24.09.07
20:00
Здравейте искам да ви питам как ви се струва програмата ми след 2 ри месец може малко да сам я пресилил и ако кажете ша я намаля на 3 серии,но гледах да не са много упражнения но да са базови и да си изолирам всеки ден отделен мускул ето я очаквам вашите мнение и поправки по нея :
1ден Гърди
1.Лег-4х8,6,4
2.полулег(там се чудя да правя ли само 3 серии защото флайса и дъмбели от лег ми се струват по добри от това пак като правя полулег много серии и нямам сила за флайс и другото)
3.флайс-4х10
4.Дъмбели от лег-4х10
5.Пек-дек-3х8(по полека да не стават мнго упражнения и претоварване)
6.Крака(точно незнам какви упражнения но 1 2 да са)
2ден Гръб
1.Чукчета-4х10
2.СКрипец отзад-4х8
3.Скрипец вертикален-4х8
4.Гребане с дъмбел-3х8
5.Мъртва тяга-4х8 или пулоувър пресилвам може би за гръб но знам че разбирате и ще направите нужните поправки може и пак добре да сам я стегнал така нататък
3ден ПОЧИВКА
4ден РАМО
1.Арнолд преси или Рамени преси но рамени преси ми беше преди
2.Крив лост до гърди-4х10,8,6
3.Дъмбели напред-4х8
4.Дъмбели встрани-4х8
5.Трапецовидно повдигане на щанга-4х8
5ден РЪЦЕ
1.Лег тесен хват-4х10
2.Кик-бек-4х8
3.Разгъване на горен скрипец-4х10
4.Френско-4х8
бицепс
5.Бицепсово сгъване с щанга
6.СКотово згъване с крив лост
7.Биц сгъване -скрипец или 21 за напомване накрая.
Така очаквам вашите поправки и съвети благодаря от сега
6 ,7 ден почивка
Темата беше редактирана от plamenht на 24.09.07 20:01.
Pure Nutrition L-Carnitine 2000
Л-карнитин ампули
Pure Nutrition Pure Amino 2000 + Leucine
Аминокиселинен комплекс
HS Labs Amino 2500
Комплексни аминокиселини
Universal Nutrition AMINO 2700
Комплексни аминокиселини
Dymatize BCAA Complex 2200
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Още предложения от BB-Shop
1.Ти си още начинаещ ..3х4 упражнения са ти напълно достатъчни за разтеж.Лег на равна лежанка,Горен Лег и накрая един флайс.През тренировка редуваш горния лег с дъмбели/щанга.
2.Крака в отделен ден.Не ги бутай при гърдите :)
3.За гърба изведи вертикалния скрипец като 1-во упражнение.2-ро да ти бъде скрипеца отздад.3 чукчета/гребане с дъмбел и 4 тяга.Прави ги по 3-4 серии..
4.Раммени преси зад врат като първо.Дъмбели напред.Дъмбели в страни.Дъмбели назад за задното рамо..По 3-4 серии са ти достатъчни.Трапеца е добре.
5.3 Упражнения за трицепс стигат..Пускай първо лег тесен хват, после френско и накрая скрипец.Бицепса е добре прави първите 2 по 4 серии и накрая 21 за доизцеждане.
6.Няма да е зле да вкараш крака някъде :)
Мерси.Начи:1 аз правих досега пове4е от това коеот ми казваш за гърди и няма ефект пове4е ти ми казваш да намаля упражненията
2.сагласен сам
3.също съгласен но мислех че Чукчетата като е базово упражнения и е по уморяващо от скрипеца затова исках да го правя първо добре ша ги разменя
4Кривия лост къде избяга той натоварва супер много каде да го тикна
5кик бек из4езна а то4но него искам да вкарам заюото другите досега сам ги правил затова вкарвам чукчета мъртва тяга крака кик бек и скрипец за бицепс щото са трудни и са ми нови
Кажи какво мислиш и подреди програма както мисли6 че е най добре ако ти се занимава и много благодаря
1.Ами да ..не си мисли че като правиш по 30 серии за гърди ще растат..трябва ти едно базово упражнение за горна част, едно за средна + едно изолиращо.Ако правиш базовите по 4 серии + изолиращото 3-4 с правилна техника, съобразени кила и добро хранене ще постигнеш напредък.С тези 20 серии за гърди, които плануваш просто няма да пораснеш, а ще си в застой.
2.Добре :)
3.Гърбът ти препоръчвам да го почваш от скрипците, които наблягат на ширина повече, а не толкова на маса.Ако си забелязал повечето програми започват с набирания или скрипец пред гърди за ширина.Вече след тях започва истинската тренировка гребане и тяга.(По мое мнение истинският разтеж на гърба идва от тяга,гребане,мечка) .
4.Това упражнение може да го включиш на местото на “вдигане на дъмбели напред за предно рамо”.Въпрос на лично предпочитание.
