Трицепс + рамо - с кое бихте започвали?

В сегашния ми сплит тия две групи са в един ден и се чудя с коя да започна. Естествено реших средното - едната седмица с трицепса другата с рамото. Ако сте правили така дайте някой ъкъл. И двете мускулни групи са еднакви по големина и като че ли няма по - напреднала. Имам предвид и двете ми вървят добре та затова е дилемата.

П.С. Едно време тренирах така ама си нямам и представа с кое съм започвал.

27.09.07
18:52

Ами аз попринцип съм пробвал и 2те, сега също съм така и почвам с рамо. Не усещам голяма разлика, но така го чувствам по-добре.

CO

27.09.07
19:09

що не почнеш на суперсерии

27.09.07
19:24

С кое упражнение вдигаш повече килограми - раменни преси или тесен хват? започвай с което вдигаш повече и довършвай с второто.

27.09.07
20:55

ако почнеш с трицепса (тежко) няма да ти остане много сила за раменните преси например

Мнението беше редактирано от cool_turist на 27.09.07 20:56.

27.09.07
21:32

аз правех първо рамото защото след  пресите вече беше много напомпано ......... почивах 5 мин. и след това довършвах трицепса с френско, и разгаване на скрипец и ако имах още сила с избутване на дъмбел зад врат

FZ

28.09.07
08:31

казано от Jorku на 27.09.07, 18:21:

В сегашния ми сплит тия две групи са в един ден и се чудя с коя да започна. Естествено реших средното - едната седмица с трицепса другата с рамото. Ако сте правили така дайте някой ъкъл. И двете мускулни групи са еднакви по големина и като че ли няма по - напреднала. Имам предвид и двете ми вървят добре та затова е дилемата.

П.С. Едно време тренирах така ама си нямам и представа с кое съм започвал.

Започни с рамото.

28.09.07
14:09

Аз започвах с трицепс, защото при разгъване за трицепс над глава - рамото много се уморява и ако вече съм го скапал не ми остава сила за това разгъване и рамото увисва.

Започни с което ти е по-слабо.

28.09.07
15:07

Опитвал съм да ги тренирам заедно, но ми беше трудно - започвах с рамо, но после нямах сили за качествено изтренирване на трицепса. Сякаш първо трицепс и после рамо е по-добрия вариант.

29.09.07
15:37

тренираи първо мускулната ти група която изостава, ако не ти изостава никоя няма да е лошо да ги редуваш през седмица

29.09.07
20:38

Може би няма особен смисъл да споменвам, но все пак - днес прегледах едно старо филмче на Дориан и той прави първо рамото и после трицепса...

29.09.07
21:09

В сегашния ми сплит тия две групи са в един ден и се чудя с коя да започна.

С рамото, защото в тренировката му участва и трицепса.

И двете мускулни групи са еднакви по големина и като че ли няма по - напреднала.

Рамото е по - голямата.

Определено първо рамо после трицепс ;) Това е истината. Пробвах и двете.

12.10.07
19:50

1. рамо
2. трицепс

12.10.07
21:45

@Jorku
Пада ли много силата след рамото?Идващата седмица и аз ще съм изправен пред тоя избор..

Ооо не. Екстра трицепс се прави след рамо. Кофтито е както казах вече, че като правиш първо трицепс после забрави за раменни преси :)

12.10.07
23:36

Jorku повече разбираш от много тук във форума, но лично аз бих ти препоръчал първо рамо после трицепс.

казано от BlockCity на 12.10.07, 23:36:

Jorku повече разбираш от много тук във форума, но лично аз бих ти препоръчал първо рамо после трицепс.

Да вече дори сам го усетих. Имам предвид, че пробвах и двете и ми стана ясно, че първо рамото ще е. Даже писах по - горе но може да не е станало ясно.

CO

13.10.07
11:15

мисля, че е най разумно с едната ръка да правиш кикбек с другата раменна преса с дъмбел

13.10.07
13:49

Не ми изглежда много разумно трицепс + рамо! По-добре прави суперсерий трицепс-бицепс; бицепс-трицепс, а рамото го прави след крака.

