16.10.07
17:56
Искам да попитам има ли смисъл да си взема аминокиселини за преди и след тренировка, при положение че искам да качвам маса? Чел съм че възстановяват изтощените мускули след тренировка и ми изглежда съвсем логично, но като отидох в един магазин да видя цени, продавачката ми каза “ама на вас за какво са ви аминокиселини??” и веднага ми препоръча някакъв протеин.
Та замисълът ми е да разчитам повече на храна, но да взимам аминота след трен. защото храната не може да се усвои толкова бързо. Какво мислите?
Допълнителния прием на аминокиселини както сам каза съхранява и възстановява мускула, а това какво означава - растеж (ако всичко останало е наред разбира се). Но само от прием на амино не очаквай резултати.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.10.07 18:03.
казано от MOHCTAPA на 16.10.07, 18:03:
Допълнителния прием на аминокиселини както сам каза съхранява и възстановява мускула, а това какво означава - растеж (ако всичко останало е наред разбира се). Но само от прием на амино не очаквай резултати.
Става въпрос за амино + храна нали така? А аминотата ще ги взимам за да се възстановявам след тренировка за това става въпрос, не че разчитам на тях да качвам маса.
Ми то възстановяването са праи с въглехидрат ... аминокиселините са за да градят... както казваш само с аминокиселини няма да качиш 10кг .... :) обаче не очаквай и някви чудеса вав възстановителния ти процес ;)
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 16.10.07 19:51.
16.10.07
19:54
Само ще ти е от помощ. Аминокиселини винаги можеш да взимаш - при сваляне, при качване, при поддържане.
17.10.07
08:36
казано от Baleto на 16.10.07, 17:56:
Искам да попитам има ли смисъл да си взема аминокиселини за преди и след тренировка, при положение че искам да качвам маса? Чел съм че възстановяват изтощените мускули след тренировка и ми изглежда съвсем логично, но като отидох в един магазин да видя цени, продавачката ми каза “ама на вас за какво са ви аминокиселини??” и веднага ми препоръча някакъв протеин.
Та замисълът ми е да разчитам повече на храна, но да взимам аминота след трен. защото храната не може да се усвои толкова бързо. Какво мислите?
Взимай и протеин и амино.
Еми колега аминотата определено ше ти помогнат за качественото въстановqване на мускула,но според мен за да има о6те по-добър ефект трqбва да зачука6 и нeкъв хубав протеин и да се храниш както трqбва.Аз в момента така съм решил-6те дам доста пари за качествени аминокиселини и протеин и храна и 6те се пробвам да кача доста и добре ;)