05.10.07
09:39
Здравейте.
Реших, че е крайно време да направя нещо с теглото си и да почна да го намалявам.
Бях се спряла на вариант да си купя пътека, но напоследък се разтроявам между колело и кростренажор.
Имам няколко резерви относно Велоeргометрите, пробавала съм, издържах до 40 мин обаче ми се струваха недостатъчно натоварващи, а бях на програма fat lose. Бих желала да чуя и вашите мнение за всеки от уредите.
Другото, което ме притеснява е фактът, че ще мога да си позволя само механична пътека. За електрическа не ми се събира още пари, защото искам да почна колкото се може по-бързо. Грешка ли е това и много ли се предимствата на електрическата?
И третото, има проблем със спазването на диети - доста ми е трудно да се ограничавам и съм малко непоследователна. Може би се надявам, че ако бягам към час всеки ден на пътеката няма да ми се наложи да спазвам някаква диета. Само си въобразявам, нали? Разбира се не казвам, че изяждам към 3 пици на ден или нещо от сорта, просто обичам и газирано и сладко. Ям доста месо и май това е.
Ще се радвам на бърз отговор, защото мисля още този месец да се сдобия с новия уред и да почвам. Целта ми е 55 килограма до март. Ако стане по-рано, още по-добре.
Темата беше редактирана от infetka на 09.11.07 14:51.
05.10.07
10:04
Отслабването е резултат от отрицателен калориен прием. Ако сериозно си решила да отслабваш, ще трябва да се лишиш от любимото ти сладко и газирано. Ако искаш резултатите до март, трябва да си супер дисциплинирана, последователна и т.н. Само с някаква кьопава пътека няма да стане работата, трябва си стриктно спазване на диета. Помисли хубаво дали наистина го искаш, и ако го искаш - какво си готова да направиш.
05.10.07
10:55
Крос тренажора ти дава възможност да изгориш повече калории за единица време, понеже използваш повече мускулни групи от колкото при колоезденето.
Виж тази статия: Кростренажор (Елиптикал) - модерното име на кардио тренировките
Още ли се двоумиш?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 05.10.07 10:56.
05.10.07
10:56
туко-що прочетох статиите за НВД и калорийния баланс и оптимум и мисля, че ще се справя.
Особено НВД ми се струва съвсем нормална.
Сега обаче оставя и да реша на какво ще си правя кардиото.
казано от Владимир Недков на 05.10.07, 10:55:
Крос тренажора ти дава възможност да изгориш повече калории за единица време, понеже използваш повече мускулни групи от колкото при колоезденето.
Виж тази статия: Кростренажор (Елиптикал) - модерното име на кардио тренировките
Още ли се двоумиш?
значи кростренажорът е по-добре от пътека. Благодаря
Мнението беше редактирано от infetka на 05.10.07 11:00.
Кростренажор:)Абсолютно съм “за” този уред.Въобще не се колебай.Велоергометъра не е за предпочитане,ако наиситна искаш да сваляш.
Поне аз не усещам ефекта от него,особено ако искам да раздвижа задни части;)) Пътеката и нея си я бива ама само,ако е от тези големите ,които ги има във фитнес залите.Те са нещо друго вече ,обаче и цената е доста стряскаща,ако човек реши да си вземе подобна;)
06.10.07
08:39
Вземи си велоергометър.
06.10.07
09:30
ами, благодаря на всички за мнението
четох доста сайтове и мнения от първа ръка и се спрях на кростренажор. Надявам се до краяна месеца да почна да си тренирам.
Само още един въпрос - навсякъде предлагате по 30-45 мин сутрин примерно. Аз мога ли да тренирам и сутрин и вечер по 30 мин? Това добре ли е?
Аз само да добавя малко като лично мнение:
Кростренажора ми е любимия кардио-уред. Някой по-нагоре беше написал, че гори най-много енергия, а и раздвижва цялото тяло. Велоергометъра по принцип не го харесвам, а бягащата пътечка можеш да я замениш и с бързо ходене - навън. Целта по принцип е да поддържаш определен пулс ;) В сайта пак е обяснено доста подробно, виж тези материали тук:
http://www.bb-team.org/search/results/8bae2248077c81c0657a6b862a5160a7/
Опитай (ако можеш) да включиш и някакви упражнения за тялото преди активното кардио - едни гирички няма да ти струват много пари, щом така и така вече си събрала доста повече за кростренажор. Даже е най-добре да вземеш директно дъмбели - с малки килограми :) Така ще можеш да ги увеличаваш. В сайта има много упражнения и програми дори за абсолютно начинаещи - и със свободни тежести.
Щом си достатъчно амбицирана да започнеш да тренираш у дома, можеш да направиш и така, че тренировката ти да е максимално ефективна :)