Казвате ли си...

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.10.07
15:15

казано от D3BEP на 11.10.07, 14:21:

казано от Калоян Георгиев на 10.10.07, 15:19:

Ами все си мисля, че е по-важно какви килограми вдигаш и как изглеждаш отколкото да ръмжиш като животно и да се излагаш. А ти пък колко пъти си ме виждал как тренирам та чак знаеш колко пъти тренирам до отказ? Сигурно знаеш и кои упражнения правя...

Най са ми смешни разни позиори дето само викат скачат и т.н... 90% от хората които изглеждат добре или пък са силни се стремят да не изпъкват, пуфкайки. Има и други начини да се мотивираш. Говоря за непрофесионални спортисти.

До отказ и максимални единици и двойки са съвсем различни неща :) Не знам мен ли се опитваш да объркваш, аудиторията ли или просто не се изказваш точно. Говориш ми за музика, значи не ми говориш за силова силова тренировка, това е което имам да кажа аз. По веме на размазване никой не може нито мзика да слуша, нито да пее.
А не ти говоря, че нямаш цели или не ги постигаш. Даже напротив, от години те познавам, поддържаш доста добра форма.
Но за комплексите, викането и пуфкането.... Тези от вас, които си мислят, че някой ги прави за да им се обърне внимание или за да си избие комплексите, дълбоко греши.
Най вече че в тълкуването на действията на другите изхожда от собствените си цели и начин на трениране.

Ще препоръчам на всички вас, които разбирате от комплекси:
Не спорете с мен. Нямам мерак, а и не мога да ви убедя в интернет.
Вървете в една зала с щанги. Намира се в сградата на НСА. Не можете да я сбъркате.
Чакайте кога там ще се появят щангисти или силови трибойци.
Няма да чакате дълго, и двете групи тренират минимум двуразово, дълго и повечето време по график за да не си пречат.
И в двете групи ще намерите поне по един световен шампион в дисциплините.
След като си направят сериите, вървете и им обяснете, че викането и ръмженето не са професионални и им пречат. Че с виковете не ви правят впечатление. И че е комплексарско да си бият шамари и колегите им да ги удрят.
Току виж сте оправили философията и културата на трениране!

Хау!

xa каза ли ти го .......... мн здраво му го “нахака”  D3VER радваш

11.10.07
16:43

Cord ме изпълни -”Преди тяга не се ли кръстите”хахах мн споу4ливо браво браво :) :) :)

11.10.07
21:40

казано от D3BEP на 11.10.07, 14:21:

казано от Калоян Георгиев на 10.10.07, 15:19:

Ами все си мисля, че е по-важно какви килограми вдигаш и как изглеждаш отколкото да ръмжиш като животно и да се излагаш. А ти пък колко пъти си ме виждал как тренирам та чак знаеш колко пъти тренирам до отказ? Сигурно знаеш и кои упражнения правя...

Най са ми смешни разни позиори дето само викат скачат и т.н... 90% от хората които изглеждат добре или пък са силни се стремят да не изпъкват, пуфкайки. Има и други начини да се мотивираш. Говоря за непрофесионални спортисти.

До отказ и максимални единици и двойки са съвсем различни неща :) Не знам мен ли се опитваш да объркваш, аудиторията ли или просто не се изказваш точно. Говориш ми за музика, значи не ми говориш за силова силова тренировка, това е което имам да кажа аз. По веме на размазване никой не може нито мзика да слуша, нито да пее.
А не ти говоря, че нямаш цели или не ги постигаш. Даже напротив, от години те познавам, поддържаш доста добра форма.
Но за комплексите, викането и пуфкането.... Тези от вас, които си мислят, че някой ги прави за да им се обърне внимание или за да си избие комплексите, дълбоко греши.
Най вече че в тълкуването на действията на другите изхожда от собствените си цели и начин на трениране.

Ще препоръчам на всички вас, които разбирате от комплекси:
Не спорете с мен. Нямам мерак, а и не мога да ви убедя в интернет.
Вървете в една зала с щанги. Намира се в сградата на НСА. Не можете да я сбъркате.
Чакайте кога там ще се появят щангисти или силови трибойци.
Няма да чакате дълго, и двете групи тренират минимум двуразово, дълго и повечето време по график за да не си пречат.
И в двете групи ще намерите поне по един световен шампион в дисциплините.
След като си направят сериите, вървете и им обяснете, че викането и ръмженето не са професионални и им пречат. Че с виковете не ви правят впечатление. И че е комплексарско да си бият шамари и колегите им да ги удрят.
Току виж сте оправили философията и културата на трениране!

Хау!

Ако забеляза в края на моя пост задължително поясних, че говоря за НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ!

