Въртене на въглехидрати - помощ

11.10.07
09:13

Опитвам се да си съставя хранителен режим по тази схема .

Значи 70кг съм , 185 см , тренирам футбол 2 пъти седмично , а в неделя сутрин имам мач . 
Целта ми са 5-6кг мускулна маса още основно в краката и ръцете , на които смятам да наблягам в тренировките .
По формулата от сайта си изчислих калориите на 2700 като индекса ми за активност го взех за 1.5 (от 3-5 пъти седмично спорт) .
Програмата ми е следната : (бях чувал , че да се въртят калориите води до по-добър успех , затова и в два дни имам 2600кал , в другите 2800)

понеделник (фитнес - ниско-въглехидратен ден - 2600кал)
вторник (футбол - високо-въглехидратен ден - 2800кал)
сряда (фитнес - умерено-въглехидратен ден - 2800кал)
четвъртък (футбол - ниско-въглехидратен ден - 2600кал)
петък (фитнес - високо-въглехидратен ден - 2800кал)
събота (почивка - високо-въглехидратен ден - 2800кал)
неделя (футбол - умерено-въглехидратен ден - 2800кал)

И сега тука идва проблема - при изчисленията на дневните ми нужди от белтъци , въглехидрати и мазнини .

В ниско-въглехидратен ден пише , че пропорциите трябва да са като в НВД-ВМ диета .
като изчисля :
1.2гр въглехидрати на килограм тегло = 84гр  = 336 калории
2.5гр протеин на кг тегло                    = 175гр = 700 калории

до 2600 кал остават още 1564 , което са 173гр мазнини !  Аз ли бъркам сериозно сметките или тези мазнини са наистина страшно много ?

Не съм сигурен дали не бъркам с изчислението на калориите , които са ми нужни да покачвам тегло . Някой може ли да ми изясни как точно да ги сметна ?
И още един въпрос - какви трябва да са пропорциите  въгл/протеин/мазнини във високо-въглехидратен ден ?
Благодаря за помощта !

ВН

11.10.07
11:34

Върти 1-2-3-1-2-3 и спазвай 6 дневен принцип или сложи “2” за неделя. (1 ниско въглехдиратен, 2 умерено, 3 високо)
Футбола го остави в умерено въглехдиратни дни вторник и четвъртък. Вкарай аминокиселини преди, по време и след мача.
В ниско въглехидратни дни, качи протеина на 2,7-3 грама/кг и не се бой да тренираш кратко, плътно и високо интензивно, но без да стигаш откази. Няма се плашиш от мазнините - делиш ги на 5-6 хранения и всичко ще е наред. Проблем би бил прием на много мазнини с бързи въглехидрати, от това трябва да се пазиш в дни “3”. Храненето във високо въглехидратния ден не е да седнеш да се намуаш със свински пърленки, сладолед и пържени картофи!
:)

ПП: Щом ще се готвиш за атлет, инвестирай в закупуването на възстановяващи агенти. Това според мен е най-големият ти проблем.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 11.10.07 11:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1