Талия-обиколка?

26.10.07
18:55

Здравейте. Днес реших да си измеря обиколката на талията и с не голяма радост установих че е 99 см (миналата зима ми беше 90). Въпросът ми е в какви граници трябва да се движи обиколката и например ако талията ми е 98-99 см,колко трябва да ми е гръдната обиколка? (колко горе-долу трябва да е разликата между талия и гръдна)? И последният ми въпрос е 99 см много ли са за талията за зимата? Огледалото показва ярко открояване на раменния пояс от талията,но все пак да питам

Темата беше редактирана от Kevin_Kostner на 26.10.07 19:06.

26.10.07
19:43

Ами относително е .Най общо казано търси се възможно най- малка талия и най широк раменен пояс.Сега няма как да ти кажа дали е много 99 ако имаш РП -140-150 си е идеално

26.10.07
19:46

Може би 50см разлика е една прилична разлика, но трудно постижима.Аз съм с 35 и мисля, че трябва ощееее много.

26.10.07
20:07

Доста е 100 санта, за съжаление аз днес също се измерих и съм точно толкова. Но моето обяснение е, че просто повече не успях да сваля в периода за чистене. Сега ще се стремя да не качвам в тази област през зимата. Важното е какво показва огледалото разбира се, но както и да погледнем 100см е доста.

Май 50 см бяха идеал за такава разлика.

26.10.07
23:18

Според мен е средна стойността ти. Моята талия се върти около 90-92. Не се притеснявай ако не се увеличава. Аз опитвам да не я увеличавам и се чувствам добре, смята също, че изглежда горе-долу добре. Все пак не съм професионален състезател.

Мнението беше редактирано от Sincere на 26.10.07 23:19.

27.10.07
00:18

Да,не сме професионални,но лятото на морето като стръчнат паласките над банския и направо ти убиват самочувствието. Затова дойде ли април,почвам яко чистете,готов съм да загубя ММ но да сваля талията и да махна паласките,както и долната част на корема

27.10.07
06:52

Най-добре би било самочуствието да не се гради на базата на това дали има или няма паласки/плочки но вие си решавате...Оня ден обаче на улицата се дивих на един пич, добре сложен, изглеждаше на око да кажем 110-120 раменна обиколка (не знам колко де ама нещо от сорта) и като го видиш в талията - ми то като момиченце бе да му се не види (понеже и с едни по тялото дрехи) - не повече от 65-70 санта...та затова казвам че не е добре и да е много тясна талията защото изглежда бая смешно, мъже сме все пак, не може някакви дамски талии да се гонят (сега да не ме разберете погрешно - не че 65 е дамска талия,но предвид и останалите мерки голямата разлика наистина стои по-скоро женствено отколкото мъжествено).

27.10.07
08:12

Да,прав си и аз наскоро виждах един такъв несъразмерен. Като тия русалските по анимационните филми :)  Аз освен обиколки,целя и симетрия. Но искам някъде към 90 см да я закова тая талия,защото съм се убедил,че малката талия прави големия гръб и раменен пояс. Когато ми беше 90 см. гърбът ми изглеждаше доста по-голям от сега (а това беше преди 9-10 месеца,през които не съм спирал тренировки. Но до април ще я изтърпя,то сега под зимните блузи и дънки не се личи

28.10.07
21:10

За да не пускам нова тема искам да питам например ако известно време съм се хранил неправилно и съм омазнил,и сега започна да се храня правилно,омазняването ще намалеее ли с времето (без кардио,колело) до април месец?

Да, с една ниско въглехидратна диета резултата няма да закъснее. Не бих се наел да давам точен месец, но ефект ще има. Но я спазвай както трябва. Без бързи въглехидрати, без мръстни дни и т.н.

28.10.07
22:17

Значи само НВД без кардио, и фитнес 3 пъти седмично ме устройват за махане на паласките и долната част на корема? АКо това имаш впредвид супер. Лошото само е че сега е сезон за качване а аз ще свалям,но иначе пък ако чакам до пролетта ще ми се събере доста повече за чистене и ще ми е по-трудно. Ти как ми препоръчваш - сега ли да чистя или април?

Почвай отсега. Щом хептем няма да се натоварваш ще ти отнеме повече време, но това не трябва да те плаши.
Препоръчвам ти това -> nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=137&Itemid=44 за малко по - бърз ефект.

29.10.07
07:56

Ок,продължавам си с фитнеса и започвам НВД + продукта,който ми препоръча. Много ти благодаря за съвета,отзова се както винаги

PO

29.10.07
16:49

Е кво бе аз съм с талия 70см и раменна обиколка 111см и далеч не приличам на жена. Стига сте се комплексирали! Женско било....

31.10.07
09:31

Защо никой не се сети да каже, че от значение е и таза например? Както обикновено се гледат нещата от кръста нагоре...
Представете си човек, който има широки тазови кости. Да кажем, че постигне и добър раменен пояс. И с една талия под 80-90 см ще прилича на пясъчен часовник и ще бъде смехотворно...
Освен това обиколката може да идва от ширина, може и от корем да идва. Зависи. Едни силни мускули, които свързват гръдния кош с таза почти без да се стеснят (гледано отпред) може да си изглеждат добре. Но ако им добавим едно шкембе пак става зле. Така че зависи и от какво се получават тея 90 см.

Като цяло не е важно точно колко показва метъра, а как се чувстваш, после как изглеждаш. По-добре малко по-голяма талия и да си се нахранил, отколкото да прекалиш с някоя диета и да си видиш сметката на стомаха...

ВЛ

31.10.07
14:39

Аз имам такъв въпрос да не отварям нова тема имам горе долу  мускули на корема но като седна някак си не ми харесва как седи корема има леки паласки които ме дразнят .Та въпроса ми е по колко пъти в седмицата да правя  кардио, въртене на колело за да се почисти тази мазнина и кожата да  бъде прилепнала за мускулите а не сланината :) .

31.10.07
21:42

това, че талия под 70см изглежда женско, го кажете на Серджо Олива ;). според мен нормално е 75-85. под 75 неможе панталон да си намериш даже :D

PO

01.11.07
16:59

казано от AMAZER на 31.10.07, 21:42:

под 75 неможе панталон да си намериш даже :D

вярно е :(

казано от poiu на 29.10.07, 16:49:

Е кво бе аз съм с талия 70см и раменна обиколка 111см и далеч не приличам на жена. Стига сте се комплексирали! Женско било....

Снимка твоя можеш ли да покажеш? Би трябвало да имаш невероятна V форма.

PO

01.11.07
17:37

ше сложа в темата за снимките
ПС: готово. Невероятна V форма? Не, по-скоро нормална форма на ектоморф

Мнението беше редактирано от poiu на 01.11.07 17:53.

01.11.07
20:11

Освен обиколката, гледайте и дали талията е релефна или не, и разбира се, останалите размери също имат значение. Сам по себе си един размер не значи нищо, гледа се цялостната визия. Аз например 70 см талия никога не съм имал, няма и да имам, но при 80 см бях с доста добър релеф и прилична V - образна форма. Разбира се, рамената ми обиколка не е 111, а 133 см, а гръдния кош 118 см.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.11.07 20:13.

PO

01.11.07
20:58

ее все пак аз съм 57 кг а ти сигурно си 80…

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1