12.10.07
09:05

Мда, за каква музика може да става въпрос, когато се тренира наистина здраво. Аз съвсем изключвам тази част от възприятията си при здрава тренировка. Преди да почна, някое надъхващо парче не е лоша идея, но по време на тренировка въобще не знам какво пускат :-) .
Колкото до блъскането и викането, тези неща могат да имат място в зала, където всички са настроени на една вълна и се готвят здраво, ама наистина здраво. А в зала, където ходят всякакви хора, мъже и жени, не  е много добра идея да се вика като на заколение и да се блъскат тежестите в пода, сякаш това те прави по-здрав.  Това важи най-вече за една особена група трениращи, метанчиците, както ги нарече едно момче от форума  :cheese:

На никого не съм го нахаквал. Моля, не ми приписвайте такива действия. Калоян ми е колега и от доста години се познаваме, сигурен съм че много добре му е известно, че не вкарвам нищо лично и нищо повече от спор в думите си.

Но какво значи професионалист/непрофесионалист.
Добре, аз съм непрофесионалист.
Само че тренирам максимални двойки и максимуми и едни движения всеки божи ден. Както го правят и тея момчета, професионалистите.
И какво значи това? Нямам право като съм на предела на силите си да издавам неспецифични звуци? Не бива да се надъхвам?
Това са някакви... абсолютно невалидни шаблонни определения. Няма значение професията, има значение как тренираш.

Твоята зала, Кало, е за по 10 лева една тренировка. Личен треньор, обикновенно на любители, много от които и непостоянни. Или постоянни надувки, правещи нещо колкоот да не заспят и така всеки път.
В такава зала бас държа че много хора ходят само заради името и за да се покажат. Не заради философията и начина на живот. Ходят там, както ходят на определени кафета и хотели. Залата на определен “елит”.
Защото извини ме, но същата работа можеш да свършиш в зала за половината и по - малко пари, даже професионален културист ще те напътства.
Сигурен съм ,че за тея хора големият приоритет не е битката с тежестта, а да се правят на тежки пичове и мадами. Няма нищо лошо, също няма грешка  в зала да има ясни правила за поведение.
Но шампионите се раждат в други зали, Кало. Ако от персонала изкарате някой шампион(или някой ви е дошъл на гости, може би и платено), това ще е. Лично на мен ми е даже неприятно да споделям уредите и да се съобразявам с такива хора. Въпрос на разбиране. Иначе се познавам отблизо и с много по - богати от тях.
Това, коеот искам да кажа. е : съдиш от собствената си черга(зала) и не си прав.

12.10.07
09:29

Дзвер,
извинявай, че се намесвам, но “скъпа зала = зала пълна с позьори” също е шаблонно определение :) Липсата на климатик, например, не достатъчно условие за генезис на шампиони ;)

12.10.07
10:03

казано от Petio_vn на 11.10.07, 15:15:

xa каза ли ти го .......... мн здраво му го “нахака”  D3VER радваш

Да не ти го нахакат на тебе с един бан а?

Дзвер, здравеняците в твойта зала от 2 лева и мойта зала от 10 лева са еднакви като процентно съотношение към нормалните трениращи, процента постоянни към непостоянни е същия. В такива зали хората ходят да тренират както и в другите зали. Такива неща че в скъпите зали ходят само позиори могат да го кажат само незапознати. Всеки, който е тренирал и в скъпа зала и в евтина ще предпочете скъпата. Е сега понякога гроздето е кисело, когато е високо. Вярно е че същите упражнения могат да се правят и на уреди дето ги е правил Иван от 7мия етаж преди 20 години, ама защо да е така като мога да си тренирам на CYBEX или Technogym дето са ги мислили цял отбор инженери, обезопасени са, натоварването върху ставите е минимално, залата е чиста, има климатик, чисти съблекални. Професионалните културисти също вече се ориентират към скъпи зали защото там им е по-приятни и там са клиентите им. И не съдя от собствената си черга, защото съм тренирал и в скъпи и в евтини зали, а ти колко време си тренирал в скъпа зала?

Мнението беше редактирано от kao на 12.10.07 10:10.

12.10.07
10:16

Малко встрани от темата. Като стана дума за залата с 10лв тренировка... винаги съм се чудил, защо разликата в цените на фитнес залите в София и тези в останалите градове е толкова драстична.
В София съм на квартира в центъра и просто НЕ МОГА да намеря прилична зала за по-малко  от 5лв за посещение. Когато съм си във Варна тренирам в една перфектна зала, където и уредите и хигиената са на много високо ниво, има климатик и т.н и всичко това ми струва само 3лв. Останах изумен, когато по време на едно дълго гостуване в Стара Загора тренирах в много добра зала за 1,5лв (заради студентско намаление).  Доколкото знам и в другите части на страната положението е подобно.