5.3 упражнения за трицепс са ти предостатъчни..(с година стаж съм и правя по 3 и натоварвам доста добре..)Така френското просто без него няма как, същото според мен важи и за бутането.От тези упражнения главно идва масата в трицепсите.Вече кикбека и скрипеца те са по-скоро уформящи..лично мнение скрипеца за мен е по-добър, но ако искаш може да ги редуваш и в последствие ще видиш кое ти влияе по-добре и ще правиш него :)
6.За подредбата ..мисля, че може да си избереш някой по подходящ сплит за начало като ( 1.гърди+бицепс 2 Гръб+ трицепс 3.почивка 4.Крака 5.Рамо 6.Почивка 7.Почивка), но щом си се спрял на този може да пробваш така:
1.Гърди 2.Гръб. 3.Крака 4.Ръце 5.Рамо 6.Почивка 7.Почивка ,но пак мисля че за 2 месеца стаж това е твърде тежка тренировка :)
Мнението беше редактирано от RedWalker на 25.09.07 13:35.
Не се убиждай но така нищо няма да постигнеш.
Със сигурност ще претренираш.
На сайта има програми за начинаещи ... харесай си и давай по нея за около още 2-3 месеца
Тогава вече може да говорим за нещо друго ...
Прекалено ти е рано още за тези неща които мислиш да правиш, а с програма за начинаещ повярвай ми ще постигнеш по-добри резултати. Не случайно хората са си губили времето да ги мислят.
Пляс това когато потренираш ще ти се изяснят много неща, които както гледам по пост-а ти с програмата не са ти ясни.
Успеш и умната.
П.С. Нито едно надскачане на възможностите ти няма да доведе до нищо хубаво!!! Дори ще те върне назад!!!
Ами прав си аз направих преди да каже6 някой промени:мъртва тяга няма да прая на 16 сам неща да си прецакам кръста а и сам само на 2 месеца така пек дек няма да правя а краката са при рамото ,разгъване на скрипец и кик бека ги махам защото докараха уред за кофички това е ся как е махнах бая упражнения долу горе се вращам на миналото ниво просто ще правя по бързи тренировки да има натоварване нормално
Новите упр които ще правя са:скотово,чукчета арнолд преси 21 и крака
Ето я програмата с поправките:
1-Гърди
1.Лег-4х8,6,4
2.Полулег-4х8
3.Флайс-4х10
4.Дъмбели от лег-4х10
5.Пек-дек през 1 седмица
2-Гръб
1.Чукчета-4х10
2.Скрипец зад врат-4х8,8,6
3.Скрипец пред гърди4х10
4.Скрипец вертикален-4х10,8,6
5.Гребане с дъмбел-4х10,8,8
3-Почивка
4-Рамо
1.Рамени преси-4х8
2.Арнлолд преси-4х10,8,8
3.Крив лост до гърди-4х10,8,6
4.Дъмбели напред-4х8,8,6
5.Трапецовидно повдигане на щанга-4х8
6.Крака
5-Ръце
1.Лег тесен хват-4х8,6,4
2.Кофички-незнам серии не сам ги правил още
2.Френска преса-4х8
3.Разгъване на скрипец-4х10,8,8 тука добре ли ще е ако 1 седмица го правя друга не да разнообразявам или да го махна мн натов.става
5.Бицепсово згъване на щанга-4х10
6.Скотово-4х10
7.Дъмбели
8.21
6.Почивка
7.Почивка
Това е сега новите упражнения са малко:пек дек ,чукчета,арнлолд преси,кофички скотово.Същност става на всяка мускулна група по 1 ново само на бицепса скотово и 21 но нищо и без това изоставва пфуу кажете сега как е плс:) и благодаря предварително
съвет: вкарай крака и прави по 9 серии за големите и 6 серии за малките мускулни групи...
14.10.07
13:49
Къде са ти краката? Намери място и за тях препоръчвам ти да ги тренираш.
Претренираш жестоко.10-12 серии гърди най-много, 12-13 гръб, 10 трицепс, 7-8 бицепс, 12-13 крака.И след 2 само два месеца в стаж не си готов за такъв сплит.Подбери нещо по-стандартно като например гърди бицес / гръб трицепс / рамо + крака.Из сайта има доста добри програми на тоя принцип.Поразрови се малко.Но ако сериозно си зе самислил над този сплит погледни горните ми мнения и обърни внимание на сериите.А колкот до тягата .. няма нищо страшно в нея стига да се съобразяваш с килата и да си дадеш 1-2 месеца, в който да се отдадеш на правилната й техника.Ест, че ако отидеш първи ден в зала сложиш 70-80 кила да покажеш колко си здрав ще се контузиш, миля че това не важи само за тягата.
EDIT:Губи ми се задно и средно рамо в тренировката ти?Три от упражненията ти акцентират на предното рамо.Махни арнолд пресите и вкарай разтваряне в страни за средно рамо.Махни и изнасяне на дъмбели напред и сложи изнасяне на дъмбели в страни за задно рамо.И пак съм на мнение, че 16 серии са ти много.10-12 ти стигат.Преси, разтваряне в страни, разтваряне назад.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 14.10.07 15:07.
15.10.07
04:08
Претоварваш се! За гърдите 4 упражнения (даже 3) са перфектни. Освен това тягата трябва да ти е сред първите упражнения за гръб, тъй като е едно от основните. Ако правиш ръцете в един ден е по-добре да ги правиш в суперсерий. ;)
Мнението беше редактирано от Horsefucker на 15.10.07 04:10.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече