вашето мнение

12.10.07
19:12

Здравейте.Съжалявам,че пускам нова  тема,но след толкова много информация,която прочетох от каде ли не,вече не знам на какво да вярвам.Аз съм момиче на 17,172 и тежа 61кг. :red: По принцип имам проблеми само в коремчето и се бях амбицирала за пореден път да правя коремни преси.Точно тогава попаднах на една статия(или мнение от форуми не съм много сигурна),в която се твърдеше,че като правиш коремни преси ти изграждаш мускулна маса,но топенето на мазнини било много малко и заради това не се виждало голям ефект.Точно това ме шокира страшно много. :) Та после реших,че в къщи е трудно да постигна резултат и отидох на фитнес,обаче там уредите бяха предимно за крака и нещо не бях доволна от залата и това ме накара да се откажа съвсем.Сега,когато пак попаднах в този форум отново решик,че трябва да „направя нещо” за себе си,и ще си намеря нова зала.Едно дурго мнение в този форум твърдеше,че тренировките  без инструктор било губене на време,а аз съм ученичка и нямам тази възможност да тренирам с професионалист,затова се обърнах и към вас.
Та сега въпросът ми е може ли само с тичане и вартене на педали да има ефект(все пак иска ми се около 5-7 кила да сваля)?Ако можете ми препоръчайте и други упражнения за корем освен пресите,защото с тях смятам да си продължа.А относно тренировките смятам да ги правя 2 пъти в седмица-да се надявам,че е достатъчно често за да получа някакъв резултат.Благодаря предварително ;-)

TB

12.10.07
20:46

Ти мигача остави на нас ;)
Трябва ти диета с отрицателен калориен прием.
Чети сайта.

CO

12.10.07
21:01

tbby, предупреди я, да знае отсега че няма горна и долна част на корема?

12.10.07
21:08

Здравей!
Хуабво е, че си чела, хубаво е, че си решила да направиш нещо за себе си. Като начало моят съвет е да си намериш друга зала и да започнеш да тренираш там. Една добра програма за начало е http://www.bb-team.org/workout/1465 Упражненията са обяснени добре, но ако все пак имаш въпроси, питай в залата ще ти обяснят. Наблегни на правилната техника на изпълнение на упражненията. Не се страхувай да вдигаш тежко, мускулеста много, ама много трудно се става. По тази програма може да караш към месец, докато тялото ти привикне на натоварването. 3 пъти седмично е добрият вариант да си в залата, ако не можеш 2 също е ок. През почивните дни може да си тичаш и въртиш педалите. Оптималният вариант за горене на мазнини е сутрин преди закуска. Върти не повече от 30-40 мин.
Храненето ти е другият ключов момент. Според мен за диети и режими ти е още рано. Като цяло просто заложи на чистите храни и ихвърли от менюто си всички храни с неизвестен произход и съдържание. Радели менюто си на 4-5 ядениия през деня с по-малки порции. Храни се на 2 до 4 часа. Наблегни на месо, яйца, извара. Към тях ориз, картофи или овес (препоръчително в първата част на деня), задължително много салати към основните ядения и много вода.
Но най, най-важното е, чети! Изчети цялата графа за хранене в сайта, малко по малко ще почнат да ти се подреждат нещата в главата и ще можеш сама да си съставиш хранителен режим. Ако имаш въпроси питай.
Успех!

Tralfamadorian, не искам нещо да ти опонирам и т.н. ами най-невинно искам да попитам : защо й препоръчваш ВВД, когато тя иска да свали килограми?Тя от корема ще свали с кардио + НВД, а не от тежки тренировки + много ядене на ориз,картофи, овесени ядки и др.

13.10.07
09:01

MI5, никъде не съм написала, че и препоръчвам ВВД. Загледай се пак в поста ми, написала съм ориза, картофите или овеса да ги яде през първата част на деня. На това, ако му казваш ВВД, не знам. Умишлено не съм писала “направи НВД”, защото мислиш ли, че това би говорило много на човек, който тепърва навлиза в тази материя. Друго на ръка, не смятам, че има нужда от стога НВД по час и грам поне в началото. Ако започне да спортува и просто изхвърли от менюто си всички солетки, бонбонки, кросаснчета и прочее, резултат ще има. А междувременно, ако седне да чете, ще придобие нужните знания, за да си направи хранителен режим.

13.10.07
16:31

казано от Cord на 12.10.07, 21:01:

tbby, предупреди я, да знае отсега че няма горна и долна част на корема?

haha :-)  това се знае  много ясно

относно диетите....отдавна почнах НВД,но я прекъснах,защтото смятах,че само с диета няма да се оправят нещата,но май е време да почна наново като включвам и тренировки.Мерси много за съветите  :)

Мнението беше редактирано от lusia на 13.10.07 16:32.

TB

14.10.07
05:50

Ей, ектоморф (cord) ;)
Не се бъзикай, че тая работа с корема е сериозна :)
Трябва да го сложа някъде като template да го имам, че ми омръзна да го пиша :)
сори за оф-топика :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1