Интересното е, че в София залите никак не са малко на брой, но въпреки това цените им са баснословни, а не може да се каже, че качеството не надвишава това в останалата част на страната.

CO

12.10.07
10:30

при мен е 2 лева тренировката, а ако си с карта и по евтино, а си има всички основни уреди, без такива лигавешки де, машина за да гребеш с т-щанга под наклон и такива работи, има си и лег преси и пекдеци и машини на ужаса има и смитове и лежанки много и абсолютно всичко, е хигиената не е от най добрите, обаче аз отивам да се натренирам, не за да живея там

FZ

12.10.07
10:35

казано от Cord на 12.10.07, 10:30:

при мен е 2 лева тренировката, а ако си с карта и по евтино, а си има всички основни уреди, без такива лигавешки де, машина за да гребеш с т-щанга под наклон и такива работи, има си и лег преси и пекдеци и машини на ужаса има и смитове и лежанки много и абсолютно всичко, е хигиената не е от най добрите, обаче аз отивам да се натренирам, не за да живея там

Аз пък да ти кажа че хигиената във фитнес залата е много важно нещо.
Не е много приятно да тренираш в някое миризливо мазе със стари и мръсни уреди . :coolsmirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 12.10.07 10:36.

12.10.07
10:50

казано от BIG PICHAGA на 12.10.07, 10:35:

казано от Cord на 12.10.07, 10:30:

Аз пък да ти кажа че хигиената във фитнес залата е много важно нещо.
Не е много приятно да тренираш в някое миризливо мазе със стари и мръсни уреди . :coolsmirk:

Да, без съмнение, хигиената е изключително важна, но за мен на първо място седи качеството на уредите (имам предвид изпълнението им). Не държа да са CYBEX или Technogym, но избягвам самоделки, защото в повечето случаи не са правилно съобразени с човешката анатомия и в много случаи са вредни. Всички сме тренирали на изкривени и лошо нивелирани лежанки, които благоприятстват за травми в раменете. Попадал съм и на уреди, които пречат на пълната амплитуда на дадено движение или са с неподходящ ъгъл. Съгласете се, че наклонена лежанка с наклон около 60 градуса е общо взето безполезна.

Също така обаче съм и против да пълня гушите на спекуланти, в чиито зали една тренировка струва колкото надницата на един учител.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 12.10.07 10:51.

CO

12.10.07
12:09

е голема работа като днес видях хлебарка в фитнеса, фитнеса не е мазе а е един от най добрите в града, само хигиената му куца, даже видех един тренираш бос, прасец правеше...и смърди на химия вътре де

FZ

12.10.07
13:30

казано от Cord на 12.10.07, 12:09:

е голема работа като днес видях хлебарка в фитнеса, фитнеса не е мазе а е един от най добрите в града, само хигиената му куца, даже видех един тренираш бос, прасец правеше...и смърди на химия вътре де

Пич понякога правиш уникални изказвания .
Трябва да се направи една тема с бисерите на Cord ;-)
А случайно да си срещал някой мишок във вашата зала ?

Ами и за двамата. Калоян и Владе,
Дайте ми вие определение какво е скъпа зала, след като не е цената.
Кажете. Щото аз съм голямо момче. Залите, на които ходя, обикновенно имат климатик. Съблекалня. Баня. Солариум. Не помня марката на солариума, нито на душа.  Евтини са казвате.
Е, сигурен съм, че скъпите зали са далеч напред, но пък не виждам защо да плащам за неща, които не ползвам. И всъщност не са много в бг залите, които са наистина скъпи.
Кефи ме в твоята зала детският кът, Кало, ама нямам деца и определено не бих ги повлекъл на фитнес, където хората тренират сериозно. Даже и в съседно помещение.
Но точно това, което ми хвалиш, Кало, най вероятно го нямаш.
Искрено се смнявам да изкараш лостове “Eleiko” или поне “Ivanko” в твоята зала. Не щот момчето, което я притежава не ги познава по имена... По - скоро защото залата е “скъпа”.
Оттам нататък вече каква марка е стативът, на който се поставят.... Празни хвалби, защото аз не съм виждал досега статив да се чупи, а той няма какво друго да направи. И статив да ми помага в тренировката не съм чувал, а почти няма известна зала, в кояот да не съм влизал... Абсолютно най - маловажният фактор. Стоманеният статив бил на някой си джим или на пешо от монтана... Разликата в цената е доста по - малка отколкото при тежестите, ако нещо се случи ще бъде първия случай. Не говоря за заварявани от части на автомобил лежанки.
Щанга съм виждал да се чупи обаче. Неколкократно. И да изпадат тежестите при вдигане съм, и наклонът и огването й са с немалък принос затова! И като дойда на вашата зала и вземат да се гънат щангите като настъпан гол охлюв, да не земете да ме изпъдите щото “тоя троши залата”. А аз хич не съм от яките. Какво ли става яките да дойдат.
Не казвам, че там ходят само “позьори”. Но целевата група общо взето ми е ясна.
Като подобен тип зала бих набедил тази на спайдърите, кояот има обаче ясен акцент към предлаганата треньорска услуга(няма друго).
Нищо лошо, има си зали и зали, трениращи и трениращи.
Само дето излязахме от темата.

