09.12.04
19:18
Здравейте,
тренирам вече от 1 месец и съм 50 и няколко ...може би 55 или там някъде.Колко килограма трябва да съм (идеалното тегло) ? На 14 години съм и съм висок..........уфф :)) нз и аз някъде 170…може и по малко 166/7/8 ..ае там някъде :)
Идеално тегло няма особено на твоята възраст когато постояно се мени! Както е казано : Човек е това което яде и мисли . Аз на 14 години тренирах и максимално бях стигнал 86 килограма . :)
по-здрави
Нама такова нещо като идеално тегло. Според стандартите в нашия спорт, първо трябва да се стремиш към 70кг,след това към 80.
Успех! :)
Благодаря ви много! :) А трябва ли да се притиснявам от факта, че мога да надебелея и да получа “КОРЕМ” и да немога да го спадна после??
Зависи, по принцип това е “част от играта”. Имам предвид, “получаването” на корем. Хубавото е, че докато се опитваш (и рано или късно успяваш) да свалиш шкембето, се развиваш и научаваш много нови неща за тялото си и културизма като цяло. Обаче аз си мисля, че с твоето телосложение няма да имаш подобни проблеми. Доста ще трябва да наддадеш, за да ти се “получи” коремче. Блъскай и хапвай и не се плаши :wink:
Поздрави!
Споко, ако си направиш правилно хранителния режим, докато качваш корема няма да е голям, а след това ще го свалиш. :D
Мастит сват - голям комат;))) Няма идеално тегло. Идеалното е когато се чустваш идеално. За твоя ръст 85-90 ще са ОК примерно. Зависи каква е целта на занятието в дългосрочен план?
За “идеалено” тегло се счита това тегло, което се среща най-често в “природата” за определен ръст. Изработена е форумла която се базира на статистически данни. За 170см идеалното тегло е “65кг”.
Това е за средно статистическият човек, а не за спортист. Ти може да станеш и 90кг, но това не означава, че например сърцето ти ще е “щастливо” от повишените нужди. Трябва да се отбележи нещо много важно! Когато става дума за спортист се има в предвид, човек който спортува активно още от малък (от преди пубертета) или малко по-късно, но има стаж над 10 години. В този случай сърцето и другите органи се развиват адекватно според натоварванията, така че границата на “идеалното” тегло се измества на горе.
Имайки в предвид, че започваш от 14 години и се занимаваш активно със спорт, то според мен 75-80кг чиста маса ще са ти “идеални”. Става дума за период от няколко години, а не че сега трябва да си толкова.