Моля ви за помощ,ако можете помогнете!!!

05.10.07
15:21

Здравейте!Ходя на фитнес от 2 месеца.Тренирам си по програмка а тя е:

Понеделник,Сряда,Петък:
-Загрявка 15 мин кардио /обикновенно сменявам уредите 5-10 мин на велоергометър и 5-10 мин на кростренажор/
-Разъваряне на краката от седеж на машина и затваряне на краката от седеж на машина /правя ги като съперсерий с по 20 кг. 3 серий по 40/
-Усуквания на “Туистър”
-Повдигане на краката от височина 3 серий по 15
-Повдигане на трупа на “Римско столче” 3 сериий по 30
-30 мин. кардио /като пак сменявам уредите,така ми казаха че се натоварват различните части на краката и е било по-добре/

Вторник,Четвъртък:
-Загрявка 15 мин кардио /обикновенно сменявам уредите 5-10 мин на велоергометър и 5-10 мин на кростренажор/
-3 серий по 20,15,12 повторения на “Пек-Дек” машина
-Придърпване на горен скрипец /3 серий по 20,15,12/
-Придърпване на долен скрипец/ 3 серий по 20,15,12/
-Усуквания на “Туистър”
-30 мин. кардио /като пак сменявам уредите,така ми казаха че се натоварват различните части на краката и е било по-добре/

Събота,Неделя:
-Кардио -30-40 мин/като сменявам велоергометър и  кростренажор/
-Усуквания на “Туистър”

Значи аз съм 1.75 тежа в момента 55-56кг.Кофтито е ,че преди да тръгна на фитнес бях 53 кг. ,а уж тази програма я използвам за сваляне на килограми....неискам изведнъж да сваля ,но искам да разбера дали ако си тренирам по тази програма скоро ще има ефект.В момента не съм на диета ям по 2 пъти на ден и то по малко....Аз самата мисля че има някакъв ефект от преди чувствам се малко по - стегната ,но се притеснявам че вместо да намалявам килограмите аз ги увеличавам...Моля ви ако имате мнение по въпроса ми помогнете!!!Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от VaNcHeToO на 05.10.07 19:50.

05.10.07
17:15

вярвай на сантиметъра и дрехите, а не на кантара. мускула тежи повече от мазнините за единица обем.
нещо храненето не ми харесва  :smirk:

05.10.07
19:00

Франко,Благодаря ти за мнението!Защо храненето не ти харесва?Значи по едно време бях на диета,но ми стана нещо като йо-йо ефект....сега хапвам по малко разнообразно/манджички,пилешки паржоли/ гледам рядко да ям сладко....а хляба направо съм го забравила....Аз не пия никакви добавки....неискам по този начин да постигна нещо или пък с диета,искам да стане естествено....ако проблема е времето не ми пречи да тренирам 1 година за да го постигна ,но мислиш ли че ще има ефект от тази програма?Или пък да намаля тренировките някой приятели ми казват че трябва по 4 пъти в седмица да ходя.....какво ще кажеш по въпроса?

05.10.07
20:12

Ами програмата не ми харесва особено, виждам тренировка само на част от мускулните групи и то със скрипци и машини.
Най - добрите упражнения са тези със свободни тежести - ето тези седем са най - базовите и добри:

1.мъртва тяга
2.клякане
3.вдигане от лег
4.раменни преси
5.кофички
6.набирания
7.гребане

Възможно е да не можеш да правиш кофички и набирания на първо време но те могат да се заместят с други упражнения.
Другото е че храненията са малко - най - доброто е да се храниш по повече пъти на ден - 5 - 6 разпределени на по равни интервали по 2.30ч - 3.00ч като всяко от храненията ти съдържа качествена протеинова храна - яйца, мляко и млечни продукти, риба, месо.

05.10.07
20:29

Ми преди правих и някой от тези упражнения,но едното коляно много почна да ме боли особено когато правех напади и мъртвата римска .... затова реших да ги спра.