А мен например повече ме дранят тея, дето застават на стойката за клек и почват да правят “трапец” или бицепс(понеже им е по - мързелашко оттам да си вземат) или просто да се пъчат пред огледалото, отколкото тея, дето си дават зор и викат.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 12.10.07 13:46.

12.10.07
14:03

Ами да уредите са доста добри - поразрови се малко в нета за CYBEX или LIFE FITNESS. А да не би в твойта зала лостовете да са елейко или иванко? ами не - китайкси са си от най-евтините, защото знам как се оборудват такива зали. Пак ти казвам ти изхождаш с идеята за какво да плащам за това за онова - ами като имаш парите разбира се че ще плащаш. Да не би да е лошо докато тренираш в залата някой да ти гледа детето в съседната стая? Или е по-добре да не тренираш за да си бавачка на детето? Просто малко трябва да пораснем за да оценяваме такива екстри!

12.10.07
15:30

казано от Cord на 12.10.07, 12:09:

Би ли ми казал, как точно смърди “химията” и какви количества химия се изливат там, че да смърди така?
А ако става въпрос,  за простаци по залите, аз съм виждал един катил, който плюеше храчки по земята... ама то щото беше голяма мутра - със златен синджир и фолЦФаген Пасат 97-ма година.

CO

12.10.07
17:08

абе не знам, ама по едно време засмърдява адски много на химия,

Не бре, сериозно видех хлебарка не се ебавам, и се чудех да я смачкам или не но я оставих...

Еми...може и да се изака тая мутра ако иска, а ако някой е решил да плюва поне да плюва в ъгълчетата, а на тия мутри взимаш AZ лоста и по голата им глава бум

12.10.07
17:16

аз сам си тих в залата но кто правя тежка серия си викам “е*ах мама му ся дали ще ги дигна толкова кг”

CO

12.10.07
17:22

е докато кажеш тия 100 думи и ке те сплеска Смита :)

Мнението беше редактирано от Cord на 12.10.07 17:22.

12.10.07
18:25

Малиииии 10 лв за 1 път :O в залата, където аз тренирам, КАРТАТА е 13 лв :D а иначе за 1 път е 1лв

12.10.07
18:28

Когато ми тежи викам,а по-често пуф-пуф ссссссс-сссссссс аааа-аааа иеп-иеп.

_Z

12.10.07
20:02

Има един при нас който много крещи и най-често вика: “Ай сиктир бе” хах.

12.10.07
21:59

казано от _ZOB_DOG_ на 12.10.07, 20:02:

Има един при нас който много крещи и най-често вика: “Ай сиктир бе” хах.

Да не е Сиганин?хаха

13.10.07
12:23

казано от /ЭGO/@§ на 12.10.07, 18:25:

Малиииии 10 лв за 1 път :O в залата, където аз тренирам, КАРТАТА е 13 лв :D а иначе за 1 път е 1лв

И в моята, 20 лева е картата. 25, но има намаление за ученици и студенти 5 лева. И не си мислете, че едва ли не вдигаме камани, щото няма тежести и прочие :). Съвсем си е прилична залата. Уредите ги прави собственика между другото(ivanbg)

CO

13.10.07
14:02

Е как ги прави? Дървена лежанка, две колчета за клек стойка, два бастуна за помпи машина, едно дръвче посадил вън за набирания?

13.10.07
15:36

казано от Cord на 13.10.07, 14:02:

Е как ги прави? Дървена лежанка, две колчета за клек стойка, два бастуна за помпи машина, едно дръвче посадил вън за набирания?

Струва ми се, че малко пресоляваш боба. В началото хуморът ти беше забавен, но вече не е.

13.10.07
16:37

казано от Владимир8507 на 13.10.07, 15:36:

Струва ми се, че малко пресоляваш боба. В началото хуморът ти беше забавен, но вече не е.

Абсолютно.

