отслабване с плодове :/ ?

ST

19.10.07
12:41

привет, хора ..
трябва да отслабна най-накрая.
тренирала съм гимнастика 5-6 години, не особено интензивно - 3 пъти седмично. но.. тва беше прекалено отдавна. когато прекъснах преди 5 години тотално се освиних в пубертета.
на 18г съм, висока съм 172см и тежа 66-67кг, което не е ужасно зле на цифри, обаче съм широчка в ханша и тва придава допълнителен обем на силуета ми. голямата ми мечта е да се смъкна до 58-59 кг .. и да се стегна най-вече !!
миналата година 3 месеца правих нещо като нисковъглехидратен режим, свалих 4-5 кг /не тренирах,не спазвах стриктно режима,  понеже ядох плодове/ . нооо, зимата дойде , с нея пържолките, сърмичките и така нататък,  от минус 5, станах на +7 :)

искам да отслабна ефективно, правила съм японски, китайски,монголски диети, не вършат работа... знам, че трябва време. а и честно казано много се измъчих с краткотрайни диетки, ..

в момента седя и се самосъжалявам, искам да отслабна пак с нвд, обаче както вече споменах голям проблем са ми плодовете. обожавам ги. а доколкото съм чела, трябва да се ограничат /поне в този вид диета/.
имам голям мерак това да ми стане начин на хранене за в бъдеще, но.. трябва някой да ме надъха. тея дни като взема заплата смятам да си взема карта за фитнес /аплодисменти за онзи който си взе и я ползва, нали :))/, да побягвам 2-3 пъти седмично  / за повече нямам нито време, нито възможност/. искам промяна!

ще се радвам  тук да ми помогнете с някакъв хранителен режим, който да е ефективен за отслабване, само ако може да си хапвам ябълчици, понеже на моменти ми липсват повече дори от шоколада.

благодаря ви много предварително!

TB

19.10.07
13:31

Като за теб е значи warrior diet.
Тук имаше тема за въпросната диета, използвай търсачката.
Успех.

19.10.07
14:39

Плодовете, и по - специално ябълките не пречат, ако са с мярка.

QM

19.10.07
14:55

начи от плодовете само киселите яж (кис.ябълка ,лимон,грейпфрут)защото те нямат декстроза
а иначе след кардиото когато метаболизма е ожасно бърз можеш един банан да изедеш със суроватка да подхраниш
успех

Мнението беше редактирано от qm_meso на 19.10.07 14:55.

19.10.07
17:05

Плодовете не са проблем, проблема е в храните - боклуци като такива направени със захар, бяло брашно и такива с много сол в тях, също и тези които съдържат консерванти и др.Другия проблем е бавния метоболизъм вследствие нередовното хранене и дългите паузи през деня без храна.

QM

19.10.07
19:22

как да не са проблем бе
язяждай по 200гр грозде и 1 банан преди сън и ша видим дал не са проблем
и кво пречи солта
солта задържа вода от нея не може да се омазниш

20.10.07
09:38

Съгласна съм с  qm_meso.Плодовете е добре  да се ядат сутрин и след кардио.
Зеленчуци не обичаш ли?От тях можеш да ядеш колкото си поискаш.
Свикни да се храниш често по малко за да засилиш метаболизма си и тренирай.

20.10.07
14:08

казано от qm_meso на 19.10.07, 19:22:

как да не са проблем бе

Ми не са, при положение че имаш добър хранителен режим дори по половин кило плодове да ядеш няма никакъв проблем, те са полезни и вкусни и можеш само полза да имаш ако ядеш плодове, това че можеш да дебелееш от тях са пълни глупости - най много да отслабнеш, то всъщност има такива режими на отслабване с плодове ... какво да говорим.

QM

20.10.07
15:54

казано от Alkorin на 20.10.07, 14:08:

казано от qm_meso на 19.10.07, 19:22:

как да не са проблем бе

Ми не са, при положение че имаш добър хранителен режим дори по половин кило плодове да ядеш няма никакъв проблем, те са полезни и вкусни и можеш само полза да имаш ако ядеш плодове, това че можеш да дебелееш от тях са пълни глупости - най много да отслабнеш, то всъщност има такива режими на отслабване с плодове ... какво да говорим.

човек моляте спри с безмислените си коментари ! стига толкофа off

20.10.07
17:26

Момченце твойте коментари са безмислени, това че си чул че нещо е еди как си не значи че то наистина е !!!
Това с дебелеенето от плодове е тъпо достатъчно е да се позамислиш малко (което ти явно не правиш или не ти се удава) дебелаците или дебеланите които може да се видят по улиците не са дебели от ядене на плодове, както казах плодовете дори се използват за отслабване, дебели са от ядене на рафинирани храни, кексчета, банички, манджи и не знам още какво си.От плодове не се дебелее !!!

FZ

22.10.07
08:54

казано от Alkorin на 20.10.07, 17:26:

Момченце твойте коментари са безмислени, това че си чул че нещо е еди как си не значи че то наистина е !!!
Това с дебелеенето от плодове е тъпо достатъчно е да се позамислиш малко (което ти явно не правиш или не ти се удава) дебелаците или дебеланите които може да се видят по улиците не са дебели от ядене на плодове, както казах плодовете дори се използват за отслабване, дебели са от ядене на рафинирани храни, кексчета, банички, манджи и не знам още какво си.От плодове не се дебелее !!!

Подкрепям мнeнието на Alkorin

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.07 08:55.

27.10.07
13:21

Ааа..здравейте! Видях че тук доста се коментират плодовете,а аз съм голяма тяхна привърженичка.Първо искам да кажа,че не спортувам.Фитнеса отдавна не ми е на сърце,просто съм го намразила.Най-искрено мога да кажа,че сигурно няма диета вече,която да не съм изпробвала.От както се помня все се боря с едни проклети 5-6 килограма,които непрекъснато варират мамка им (извинявам се за израза :) ).А толкова страхотно изглеждам и се чувствам на 50-51 кг,а те са така трудно постижими.Нооо в крайна сметка преди 7-8 дена реших да се заема сериозно и вредно-невредно се пуснах само на плодове и чайове.Резултатът от снощи е -4кг.Мисля да продалжа така още 3 дни и спирам мъчението,но този път не напълно.Абсолютно съм наясно,че хранителните ми навици трябва окончателно да се променят.Ще продължа да си похапвам плодчета,но също така зеленчуци и зърнени храни.Виждам че резултатите от това ми начинание са прекрасни (от много време насам).Сега сам особено happy!Желая на всички,които решат да опитат успех и не прекалявайте,имайте граници в отслабването,за да не се превърне то в манящина!!!

27.10.07
14:31

за мен нещото описано от Скарлет е глупост. Сподели след 20на дни как са кг-те? ако има положителна промяна почти сигурно е че не дължи на метода описан от теб в поста ти... но виж ако са отрицателни.. това е причината.

Един съвет към теб и към всички, който без никакъв опит и  знания (дори и теоритични) правят разне неща дето са ги чули от някого или сами са измислили:

НЕ ГО ПРАВЕТЕ!

навсякъде има инфо по тези въпроси, 15-20мин четене и би могла да разбереш за какво става реч, без да тялото ти да понася вс-те тези изтезания, който според мен за отрицателни и от здравословна гледна точка

27.10.07
15:41

Хех :) ..Драги ми jalokin,първо на първо никого не обременявам с мнението си и второ ти едва ли си човека,който решава кое е глупост и кое не!Глупости правим всички особено ние жените,когато става въпрос за теглото ни.А нима нисковъглехидратният режим не е глупост или високобелтъчните диети?Не мисля че точно ти ще определяш и ще съдиш.Никого не задължавам с това,което съм споделила и не съм тук за да споря с такива като теб.Всеки сам за себе си решава какво,как и кога да предприеме.Що се отнася до информацията относно правилното и неправилното хранене,съм дълбоко запозната с всичко.От години се интересувам от тази тема и съм прочела и видяла достатъчно (не твърдя че знам всичко),но смело мога да кажа че никак не е малко.И ще повторя, НЕ ДАВАМ СЪВЕТИ,А СПОДЕЛЯМ!

