Диета за качване на мускулна маса

22.10.07
19:16

Здравейте,

На скоро започнах да тренирам във фитнес залата и ще съм много благодарен ако някой може да ми препоръча някаква диета за покачване на мускулна маса. Прочетох важната тема в този раздел и реших да пусна пост по нейния прототип.

Ръст - 174см.
Тегло - 63кг.
Възраст - 17г.
Гръдна обиколка - 86см.
Талия - 76см.
Ханш - 87см.
Китка - 17см.
Глезен - 27см.

Преди спортувах доста но одавна не съм сега започнах да тренирам по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1289
До сега не съм спазвал хранителна диета.
Нямам моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива.
Работя често по цял ден от сутрин до вечер на крак но не тежка физическа работа.
Искам да зимам добавки и в момента зимам креатн монохидрат. Ако можете да ми препоръчате и някой протеини за покачване на мускулна маса.

Имам голямо желание да оформя тялото си като кача мускулна маса и да го поддържам.

Благодаря ви предварително :)

Темата беше редактирана от spyk на 22.10.07 19:43.

22.10.07
19:32

Ти сам казваш,че не спазваш никакъв хранителен режиш,а същевременно искаш да пиеш добавки.Няма файда да ги пиеш тия добавки като храната не ти както трябва.
Все пак се научете да пишете като хората,тази грешка като я видя и незнам какво ми става-мускОлна маса се пише.

22.10.07
21:07

a8n, мускУл бе пич!!!

spyk, като за начало започни да се храниш “законосъобразно”  :lol:  , изгради си правилен хранителен режим, който да включва около 150-180гр. белтъчини на ден, разделени равномерно в 5-6 приема на храна. Опитай се съотношението белтъчини:въглехидрати в порция да е ок. 50:50 или повече белтък. Богати на белтък са пилешкото, яйцата, рибата, изварата, млякото. Купи си качествен (западен) протеин за преди и след тренировка, що се отнася до марката, имаш голям избор - Синтракс, Оптимум, Now, Чемпиън, Ултимейт, Юнивърсъл, Спорт Фарма....

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.10.07 21:16.

DA

31.10.07
13:34

МОНСТАРА не че те критикувам ,но 5-6 приема са му малко .Да приемем 4е 180 грама на 6 приема идват по 30 грама на прием протеин ...храните които съдържат околко 20 грама протеин за 100 грама продукт са меса(фасул.пилешки гърди,бутчета,телешко,риби-скумрия,калкан,треска и т.н) ако нямаш достатъчно време и пари не става .всички знаем че на ден меса риби и останалите се ядат по един 2 пъти макс...затова приемаи пове4е яйца ...ас например рядко ям извара и ядки ...но наблягам на кашкавал и осебено мляко ...бананите са почти задължителни...Тъй като ся не учим съм си попроменил режима ям предимно ве4ер по тежко като примерно в 6-7 ако понякога спа до 9 ям ...11 също 1 и може би 3 ако не съм заспал но спа до 2 ...тряаат ти и въглихидрати картофи,ориз,нишесте...пии повече течности...колкото повече приеми толкова по добре ...през 2 4аса по принцип е нормално но ако можеш да очестиш по-добре ...тва е мойто мнение

DA

31.10.07
13:37

А ако си купиш протеин ще ти е доста доста по-лесно но той е до време не трябва постоянно да го пиеш...

DI

17.10.11
19:15

Извинявам се за тъпия въпрос , но само във фитнеса ли може да качиш мускулна маса ? Ако се тренира в къщи на лост примерно от тези които се слагат на вратата и се храниш здраво ?

17.10.11
21:44

Пак ще качиш мускулна маса, но няма да си оформен навсякъде и може да се получат диспропорции в тялото. Във фитнеса можеш да тренираш всеки мускул, с лост не.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1