Корд - http://ivanbg.com/catalog.html ей така ги прави човека, ако все пак те интересува. ;)

13.10.07
16:42

казано от С7АЛК3Р на 13.10.07, 16:37:

казано от Владимир8507 на 13.10.07, 15:36:

Абсолютно.

Корд - http://ivanbg.com/catalog.html ей така ги прави човека, ако все пак те интересува. ;)

Кво му обесняваш, за билдър от неговия ранк подобни уреди са обидни просто....
Между другото тоя същия човек беше републикански тази година до 100кг.... на дървената лежанка, бастуните за нам си кво и прочие.....
Спирам да пиша в темата, и без това тотално я сменихме :)

Мнението беше редактирано от ozo на 13.10.07 16:46.

14.10.07
19:45

Аз ходя в “зимния дворец” в студ.град ,залата е голяма -нека си викат от единия край ,аз на другия едвам ги чувам...
Не знам за вас,ама тия дето викат “hey buddey” са ми супер смешни..то е тъпо като го правят те,не че Ронката не е забавен..
Това супер много ми напомня за  един случай един път в Бургас като играхме баскет и имаше едни дошли от някъде - негри го даваха -като не вкарат кош и викат “гад демет” ,ама супер смешно,абсолютно неестествено....
Копие хвърлячите съм ги забелязал хвърлят копието и 5 секунди след кат са го хвърлили продължават да крещят :D
Абе някои му викат спортна злоба -за мен е пълен ташак това -личи си когато е неестествено и кога си му идва отвътре

Ако говорим за IVAN уредите... супер са! В нашата зала сме с такива и досега ярки недостатъци не съм видял. Направо съм му фен. Задължително е обаче да си смените въжетата на скрипците с поне 6 мм., защото тези които той слага... много слаба работа. Но то това след 1вото късане се разбира :D

казано от Калоян Георгиев на 12.10.07, 14:03:

Ами да уредите са доста добри - поразрови се малко в нета за CYBEX или LIFE FITNESS. А да не би в твойта зала лостовете да са елейко или иванко? ами не - китайкси са си от най-евтините, защото знам как се оборудват такива зали. Пак ти казвам ти изхождаш с идеята за какво да плащам за това за онова - ами като имаш парите разбира се че ще плащаш. Да не би да е лошо докато тренираш в залата някой да ти гледа детето в съседната стая? Или е по-добре да не тренираш за да си бавачка на детето? Просто малко трябва да пораснем за да оценяваме такива екстри!

Да пораснем :) Много си ме надраснал предполагам.
Сега хората с които тренирам, са луди фенове... Някои от тях имат деца горе долу на твоите години, Кало, а изглеждат като за републиканското... Не съм видял някой да си влачи децата в залата. А, видях един. Щеше да се претрепе детето му. Той е един известен глупак там.
За грижата за децата братко.... Работил съм с професионална агенция за забавление на деца. Такава, дето за една седмица да събереш оборота от вашата зала не можеш да й платиш хонорара за 3 часа... Е ще ти кажа, че друга част от работата ми бяха хората. За нормалните мислещи и съзнаващи нещата хора, повечето от които имат собствен бизнес далеч над фитнес залите,  карат автомобили за 100 и нагоре хилки минимум + такива коли на жени, баби и дядовци пак за високи цени, рискът е голям е те не си водят децата, макар че всичко е 100 % уредено, охраняемо, гарантирано, отделено, със собствена атмосфера и музика. Не можеш да ги накараш да го довлекат. Просто детето може да фукне нанякъде според тях, а го наблюдават не една братко, а три гледачки, имат театри, игри, забавления, храна, награди, играчки. Детето си е вкъщи. Или с баща си за ръка.
А фитките, дето ходят на зала за по 10 лв понеже някой плаща, обикновенно влизат в залата да тренират по бикини и са нежни и мили с всички, понеже такава им е била професията и лапето може и то да се е случило за пари са ми голям пример, ша знайш.
Нека не ги обиждам, сигурен съм че не всички посетители и особено посетителки на залата там са такива. Но има един лаф, който казва. Баща си ше... Вярвай си в каквото си искаш. Аз не съм работил в такава атмосфера, както го правиш ти. Създавал съм я. Може и да има какво да науча от теб, но определено не е това.

За какво ми е да се ровя из нета за невероятните уреди. Ще мина някой път из сф, ще дойда в твоята зала, ще натоварим една щанга и ще ми покажеш, огъва ли се, не се ли огъва и как се огъва. Как се казва и колко сайта има в нета мен всъщност не ме интересува. Аз мога да викам на щангата си и “Пешо” и да й основа конгресен център, където да я обсъждаме на симпозиуми. Обаче тя пак може да е чуплива.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.10.07 07:01.