27.10.07
16:05

принципно не отговарям в такива ситуаций, но сега не се сдържах, защото не си разбрала смисъла на поста ми. Мен не ме притеснява какво и как ще правиш, едва ли би ме послушала дори и да ти извадя 1 000 довода като антитеза. Необичам и да пускам мнения, който не биха донесли някаква информация на търсещите по темата, а смисълът в случя беше - обръщение към търсещите отслабване. Защото някоаве момиче ще прочете поста ти и ще тръгне и тя по същия път, което ще и донесе куп проблеми. В момента не се сещам за някакви сериозни и необратими последствия до които би довело( което въобще не е и изключено), но аз никога не бих пробвал подобно нещо!

След като си запозната с нещата, трябваше да дадеш +те и -те  в първия си пост, а пуловинчата истина, защото че ще свалиш ще свалиш.. за 1 седмица.. но после? и каква цена си платила и какво получи?

27.10.07
16:38

Добреее..то е ясно че с теб май няма да се разберем за това предлагам да спрем до тук.Само искам да ти кажа- не желая да ми даваш съвети какво е трябвало да напиша и т.н.Тъй като това започва да става твърде лично,а хората не искат да четат глупости нека да им кажем : ХОРАА,НЕ ЯЖТЕ САМО ЯБЪЛКИ И КРУШИ,ЗАЩОТО ЩЕ КОЛАБИРАТЕ И ЩЕ УМРЕТЕ.НАЙ-ДОБРЕ СИ ПОПРОЧЕТЕТЕ НЕЩО ОТ СПЕЦИАЛИСТ!!Ето така вече е добре,нали?:)

QM

27.10.07
18:18

хора не слушаите Скарлет ;-)

28.10.07
10:02

Хора яжте и месо  %-P

28.10.07
10:13

я и аз да се включа във флууда - ОСПАМИХТЕ ТЕМАТА НАЦЯЛО
по темата - няма проблеми да се ядат плодове и зеленчуци (може би без бананите).ако всичко останало с храненето ви е наред, ще качите мазно от плодове друг път. ;-P

28.10.07
15:52

казано от jalokin на 27.10.07, 16:05:

принципно не отговарям в такива ситуаций, но сега не се сдържах, защото не си разбрала смисъла на поста ми. Мен не ме ....и какво получи?

Охаха какъв куп проблеми бе пич.Я съвземи се малко :lol: Каква цена е платила?? :lol: Какво получава,тя си знае,иначе едва ли би продължила режима си ;) .Доколкото виждам от снимката и постовете на дамата режимът се отразява доста добре на психиката и на тялото въобще,така че тези критики остават за увас си  :snake: А “изтезанията” хич ама хич не са нездравословни,само че това може да го разбере само човек,който го е изпробвал!(разбира се правилно,защото при подобни режими има важни правила и тънкости,при неспазването на които режимът може да не даде очакваният ефект или дори да влоши дадено състояние.)

28.10.07
19:54

skarlet само с плодове и чайчета не става, ще отслабнеш и после пак ще се върнат килограмите.Организма има нужда от протеини за да възтановява тъканите и мускулите, мазнини за да поддържа хормоналния баланс и от въглехидрати за да се поддържа метаболизма и функциите на щитовидната жлеза.Когато се подложиш на такава плодово - чаена диета ти започваш да отслабваш защото организма няма нужните калории за извършване на нормалните си функции и започва да изпразва мастните депа - това обаче е за няколко дни, после метаболизма се забавя тялото изпада в състояние на глад и пести всяка калория включват се към калорийния обмен и разграждане на мускулите, тъканите и органите - продължаваш да отслабваш - но това е пропорционално мазнини - мускули и органи не изглеждаш по - добре защото изглеждането добре е състояние на процент мускулна маса към процент мазнини а при тази диета ти губиш от всичко.
В даден момент инстинктите на тялото вземат връх над волята ти и ти се връщаш на обичайното си хранене или на още по лошо на преяждане, тялото има памет и след преживения глад и липса на жизненоважни хранителни елементи то веднага започва да се презапасява в случай на следващ глад за да можеш да оцелееш максимално дълго резултата е връщане на предишните ти килограми и най - вероятно на още повече в зависимост от дълготрайността и крайността на диетата.
Въпроса е как да излезеш от омагъосания кръг ? - не ти трябват диети, трябва да промениш начина си на хранене, когато имаш постоянен утвърден правилен хранителен режим е много по - лесно да оформиш тялото си без да застрашаваш здравето си.