05.10.07
20:50

Римската не я препоръчвам, да не би да си имала операция на коляното? ако не нормално е да те позаболи в началото колената - подлагат се на ново напрежение с времето ще станат по - силни и няма да те болят.

06.10.07
03:28

казано от Alkorin на 05.10.07, 20:50:

Римската не я препоръчвам...

Защо? :smirk: Римската тяга за мен е най-доброто упражнение за задната част на тялото - всичко натоварва от горе до долу.
Ванче, качваш мила, защото се храниш по 2 пъти на ден. Зависи и преди това какви си ги вършела с храната, но някъде някой беше написал, че сумистите ги хранят по 1-2 пъти на ден, за да качват килограмите. И друго ще ти кажа - това 55-56 кила никак не е много, при положение че си доста висока. Не се притеснявай изобщо, дори на 60 кила няма да изглеждаш зле :-) И аз ти казвам да не се влияеш от кантара, тренирай си спокойно и хапвай по-често!

06.10.07
06:48

не става с 2 хранения на ден, защото организма се запасява(решава, че идват гладни времена) и малкото храна, която ядеш, се натрупва като мазнини. яж често, по малко и внимавай какво, кога ядеш.
BTW: килограмите ти са си много добре за този ръст

06.10.07
08:37

казано от winnie на 06.10.07, 03:28:

казано от Alkorin на 05.10.07, 20:50:

Римската не я препоръчвам...

Защо? :smirk: Римската тяга за мен е най-доброто упражнение за задната част на тялото - всичко натоварва от горе до долу.

Ами първо - да, натоварва задната част на тялото но като ефект изобщо не може да се сравнява с мъртвата тяга която също ги удря тези части само че много по - силно, така че ако прави мъртва тяга няма смисъл от тази - веднъж четох в едно списание изказване на Франко Колумбо в което казва че за всяка мускулна група има по 10 упражнения, само 5 от тях са наистина добри а 1 е най - доброто, в случая за задната част на тялото мъртвата тяга е най - доброто.
И второто е че точно този вариант на тягата аз го смятам за рисков откъм контузии, има мнения на известни трениори които също го потвърждават, все пак виждания всякакви можеш да смяташ втория параграф за лично мнение базирано на опита ми.

06.10.07
15:30

Добре от днес ям по-малко и по-повече пъти на ден 3-4 и така се чувствам много по-добре нито съм гладна,нито пък преяла....А какво ще кажете добре ли ще бъде да съчетая фитнеса с аеробиката като примерно 4 дена ходя на фитнес и 3 си правя у нас аеробика....Незнам аз мисля че така ще бъде много по-добре и ще има ефект,като тези 4 дена на фитнеса примерно ще работа по някаква такава програма:

1-ви и 3-ти ден:
-Разъваряне на краката от седеж на машина и затваряне на краката от седеж на машина /правя ги като съперсерий с по 20 кг. 3 серий по 40/
-Усуквания на “Туистър”

2-ри ден:
-3 серий по 20,15,12 повторения на “Пек-Дек” машина
-Придърпване на горен скрипец /3 серий по 20,15,12/
-Придърпване на долен скрипец/ 3 серий по 20,15,12/
-Усуквания на “Туистър”

4-ти ден
-Кардио -30-40 мин/като сменявам велоергометър и кростренажор/
-Усуквания на “Туистър”

А останалите 3 дена ще правя аеробиката на Сидни Крауфорд - част 1 .....Какво ще кажете за това по-добър вариант ли е или е по-добре да си продължа по старата тренировка?

08.10.07
21:18

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:03.

14.10.07
14:03

mitaka101,  не разбирам много и затова имам въпрос. По тв-то (недик) каза че с 4,5 хранения се отслабва, смисъл нередовния начин на живот води до надебеляване? и като има глад организма се запасява.. къде е грешката?

14.10.07
17:24

Няма грешка, нещата са точно обратното на това, което mitaka101 е написал.

16.10.07
08:43

То и аз щях да кажа същото, но не ми се влиза в разни спорове, затова оставям Петко да се занимава :)

Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.10.07 08:44.