15.10.07
08:11

Аз не викам,прая си серията като пич,но един от инструкторите като тренира и извън залата го разбират.Това за мен е дива селяния,не е приятно за околните и ме смущава пък и не само мен.Като прай серия,всеки гледа да почива,че туко виж някой е изпуснал лоста от смях.

15.10.07
14:25

казано от D3BEP на 15.10.07, 06:57:

Сега хората с които тренирам, са луди фенове... може да е чуплива.

Човек,като ти чета мненията и ми се досира,честно.Нужно ли е всеки път да пишеш тези абсолютно ненужни и излишни фермани :-S Толкова ли е сложно да напишеш едно мнение без да изпадаш в размисли и страсти по определни моменти от живота и професиите ти и да задълбаваш в разни материи напълно излишно.
Това,че си работил еди къде си и някои богаташи не са искали да си дадат детето на 3 гледачки защото ги било страх че ще избяга,променя ли факта,че един такъв кът за гледане на децата в комплекса е полезен?Та ти сам каза,че самата зала не е място не невръстни дечица с примера си по-горе...(Нямам деца,но и аз съм ставал свидетел на случки като описаната по горе от теб,който не биха се случвали при наличието и използването на подобен кът :lol: )
Виждам,че си негативно настроен към хората на който ББ/щангите/трибоя не са фикс идея и отиват до фитнеса колкото да разпуснат и да поддържат някаква форма,били те богати,красиви или обратно-това че не викат и пухтят като животни не значи че отиват там да си покажат бикините или нз какво точно беше :lol: Естествено е който има пари да иде в скъпа зала и обратно...Ти явно тренираш в трибойиска или щангистка зала-и за теб може да се каже че съдиш по твоята черга..така че всеки от вас си е прав за себе си...

Бтв:Ако нямаш нищо напротив,може някой път да пуснеш снимки и/или силови постижения защото дококлото съдя по постовете ти си доста силен(щом огъваш и чупиш здрави лостове за което се и е нужна огромна тежест :vampire: )

За уредите и техните марки и качества,няма как да харесвам определени марки или типове по простата причина че ги използвам много рядко :lol:
А колкото до темата-моите наблюдение от залите(а както виждам и от форума) са сходни с това на Као,че здравите момчета не пищят като на заколение и не са ненужно шумни-напротив-това е запазена марка на малки и невежи комплексарчета :lol: Не давайте примери със щтангистки зали където се тренират състезателни максове.Обикновено тези зали са си отделени и малко по-специялно оборудвани за целите на преобладаващия тип клиенти и там обстановката си е по-различна.Но както и да е-все пак форумът е за ББ....
Лично аз не хабя,излишна и нужна енергия в пищене и силно ръмжене :) Обикновено при 1-вото повторение от серия си казвам ооп-паа :cheese: и на последните 1-2 поторение си пъшкам-напълно нормално като се има предвид напрежението и напънът :-P Не ми идва отвътре да крещя като животно,може би не съм достатъчно hardcore :lol:  :lol: (изключения правят 1-вите 3-4 секунди след суперсерия за крака с много повторения при което горенето е наистина гадно...но все пак се съобразявам и не крещя :-P )

15.10.07
14:51

казано от Jorku на 14.10.07, 21:36:

Ако говорим за IVAN уредите... супер са! В нашата зала сме с такива и досега ярки недостатъци не съм видял. Направо съм му фен. Задължително е обаче да си смените въжетата на скрипците с поне 6 мм., защото тези които той слага... много слаба работа. Но то това след 1вото късане се разбира :D

В залата, където тренирам, също са IVAN. Впечатленията ми също са много добри, с някои малки изключения. Някои от заварките са слаби и току се случва да се счупят. Сериозни забележки имам единствено към скотовото столче, което е крайно неудобно по всички показатели (но не този новия модел, който отскоро е в сайта им, а предишния, който е по-разпространен)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 15.10.07 14:52.

15.10.07
18:16

казано от Владимир8507 на 15.10.07, 14:51:

В залата, където тренирам, също са IVAN. Впечатленията ми също са много добри, с някои малки изключения. Някои от заварките са слаби и току се случва да се счупят. Сериозни забележки имам единствено към скотовото столче, което е крайно неудобно по всички показатели (но не този новия модел, който отскоро е в сайта им, а предишния, който е по-разпространен)

Лично аз, заедно с едно момче сефтосахме преди половин година мечката на иван (http://www.ivanbg.com/catalog_2.html) - чукове на 100, 110, 120 кила и тръбата се огъна и заварката се счупи. Материалите са некачествени - тръбите бяха тънкостенни, сякаш на тях закачалки ще висят. Смита също не струва, защото се клати като люлка.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.10.07 18:19.