28.10.07
21:20

Браво на Alkorin !!!
Е това е правилния пост!

Колкото до тези крайни диети само на един вид храна:
1. Те са временни, а храненето е начин на живот!
2. Получаването на този уо-уо ефект- бързо сваляне на кг=> бързо качване на кг след спиране на диетата.
3. Липса на жизнено важни вещества за организма. В момента се сещам за мастните киселини Омега3 и Омега6.
4. (от една съученичка подложила се на такава диета) Отпадналост, липса на концентрация.

Е нужно ли е това, като може да се отслабва и по по-приятен начин?

П.С. Аз съм ЗА плодовете и съм голям почитател на плодовите салати и плодовете изобщо :)

28.10.07
21:44

@obelka, сетих се - една приятелка беше на подобна диета и познай какво стана:  4 дена в болница, на системи и върна всичко отпреди диетата. Не съм я разпитвал обстойно к’во, що е било... пък и мнението ти малко си противоречи- 1во осъзнай се, после хич не здравословно?! Още повече, че постовете след моя казват същото като мен... пък и тона е хубаво да премислиш...

28.10.07
22:35

Късничко стана и явно ти се доспа,та не четеш постовете внимателно?Аз пък си спомних случай,при който човек се наял с орехи след продължително гладуване и починал.Ама аз по-горе казах,че това не е за всеки и има определени правила които трябва да се спазват!Слабо ме интересува,че Пенка от стария ти клас се сетила да слабее и не и се получило.Крайно време е да раберете че тези диети не са вредни за здравето,а напротив и че йо-йо ефетктът не е техен задължителен спътник!

29.10.07
08:14

Съгласна съм,че йо-йо ефектът не е задължителен спътник при абсолютно всяка една по-драстична диета.Съгласна съм и с това че губя мускулна тъкан,но аз не държа да я пазя,както мъжете се стараят.С тази диета се смалявам като цяло и това ме устройва.НО..съм наясно че това хранене не бива да продължава дълго време,както не бива и след прекратяването му да се връщат старите навици.Но тъй като аз никога не съм имала удоволствието да ям каквото си пожелая и винаги съм се ограничавала малко или много не мисля че ще натрупам двойни килограми.Уви предразположена съм към напълняване и винаги ще трябва да се съобразявам какво хапвам.А за да започна да потдържам желаното тегло все пак първо трябва да го постигна нали?

QM

29.10.07
08:19

абе ела при мене ,ша та заклуча два масеца у мазата и ша постигнеш желаната фигура

29.10.07
09:42

Абе какви са тия глупости с тия диети, тая дума е толкова преекспонирана, че няма накъде повече. Яжте си нормално. Само плодове???? Що за глупост, дори тези, които имат съвсем малко понятие от това, какви хранителни вещества са необходими на организма ни, за да функционира нормално, ще стигнат до същия извод. @skarlet, ти може и 10 килограма да отслабнеш с чай и плодове, но съм сигурен, че ще усетих как разни части от тялото ти са се отпуснали, ще се чудиш защо е така, при положение, че “толкова добре” ти влияе тази лечебна диета ... Сигурен съм, че няма човек тук, който да не може да ти отговори на този въпрос.  Разбирам да бяхте предложили нещо от сорта на плодове, месо и маслини, да се разберем по темата :)

П.П. С тези диетКи по женските сайтчета и журналчета, освен да си прецакате стомаха, да направите 2,3 йо-йо-та и да се обезкуражите напълно, друго не виждам какво може да се случи...

