Трицепс

AS

23.10.07
00:08

Здравеите искам да попитам за изтласкването на щанга с т есен хват дали може да се прави със крив лост защото много ме болят китките

Може. Ако с него не те болят го прави с него. Но веднага идва въпроса защо е чак тази болка? Сигурен ли си че ти е правилен хвата. Движение в китката не трябва да има изобщо. Тя само държи лоста. Движението е в лактите и раменните стави.

23.10.07
11:08

Другия вариант е да не ти е правилна широчината на хвата. Ако ти е много тесен тогава китките ще се кривят като пускаш до долу! Хвани щангата на такава широчина, че ръцете ти да минават перепендикулярно на пода.

AS

24.10.07
16:44

ами просто имам проблеми с китките дълга история даже по някои път като носа шише кола пак ме заболяват но във фитнес залата наи много ме болят от вертолета за рамо и когато правя с тесен хват за трицепс и затова питам дали мога да правя с крив лост и дали натоварването ще е 100 процентово

24.10.07
18:39

то и мен ме наболяват китките към7-8 мото повторение ....или ако съм сложил повечко кг и правя по 6 повторения

25.10.07
06:48

казано от asdfghjkl11 на 24.10.07, 16:44:

ами просто имам проблеми с китките дълга история даже по някои път като носа шише кола пак ме заболяват но във фитнес залата наи много ме болят от вертолета за рамо и когато правя с тесен хват за трицепс и затова питам дали мога да правя с крив лост и дали натоварването ще е 100 процентово

Наистина, провери дали го правиш с правилната ширина на хвата.
Колкото до кривия  лост - не те съветвам да свикваш с него. Ако трябва, прави тесния хват с по-малко кг. докато ти свикнат китките. Това го препоръчвам и за бицепсовото с прав лост също.

25.10.07
07:18

Как ще те болят като носиш шише кола  явно си по зле и от предишното ми състояние.Аз като отварях някоя врата при натискането на дръжката ме боляха китките а при тежките упражнения да не говорим слагах накитници но без ефект взех си 2 седмици пълна почивка и след тва още 3 седмици тренирах съвсем рядко и с по-леки тежести и от ското почнах наново обаче се наложи да почивам още 2 седмици. И сега вече не ме болят значи има няма 2 месеца съм починал заради тея китки и всичко е тип топ.По - добре почини защото може мн сериозно да се увредиш.

25.10.07
07:43

На мен накитниците ми помогнаха, не ти пречи да опиташ - евтини са. Но най-важното си остава широчината на хвата - следващия път като отидеш експерименирай само с лоста и наблюдавай как ти се кривят китките докато пускаш при различна широчина на хвата.

25.10.07
21:02

казано от asdfghjkl11 на 23.10.07, 00:08:

Здравеите искам да попитам за изтласкването на щанга с т есен хват дали може да се прави със крив лост защото много ме болят китките

Може естествено, от 6-7 год го правя само така и за прав лост не мога и да си помисля.Тежестите са по-големи и е по удобно ,но въпреки това ако имаш накитници ги използвай

26.10.07
09:54

Както казаха в постовете до тук - ползвай накитници или ластични бинтове (накитниците по-бързо се скапват).

30.10.07
22:31

Имай предвид, че тоя тип стягащи превръзки отнемат натоварването от ставата и тя не заяква.
Така че поне на леките серии недей ги ползва. Щом имаш проблем с китките - решението е да ги тренираш правилно, за да заякнат. Какъв точно е проблемът и подходящи упражнения не мога да кажа, но се виж с кинезитерапевт. Наистина помагат тези неща (кинезитерапията), повярвай ми за това. Не са вездесъщи, но си струват времето, усилията и (евентуалн0) болката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1