15.10.07
18:19

казано от MOHCTAPA на 15.10.07, 18:16:

казано от Владимир8507 на 15.10.07, 14:51:

Лично аз, заедно с едно момче сефтосахме мечката на иван (Т-тяга) - чукове на 100, 110, 120 кила и тръбата се огъна и заварката се счупи. Смита също не струва, защото се като люлка.

Емииии, така е :) Като слагате много кила :-)

Досега нямаме счупен уред или поддала заварка. Само дето казах за въжетата, но това е поправимо.

15.10.07
22:56

казано от obelka на 15.10.07, 14:25:

казано от D3BEP на 15.10.07, 06:57:

Сега хората с които тренирам, са луди фенове... може да е чуплива.

Човек,като ти чета мненията и ми се досира,честно.Нужно ли е всеки път да пишеш тези абсолютно ненужни и излишни фермани :-S Толкова ли е сложно да напишеш едно мнение без да изпадаш в размисли и страсти по определни моменти от живота и професиите ти и да задълбаваш в разни материи напълно излишно.
Това,че си работил еди къде си и някои богаташи не са искали да си дадат детето на 3 гледачки защото ги било страх че ще избяга,променя ли факта,че един такъв кът за гледане на децата в комплекса е полезен?Та ти сам каза,че самата зала не е място не невръстни дечица с примера си по-горе...(Нямам деца,но и аз съм ставал свидетел на случки като описаната по горе от теб,който не биха се случвали при наличието и използването на подобен кът :lol: )
Виждам,че си негативно настроен към хората на който ББ/щангите/трибоя не са фикс идея и отиват до фитнеса колкото да разпуснат и да поддържат някаква форма,били те богати,красиви или обратно-това че не викат и пухтят като животни не значи че отиват там да си покажат бикините или нз какво точно беше :lol: Естествено е който има пари да иде в скъпа зала и обратно...Ти явно тренираш в трибойиска или щангистка зала-и за теб може да се каже че съдиш по твоята черга..така че всеки от вас си е прав за себе си...

Бтв:Ако нямаш нищо напротив,може някой път да пуснеш снимки и/или силови постижения защото дококлото съдя по постовете ти си доста силен(щом огъваш и чупиш здрави лостове за което се и е нужна огромна тежест :vampire: )

За уредите и техните марки и качества,няма как да харесвам определени марки или типове по простата причина че ги използвам много рядко :lol:
А колкото до темата-моите наблюдение от залите(а както виждам и от форума) са сходни с това на Као,че здравите момчета не пищят като на заколение и не са ненужно шумни-напротив-това е запазена марка на малки и невежи комплексарчета :lol: Не давайте примери със щтангистки зали където се тренират състезателни максове.Обикновено тези зали са си отделени и малко по-специялно оборудвани за целите на преобладаващия тип клиенти и там обстановката си е по-различна.Но както и да е-все пак форумът е за ББ....
Лично аз не хабя,излишна и нужна енергия в пищене и силно ръмжене :) Обикновено при 1-вото повторение от серия си казвам ооп-паа :cheese: и на последните 1-2 поторение си пъшкам-напълно нормално като се има предвид напрежението и напънът :-P Не ми идва отвътре да крещя като животно,може би не съм достатъчно hardcore :lol:  :lol: (изключения правят 1-вите 3-4 секунди след суперсерия за крака с много повторения при което горенето е наистина гадно...но все пак се съобразявам и не крещя :-P )

Благодаря! Радвам се че в този форум има и други хора като мен които предпочитат да тренират в чисти зали, където няма простаци да крещят и по този начин да показват колко са здрави. Обиколил съм страшно много зали и като трениор и това с което сега се занимавам го изисква и като цяло в евтините и щангистки зали простотията се среща далеч по-често. Там цари хаос и не мисля че е по-приятно да се тренира в такава атмосфера. Не мисля че в лъскавите зали не може да се тренира тежко. И там където аз ходя от 2 години (www.spartabg.com) всеки може да дойде и да се опита да счупи някой лост и т.н... Не виждам лошо в това в една зала да има екстри - кеф ти ползваш ако пък не ти харесват просто не ги ползваш, но не пречи да ги има. Сега ако ти е скъпо да плащаш десет лева или повече просто си ходиш там където ти е по джоба, но без да плюеш хубавото. Това се едно да кажеш че москвича си е супер щото на кой му трябват всичките тия екстри дето ги има мерцедеса... все са коли нали? Въпрос на личен избор!!

