18.09.07
17:25
Здравейте,
Искам да Ви попитам, значи на 14 години съм почти 15, 173-4 см съм висок и 62-4 кг съм. Бицепс 32 като за не сериозно трениране преди е добре според мен. И гърди 93-94 см. Всмисъл искам да кажа, че имам нещо като за начало да почна с добавките мисля ? - Та въпроса е следния почвам да тренирам редовно, сериозно, и нещо да ми препоръчате да взимам като дабавки? - Искам да увелича мускулната маса, общо взето корема да стегна и това е ... сега в корема съм малко дебел ... :)
И просто имам впредвид по-нормален път без някфи там зоб - да не говорим, че той сигурно е поне за доста по-големи от мен или кфото и да е, но с някакви добавки,който не са чак толкова вредни да постигна нещо. Просто ми е черна Индия, това Креатин мога ли да го пия, това Протеин това онова не знам и бих искал да ми препоръчате кфо що, та да знам. Това е, който може и иска да помогне да пише.
Благодаря и лека вечер на всички.
Темата беше редактирана от bodybg на 18.09.07 18:52.
18.09.07
19:54
Не ти трябват добавки.
Ако си се решил твърдо започвай да четеш из сайта и форума.
18.09.07
20:23
казано от Jorku на 18.09.07, 19:54:
Не ти трябват добавки.
Ако си се решил твърдо започвай да четеш из сайта и форума.
Имаш впредвид сигурно храни някакви за подсилване ? - ми някой ако може да каже кфи мога да пия тогава ? - като там някфи протейнови шейкове ?
П.П. А и защо не мога да ползвам добавки ?
Мнението беше редактирано от bodybg на 18.09.07 20:28.
19.09.07
05:25
Не че не можеш, просто не и в самото начало. Защо не се опиташ да потренираш няколко месеца, за да видиш докъде стига потенциала ти (задължително с правилен хранителен режим). Хубаво е да имаш представа за твоите силни / слаби мускулни групи, време за възстановяване, физическа сила.
19.09.07
12:38
казано от Димитър Михайлов на 19.09.07, 05:25:
Не че не можеш, просто не и в самото начало. Защо не се опиташ да потренираш няколко месеца, за да видиш докъде стига потенциала ти (задължително с правилен хранителен режим). Хубаво е да имаш представа за твоите силни / слаби мускулни групи, време за възстановяване, физическа сила.
Значи за хранителния режим трябва да се обърна към някой фитнес инструктор да ми състави или как ?
За сега с мускулите силни, слаби не съм наясно. :)
А за въстановяването става въпрос след тренировка трябва да преценя колко време ми е нужно за да се въстановя напълно така ли ?
19.09.07
12:44
За хранителния режим прочети преди всичко следните материали:
Диети за покачване на тегло - приложимост и особености
Равномерно балансирана диета (РБД)
Високо въглехидратна диета (ВВД)
Покачване на килограми с ниско въглехидратна - високо мазнинна диета (НВД-ВМ)
Ще ти даде ясна представа за най-срещаните типове хранене при поставянето на цели като твоите. Ако след това прибегнеш до услугите на треньор, той ще ти изгради режим (хранене по хранене), базирайки се на някоя от горепосочените стратегии. Разликата е, че вече ще си наясно кое какво е и ще имаш представа за принципите (ако си чел вече за тях, извинявам се за подценяването :)).
Аз гледам на възстановяването така: колко време след тренировката имам мускулна треска и колко време ми е необходимо да отмине. Потренирай и виж как ще е при теб, след което сподели с нас. Същото е и за мускулните групи.
19.09.07
13:09
казано от Димитър Михайлов на 19.09.07, 12:44:
За хранителния режим прочети преди всичко следните материали:
Диети за покачване на тегло - приложимост и особености
Равномерно балансирана диета (РБД)
Високо въглехидратна диета (ВВД)
Покачване на килограми с ниско въглехидратна - високо мазнинна диета (НВД-ВМ)Ще ти даде ясна представа за най-срещаните типове хранене при поставянето на цели като твоите. Ако след това прибегнеш до услугите на треньор, той ще ти изгради режим (хранене по хранене), базирайки се на някоя от горепосочените стратегии. Разликата е, че вече ще си наясно кое какво е и ще имаш представа за принципите (ако си чел вече за тях, извинявам се за подценяването :)).
Аз гледам на възстановяването така: колко време след тренировката имам мускулна треска и колко време ми е необходимо да отмине. Потренирай и виж как ще е при теб, след което сподели с нас. Същото е и за мускулните групи.
Първо да благодаря за бързия отговор. :)
Така значи аз знам сутрин се яде нещо лекичко, овесени ядки с мляко или извара. Ако имам тренировка в 11 примерно мога да хапна в 10 нещо пак извара или пак мляко зависи какво съм хапнал по-рано. Ако нямам тренировка в 10 няма да ям. След това в 13 на обяд трябва да хапна примерно пилешко на скара 150-200 гр. и салата зелена или домати и краставици. След това в 14 някъде да хапна нещо пак салатка и после към 16 да хапна нещо плод, до тука спирам с тези работи за да може да не натоварвам стомаха всмисъл да може да се разгради по-лесно това, което съм ял през деня, Знам, че след 16-17 като ядеш нещо, което съдържа много въглехидрати и по-трудно се разгражда и общо взето се бъгвал метаболизма. И след този час 16-17 до като си легна ако ми се дояде да пия айрян. Аз така знам нещо примерно и ако може да кажете имам ли нещо на представа или не ? - аз пак ще прочета от по-горе в линковете, но сега дали знам нещо ? А и ако съм прав дали да почна нещо такова като по-горе написах да спазвам само, че тренировката ще е след обяда към 15 часа ?
П.П. А и примерно много съм се натоварил предишния ден и примерно ме болът малко мускулите на корема, това значи да не ходя на фитнес, докато не ми мине окончателно за да не се бъгне нещо ?
Благодаря предварително и се извинявам, за дългия пост ама нямаше как да го съкратя.
edit: Тази диета, която написах по-горе е ниско въглехидратна, а на мен ми трябва високо въглехидратна и протейнна. За това ако някой може да погледне по-долния пост и да помогне, Благодаря.
Мнението беше редактирано от bodybg на 19.09.07 17:25.
19.09.07
17:24
Така значи трябва да съм на ВВД, http://www.bb-team.org/articles/909
И бих помолил някой яко може за мойте кг там, и каквото трябва да поемам само да напише примерно...
Сутрин еди кфо си, на обяд еди кфо си и там следобяд и вечер ... или там както трябва да бъде.
Само да кажа, че тренировката ще ми е към 15 часа следобяд.
Бях тръгнал сам, но няма да мога, защото нищо не знам колко въглахидрати ми трябват и кфо що ...
Много ще съм благодарен ако някой ми помогне. Благодаря.
Мнението беше редактирано от bodybg на 19.09.07 17:27.
21.09.07
15:27
Какво стана никой няма да помогне ? :S