27.11.07
16:41

През първите месеци на тренировки е нормално теглото да се повиши, дори когато искате да отслабнете. Тренирайки през ден е най-подходящия начин за това. За съжаление на всички, които искат да покачват маса ( предимно мъжете) скоро настъпва застой и понякога е много дълаг и трудно преодолим. Теглото Ви се е повишило защото сте започнали да склaдирате енергия в мускулите под формата на гликоген. Вероятноста да натрупвате мазнини е малко вероятна. Да постигнете траен резултат трябва да настроите психиката си в посока,че добрата форма се дължи най-вече на развитие на релефни мускули и тренировките и най-вече диетата Ви да бъде съобразена с тази цел. Запомнете, че наднорменето тегло и затлъстяването в 99% от случаите се дължи на недохранване и прекомерно приемане на калории!!! Когато сте на програма за релеф трябва да се храните минимум 7 пъти дневно и да опознавате тялото си за да знaете в кои дни колко въглехидрати да приемате, кога да намалите протеина и кога да го увеличите. След няколко години системни занимания ще достигнете до този етап на развитие.:)))  Ако се нуждаете от конкретна прогарама и диета може да ми пишете на адрес mr_bg@mail.bg

Мнението беше редактирано от Dimentiev на 03.12.07 19:40.

27.11.07
20:15

Извинявам се че се намесвам, но са ми казвали че когато правиш крака някоя тренировка
не трябва да правиш нищо друго освен крака понеже всичката кръв отива в краката и не е хубаво да си прави за друго...
има ли нещо вярно?

TB

28.11.07
07:29

Значи викаш всичката кръв отивала в краката... Мозъка спира да работи, горната част на тялото също, щото няма кръв, нали? ;)
Айде помисли малко с главата(в ден, когато не тренираш крака ;)) и пак пиши...

28.11.07
11:24

казано от tbby на 28.11.07, 07:29:

Значи викаш всичката кръв отивала в краката... Мозъка спира да работи, горната част на тялото също, щото няма кръв, нали? ;)
Айде помисли малко с главата(в ден, когато не тренираш крака ;)) и пак пиши...

Първо: не искам да се заяждам понеже съм нов.
Второ: това че съм казал че всичката кръв отива в краката не значи че е в буквалния смисъл.
Може би в случая ти трябваше да помислиш малко.
И все пак да обясна специално на теб: Когато даден човек прави тренировка за крака съм чувал,
че тъй като бедрения четириглав мускул е един от най големите мускули
когато работиш за него голямо количество от кръвта отива там и не е хубаво, когато работиш след това за други мускули.
Сега разбираш ли ме или да ти го нарисувам на Paint?

TB

28.11.07
15:35

Колега, не ми обяснявай, а си изкарай чувството за хумор от нафталина :)
Тия работи, които си чувал за краката не звучат логично.
Тука ако се загледаш по разните му сплитове, по които тренират хората, ще видиш, че повечето тренират крака с още една мускулна група.
Аз правя по 2 упражнения за крака + още 6 за останалата част от тялото всяка тренировка.
Това са 3 пъти в седмицата по 8 упражнения, от които 2 крака - клек и напади.
По твойта логика в моя случай до сега да съм умрял :)
Ето, жив пример съм, че не се умира, даже напротив - много съм си добре.

29.11.07
09:41

А бе чожек аз не казвам че се умира от това. Казвам че ефекта става обратен ако правит крака+ нещо си...

SA

29.11.07
18:43

Абе еи ! вие подигравате ли се с това моми4е бе. Как може да и давате програма с мъртва тяга клек и другите тежки упражнения.Тренировката и е перфектна само4е трябва да управи6 яденето. 2-пъти са малко на ден . Един хранителен режим за сваляне има около 4-5 хранения на ден. 2 са много малко хапваи по 4есто но по-малко.Са6то от зна4ение е какви хран яде6. вафли и кроасани не са храни .. В бб-теам има добри хранителни режими може да избере6 някои от там.И наи важното е да не спира6 да тренира6 резултатите 6те доидат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1