Не ти изглежда но е супер ;)
Cord заради такива ти изказвания си предложен за БАН. Внимавай.

13.10.07
14:20

казано от Jorku на 13.10.07, 13:55:

Не ти изглежда но е супер ;)

То тва е индивидуална работа. По принцип обаче не е далавера да се прави трицепс и рамо в един ден защото (поне при мен) като се прави тесен хват и френско се напряга и рамото, а това, комбинирано с тренировка за рамо може да доведе до контузий.

CO

13.10.07
14:22

Не, не може :)

CO

13.10.07
14:24

Това е все едно да кажеш че като правиш гръб и бицепс, бицепса се товари при упражненията за гръб и после ще  контузиш бицепса :)

13.10.07
16:32

Естествено, че може. Пред очите ми се е случвало. ;)

13.10.07
19:44

@Cord
Поредното смислено изказване :)Не знаеш ли, че Дориан е късал бицепс на 200+ кила гребане?

13.10.07
20:58

Това за мен е една от най-хубавите комбинации, много ми харесва и не мисля, че при френското и тесния хват се натоварва чак толкова рамото(при мен това натоварване е съвсем малко дори в повечето случаи съм се концентрирал върху трицепса и не го усещам, не ми се е случвало така да ми се натоварва, че чак и контузия ...) . И от двете групи изцеждам максималното и досега съм нямал проблем(с рамо започвам заради пресите). Много ми е интересно ти на какъв инцидент си станал свидетел ?

Мнението беше редактирано от difference на 13.10.07 21:04.

13.10.07
21:28

при френското на който му се натоварва повече рамото от колкото трицепса значи не го прави правилно.

14.10.07
07:54

казано от StyLLinG на 13.10.07, 21:28:

при френското на който му се натоварва повече рамото от колкото трицепса значи не го прави правилно.

Донякъде си прав.
Уви, същото не може да се каже при тесния хват.
Но пак...това си е индивидуално.
При някой, може да е много тежко да прави тесен хват след тренировка за рамо, при друг...може да не му е чак такъв проблем. :)

14.10.07
08:47

До сега винаги съм правил винаги рамото след ръце, а винаги правя бутане.До сега проблем с рамото не съм имал, бутането не го усещам на рамото.Може би е от неправилна техника се натоварва повече рамото.

15.10.07
19:59

Аз бих започвал с рамото.

Преди започвах с трицепса, рамото страдаше до известна степен. От скоро рамото е на първо място, при трицепса няма промяна в силата. И за двете групи правя 3 упражнения с по 4 серии, всяка от които достатъчно тежка.

15.10.07
20:11

с рамото...трицепса може да го натовариш тогава когато праиш преси със щанга или дъмбел..а при предно рамо или странично или задно не виждам каде се товари трицепс..затова с рамото започни.

16.10.07
08:16

ДА ви попитам, тази комбинация рамо+трицепс по-добра ли е от гръб+трицепс, а рамото отделно в следващата тренировка?

16.10.07
09:09

За всеки е индивидуално, пробвай и ще видиш.

16.10.07
10:11

Аз също мисля, че всичко е строго индивидуално.  В момента комбинирам гърдите с трицепса (просто трицепса ми върви доста добре), а рамото го тренирам последния ден с краката (както се досещате ползвам тридневен сплит).

Опитвай всякакви варианти, за да видиш кой е най-успешния за теб.

16.10.07
11:02

По принцип с която си по назад с нея почвай, но това го знаеш, а и както си написал са еднакво големи.. Аз бих започвал с рамото :)

16.10.07
14:22

казано от StyLLinG на 13.10.07, 21:28:

Ако първо правиш рамо и после тесен хват, след това и френско няма как да не ти се напряга и рамото докато сгъваш. А рамото се контузва супер лесно!

18.10.07
19:16

Днес ми беше първия трен с рамо и трицепс в един ден.Бързах и направих много интензивна тренировка за 20 мин свърших с 3 упражнения за рамо.После трицепс и силата беше същата както като го тренирам първо него..Още един глас за рамото и след това трицепс:)

Мнението беше редактирано от RedWalker на 18.10.07 19:18.

08.11.07
16:40

почваш с по слабия мускул

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1