какво си” или ” луд ли си, аз съм го правил,един приятел го прави,един в залата го прави,чул съм,че някакав го прави” не мисля, че трябва дори да ги поглеждаш.
Не тренирай по сплит.Това е моят съвет (тренирам киокушин и бокс+фитнеса и не съм забелязал да имам проблеми даже си стоя на едни килограми и ако поискам мисля, че ще мога и да ги кача)
Хора спешно се нуждая от малко информация!!! Искам да се запиша Тай бокс, но незнам каде в София има и дали изобшто има!?
П.С: Благодаря предварително :)
Мнението беше редактирано от radoo на 31.10.07 21:21.
01.11.07
08:45
казано от radoo на 31.10.07, 21:21:
Хора спешно се нуждая от малко информация!!! Искам да се запиша Тай бокс, но незнам каде в София има и дали изобшто има!?
П.С: Благодаря предварително :)
Въпросът ти е по - скоро за www.daobg.com - това е сайт свързан с Бойните Изкуства.
09.07.10
08:58
nqkoi moje li da mi kaje kade da si namera zala za muay thai vav sofia 6toto skoro se pribiram ot london i ne znam nikvi zali za trenirane ako nqkoi meje da m help mnogo 6te sam mu blagodaren.
09.07.10
09:38
казано от Klimentii на 21.09.07, 19:57:
стила на мирко кро коп е MMA(Mixed MAtrial Arts).Любимец ми е ;) А колкото до автора... Вече ти го казаха,ако няма да е във Варна или Бургас просто се откажи от Муай-Тай.Аз тренирах при Николай Скипарнов (Аргус) и държа да кажа,че е голям треньор.Атмосферата е добра в залата,но за съжаление спрях заради даскалото и след това се захванах с фитнеса,но поне мога да демонстрирам някои други умения :) Успех
http://www.mma-bulgaria.com/clubs/view/0/0/408/вип-ринг-тренировки-муай-тай-клуб-софия-кирил-пенджуров ето ти muai thai :) а в Лондон има ли къде да се тренира muai thai :)
09.07.10
21:29
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 15.09.07, 08:30:
www.daobg.com тва е бг сайт за бойни изкуства. Муай тай е хубав спорт. Но ако ти трябва за бой на улицата по-добре да тренираш (ся му забрайх името) един стил, който го тренират израелските войници, защото той е чисто практически. Също може и тай бокс/кик бокс. Кажи какво искаш-сила, атрактивност...
krav maga
Cro Cop, знае доста бойни изкуства, не само едно :) Както и 99 % от играчите в ММА, знаят поне 1-2 на земята и 1-2 като са прави.
10.07.10
01:04
много ги разбираш ;)