Човек,като ти чета мненията и ми се досира,честно.Нужно ли е всеки път да пишеш тези абсолютно ненужни и излишни фермани

Обелка, вземи се в ръце брат. Ако ти се досира, сигурен съм, че и сам можеш да намериш пътя до тоалетната. Ако не ти се чете даден пост, не го чети. А ако както е случаят: четеш, ама през пръсти и не разбираш, по добре не го коментирай.
Сигурен съм, че  тренираш в невероятната зала, която е нива над моята селска дупка. А може(и много вероятно) и да е обратното, но както и да е. Не знам защо направихте извода, че тренирам в пещера. Казах само, че залата на Калоян е нещо доста по - различно и не си струва(лично мнение). И за разлика от теб, а и от други я зная тази зала и затова я коментирам.
Колко дигам и как ги вдигам... Откъде си? Ще направим някой път една тренировка заедно, какво да ти разправям тука. Тези от форума, които ме познават, ще ти кажат дали бягам от такива мероприятия. Не съм много як, нямам състезателни данни. Но съм достатъчно здрав.
И ми се струва, че си се опитал да ми обясниш какъв и за какво е форума? Благодаря ти за опита!
Що се отнася до ферманите, виж си последния пост и мисълта вложена в него и разсъди. В моите постове, дълги или не, следвам дадена нишка на собствени разсъждения. Ти си изсипал един тон завършени от теб заключения кой съм аз, какво правя, къде тренирам, какво работя, колко викам... Ти си следовател, бре!  Чакай малко бе човек. Твоят пост е пример за последното ти изречение от цитата горе, не моят. Че и по - лош пример.

Сега, понеже темата се вдетинява и аз лично не харесвам такива теми, пък излиза че аз я създадох тая:
Мисля, че повечето тук, включително Калоян, смесвате нещата.
Отпускане на напрежението при трениране и културата на трениране са две различни неща.
Никога не съм харесвал личности, които ходят из залата и ръмжат или псуват или даже викат и говорят на висок глас. Те даже ми пречат да се концентрирам. Да не говорим, че на различни места съм виждал даже елементи, които се храчат, пърдят и секнат там, където тренират. Това са хора за специализирана лекарска помощ, тип опасни.
Абсолютно невъзможно е обаче човек, който е на предела на силите си и под напрежение да полага усилия, да остане напълно тих, да не би да нарани нежните чувства на някой от трениращите, каквито ми се показват тук. Не говорим за сърцераздирателни писъци, нито за предсмъртен рев на преял лъв, както се вадят заключения. Досега съм тренирал в незнам колко зали, не са ми казвали че викам много, даже не съм забелязал да обръщат внимание.
Уважавайте целите на другите, не всички тренират за да се влюбят в образа си в огледалото. Всъщност има неразбиране от страна на културистично трениращите към силово трениращите, а не обратно. Не ми е необходима оценката на Обелка, за да се сблъсквам всеки ден с това. Вижда се и от идеята

тези зали да са си отделени

Така че, ДА за културата на трениране, но ДА и за толерантността. Сигурен съм че никой от писалите тук всъщност не е толкова изнежен, че да обръща внимание на “другият тип вдигане”. Също съм сигурен, че едно е да вдигаш 10 повторения със сила за 15, друго да правиш 2 със сила за едно и половина.

Толкова от мен, последният излишен и ненужен ферман по тази тема, надявам се сте ме разбрали, поне тези, които подхождате интелигентно към темата.
Поздрави.

ПП. Кало, видях залата. Изглежда супер. Думата ми беше за Боевски, тая Спарта не я знам. Не ми е необходима чак такава зала, виждам цели полета вело и пътеки, а те просто не са ми нужни. Иначе като гледам цените... Аз тук давам 45 лв за 16 тренировки, само фитнес, които трябва да изхарча за 1 месец. Горе долу същите пари, без ограничение за 12 тренировки в твоята зала не мисля, че са много и май не е точно това за което си говорим. Без да казвам ,че залата изглежда огромна и ако има и половината щанги на кардиоуредите ще може да се тренира необезпокоявано. За глупости, които не ползвам не искам да плащам, както се случва в Боевски. Виж, за комфорт и спокойствие при тренировка бих си платил. Нещата са различни.
А з аповечто хора изборът на зала не е по пари, а по удбство и близост. Аз знам зала в един от комплексите, с карта трена ти идва на 50 стинки или малко повече.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.10.07 06:11.

16.10.07
08:27

Е ДЗВЕР аз от 2 години не ходя в боевски. Тя вече доста остаря във всяко отношение. Спарта гледай... И пак ти казвам не изхождай от това, че ти се струва излишно да даваш още 70 лева върху тези 50 които даваш за зала...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1