29.10.07
11:37

Абе това, че ние мъжете не разбираме и не можем да възприемем този вид диети, не означава че жените са така. Вече се убедих че жените не са като хората... Как може при един мъж НВД-то да действа перфектно, а при жените не се получава всеки път? Или ефекта е нищожен или изобщо няма такъв.
skarlet, щом знаеш какво правиш и ти се отразява добре, няма какво повече да кажа освен едно БРАВО! ;)

Единствения съвет, който мога да дам на тези, които са се решили да се подложат на този вид диети е просто да не превишават границите от 4 до 7 дена, защото след този период наистина могат да настъпят катаклизми в организма. Внимавайте!

29.10.07
12:30

всеизвестен е фактът, че жените имат повече мазнини и ги изгарят по-трудно, но това не значи, че не става ;)

30.10.07
22:32

казано от skarlet на 29.10.07, 08:14:

Съгласна съм,че йо-йо ефектът не е задължителен спътник при абсолютно всяка една по-драстична диета.Съгласна съм и с това че губя мускулна тъкан,но аз не държа да я пазя,както мъжете се стараят.С тази диета се смалявам като цяло и това ме устройва.НО..съм наясно че това хранене не бива да продължава дълго време,както не бива и след прекратяването му да се връщат старите навици.Но тъй като аз никога не съм имала удоволствието да ям каквото си пожелая и винаги съм се ограничавала малко или много не мисля че ще натрупам двойни килограми.Уви предразположена съм към напълняване и винаги ще трябва да се съобразявам какво хапвам.А за да започна да потдържам желаното тегло все пак първо трябва да го постигна нали?

Щом си решила троши си главата, има една поговорка която казва че можеш да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие.Мускулната тъкан която губиш и за която не ти пука означава че ти като организъм отслабваш като цяло и това се отразява и на ежедневните ти дейности и ти не само губиш мускулна маса ти разграждаш от цялото тяло вслючително органи и други тъкани, освен това както казах вече красивото тяло е баланс между мускулна тъкан и мазнини.Такъв вид диети водят до едно - изчерпване на резервите от хранителни вещества в тялото което кара организма за да оцелее да използва собствените си тъкани като източник на енергия, жизнената енергия драстично спада, имунната система отслабва, общата сила и устойчивост на организма деградират.
Може би си виждала кадри на затворници от нацистките лагери от Втората световна война, там оцелелите нямат почти никаква мазнина по себе си, мислиш ли че са красиви ? - това е крайния резултат от липсата на нужните хранителни вещества от които организма се нуждае.Друг пример са страдащите от анорексия които все смятат че са дебели, защо мислиш че смятат че са дебели ? те се подлагат на подобни крайни диети и килограмите им спадат драстично но процента мускулна тъкан - мазнини не се променя - те си остават все така отпуснати и без тонус, всъщност вече са много по зле от преди - те не са станали по хубави просто са се смалили.
Разсъди трезво и не позволявай на твърдоглавието ти да те съсипе.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 30.10.07 22:34.

31.10.07
11:47

Хаха е вече искрено ме разсмяхте :snake: Мисля,че е време да престанете да драматизирате,иначе толкова забавната ситуация :lol: Количеството мускулна тъкан не е пропорционално свързано с общото здравословно състояние на човека.Съсипване,разграждане на органи :-S -заради някаква си 1 седмица на плодове?-наистина ли го мислиш или нещо се превъзбуди :blank: Иначе,по-време на такава диета е нормално да спадне жизнената енергия и силата на организма,както и да се усеща дискомфорт,което разбира се е нормално,имайки предвид здраво изградените хранителни навици на даден човек и това колко боклуци и токсини се изхвърлят от тялото му по време на нея.Е,за сметка на това след приключването на режима всичко се възнаграждава.
Някои пък вече почнаха да изпадат в предупреждения и съвети...гений,какво ще стане ако превиша 4-7-те дена и ги направя 20 и не си почивам,а работя на лозето :lol: примерно??
Аа да..и лично аз нямам нищо против телата с нисък БФИ,даже ми харесват..не знам при вас така ли е :lol:

31.10.07
13:26

Много хора не разбират, особено жени, че не килограмите са най-важни. На едни и същи кг можеш да изглеждаш по много начини. За мен подобни ударни диети на плодове и чайчета са голяма глупост-вече беше казано по-горе, че загубата на тегло при тях не води до промяна в съотношението между мускулна маса и мазнини. Дори може това съотношение да се измени негативно поради липсата на белтъчини. Ок, сваляш 5 или повече кг, но какво от това, след като не изглеждаш по-добре. Чисто мъчение си е подобна диета, дори и да го понесе лесно психиката (както в случая със Скарлет), то няма как да знаеш реакцията на тялото си. Не отричам в никакъв случай плодовете, особено ако се ядат с мярка и се избягват най-сладките, но все пак това са калории и то от фруктоза, която според някои изследвания дори не може да се използва за попълване на мускулния гликоген след тренировка. Обелка, ти би ли направил диета за изчистване само с плодове и чайчета? Интересно какъв релеф би изкарал тогава :)

31.10.07
14:21

:-) Олелеее защо ли вобще споделих за диетата с плодовете?Ами то ако има как ще ме линчуват някои хора :-P .Какво правите бе хора,наизуст ли говорите,не четете ли,какво става ?Когато за първи път заговорих за това хранене ставаше въпрос за няколко дни,а не за постоянно гладуване.Аз изкарах една такава седмица и в момента се чувствам отлично с няколко килограма по лека.До сега сигурно щях и да съм забравила за това,но такива като Alkorin не ми позволяват просто.НЯМА да наваксам двойни килограми разберете го това.До сега не се е случвало и не мисля че ще се случи при положение,че внимавам какво ям.В момента си хапвам това от което се нуждае организмът ми,но плодовете отново преобладават в менюто ми и не мисля,че това е лошо.За една седмица никой няма да измършавее и незнам още там какво беше ако остави за малко пържолите и хляба.Освен това съвсем честно мога да заявя,че през тази една седмица си бях съвсем жизнена и енергична,което учуди и мен самата.

31.10.07
18:41

skarlet, да, тялото наистина си е твое и имаш пълното право да правиш с него всичко, което си поискаш. Факт. Едно нещо пропускаш, според мен. Това е форум за спорт и повечето хора тук са активно спортуващи. Като такива имат своите представи за естетика, както и свои истини за храненето, чрез което това се постига. Тях определено ги интересува, дали ще загубят мускулна тъкан, когато отслабнат. Ти казваш, че това за теб няма никакво значение. Просто говорим на различни езици.  Извинявам се за сравнението, но това е все едно да влезеш във форум за градинарство и да кажеш, че изобщо не се интересуваш от цветя. Какви реакции би очаквала?

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 31.10.07 18:42.

01.11.07
12:41

Ммдаа,това което казваш е точно така.Наистина говорим на различни езици,скоро разбрах че този форум е за много много активно спортуващи,а аз не съм такава.Знам как се храни един спортист и разбирам защо непрекъснато спорят по темата  :) .

01.11.07
16:35

Не само и изключително за много, много активно спортуващи. Аз бих ги разделил на 2 групи, такива дето стават здрави и такива дето свалят сланина и стават здрави :). Да речем, че аз съм от вторите и да речем, че с тия плодове и чай, може да се направи там някакво си лечебно гладуване, пречистване и тн, но не и да се отслабва :)

02.11.07
16:21

Да се отслабва може, но да се изчистват мазнини е абсурдно.

QM

02.11.07
19:07

казано от Ultima Ratio на 02.11.07, 16:21:

Да се отслабва може, но да се изчистват мазнини е абсурдно.

02.11.07
20:34

е аз не знам някой тук да възприема отслабването, като загуба на вода, мускули и тн ... говорим за мазното :), не случайно всички се интересуват от боди фета си :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1