12.12.04
13:19
Здравейте аз съм от Варна и се казвам Мишо. Искам да попитам следното: Генетично съм с наднормено тегло, не чак толкова наднормено, но работата е там че винаги съм бил мазен, а искам да изкарам коремната си преса, нали това все пак е целта за лятото на всеки. Тренирам:
Понеделник: гърди, бицепс.
Сряда: гръб, трицепс, трапец.
Петък:рамо, крака
Като трапеце понякога не го правя. Корем правя 2 пъти седмично.
Избягвам в момента да правя аеробни тренировки по простата причина че съм лесен за разболяване - имам слаба имунна система и работата е там че искам равномерно да качвам маса и да чистя ки съм сигурен че е възможно, просто ми трябва съвет за храненето. Знам че има такива подкожни мазнини които най-трудно се разграждат, ако трябва някакви суплементи да взимам - взимал съм л-карнитин, но за 2-3 седмици и нямаше кой знае какъв ефект! Та хора кажете! Чакам отговор Благодаря ви предварително!!
Сега си взех амино 3001 и креатин взимам 5 гр дневно и ДПМ протеин вечер Soy Mass Pro 1 сутрин и веднаж след тренировка и др. да питам има ли проблем където замествам месото с извара все пак ниско въглехидратно е 500 гр ям на ден вместо месо!
Заглавията също трябва да бъдат на кирилица (редактирах вашето) и да описват възможно най-добре съдържанието на постинга. Лео
Здравей! За твоя случай, подходящия баланс, според мен би бил - лек минус в калорийния прием. Или - приемай около 200 калории по-малко от изразходваните. Задължително е в случая да запазиш високи стойностите на приетия протеин (с храната). Заместването на месото с извара не ти помага да се хараниш по нисковъглехидратно. Може би имаш предвид, че изварата е по нискокалорична. Мен ако питаш, хапвай и месо и извара. Не се лишавай от нищо, просто яж с мярка. Успех!
изварата я ям защото нямам много кинти за месо пак и няма какво да я приготвям направо я ям и относно лещата искам да питам нещо. едно момче ми каза да хапвам леща и ориз на мястото на хляба е ок обаче гледах в таблицата за храните и се оказва че и лещата и ориза и хляба са почти едни и същи като характеристика мазнини въглехидрати белтъци и кКал та питам лещата и ориза какъв ефект имат като заместя и колко ми е нормалния прием на калории щото аз не знам и да зема да сметна !!!!??? мерси марти за отговора но плз кажи ми и за тези работи или някои др.! :? :roll: :wink: :lol:
При повторно нарошение на правилата във форума и неписане на кирилица ще следват санкции и триене на постовете ви! Направен е механичен превод на мнението ви.
Емил
Ммм незнам къде си чел.. но лещата е доста по-различна от оризът и хляба. Първо лещата има около 23% белтъчини (приблизително колкото боба) и второ гликемичния индекс на лещата е около 30 (доста по-малко от тази на ориза и хляба).
С други думи, ако хапваш леща, ще приемаш повече протеин и по-малко бързи въглехидрати, което горе-долу значи повече енергия и по-трудно натрупване на мазнини. (Такава е теорията). Енергоразхода можеш да си смятнеш в сайта http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php , а енергоприхода... също в сайта
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php . Все пак трябва да се потрудиш малко, не чакай всичко наготово :D
ПС - От сайта можеш да избереш и хранителен режим. Абе поразрови малко.
ППС - И аз замествам често месото с извара поради същите причини. Особено при зваляне, изварата е основната ми храна, к’во да пра’иш - ово е стандарт..... :lol:
За лещата ОК и ч кажете как звучи това мое хранене и кажете мнение! 7:00 - 4 филии с малко лютеница, 11:00 150 гр леща с 200гр извара, в 2:30 протеин 30гр декстроза 30гр амино 3001 - 2 креати 5гр с 300гр мляко (така си пия протеина), 17:00 - 150гр леща, 150 гр извара, 20:00 - 150 гр леща, 150гр извара, 24:00 - 300гр кисело мляко с 30гр бавен протеин. Това се върти 6 дни едно и също и в Неделя ям докато ми се доповръща от въглехидрати. За стрес на метаболизма ми и пак подчертавам не искам да се спаружа и да стана като вейка, а искам да с запазя обема, просто да кача мусколи и да махна мазнините и подчертавам това ми е режим от 1 седмица още незавъшена. Ако някой иска да каже мнение, посрещам критика с удоволствие, само да оправим сега мазнинките. :) 8) :shock: :?
———————извън темата—————
Мишо 101, щом приемаш критика, имаш я!
Пиши на кирилица! Спазвай правилата! “Преведох” ти поста введно със заглавието му. Благодаря за разбирането!
——————-извън темата——————
А иначе само на леща и извара....не знам. В храненето си трябва и разнообразие.