03.10.07
09:16
Здравейте, от известно време преглеждам форума и се реших да попитам за няколко мои проблема след като не можах да намеря отговора в други теми ... От около година правя упражнения в домашни условия тъй като нямам време за фитнес :/ . На 16 и половина съм висок съм 175 и тежа около 55 кг. Правя главно лицеви опори отскоро на юмруци всеки ден - 4 серии по 20 със близко една до друга ръце и една серия от 40 със нормално разперени ръце и коремни преси по различни начини 2 или 3 серии по 80 , та въпроса ми е по добре ли ще е ако правя през ден тези упражнения,напр. днес лицеви а на следващия ден коремни... и дали се налага повече (естествено не се надявам че ще постигна страхотни резултати но просто искам нормално релефно тяло).За ръце дигам дъмбели 5кг но те са ми най-трудни мускули за развиване така че съм се примирил че няма да имам “баници” :D, също гребане с дъмбел и повдигане на рамене с дъмбели(5кг, май е прекалено малко обаче :/).Надявам се да ми кажете къде греша и да ме посъветвате малко, ще Ви бъда мн балгодарен. И пак повтарям, че не се надявам на страхотни резултати както при тези които ходят на фитнес... просто искам да пооформя тялото си , за момента съм направил малко гърди и малко плочки но според мен изглеждам малко смешно защото нямам никакъв трапец а пък за гръб да не казвам ... А също ходя на муай тай около 3 пъти седмично ако има значение.Целта ми е да дооформя гърдите си,да направя трапец и малко перки за да не изглеждам като клечка. Очаквам мненията Ви , благодаря предварително
сори ако темата не е в точния раздел
Имай в предвид че на мускулите са им нужни поне 48 часа да се възстановят... и Наблягай на яденето, 55 кила при 175 см голяма клечка си явно :)
03.10.07
19:53
Корем прави 3-4 пъти в седмицата. Ти си разпредели пак. Лицеви опори можеш и всеки ден да правиш ако не е до скъсване. В случая с тия твоите става. Аз едно време като бях като теб май всеки ден си ги правих и лицевите и коремните и кляканията.
Благодаря за отговорите , да наистина съм си слаб няма какво да отричам. Мисля 3 пъти в седмицата да ходя на лостове и да правя различни набирания кофички и лицеви, а в други различни 3 дни само коремни тоест напр. пон - лостове и лицеви, вторник - коремни и т.н. пък неделя напр почивка. Дали така ще е по-добре ?
03.10.07
20:14
Ами става. И винаги като усетиш, че ти идва тежко почивай.