06.11.07
15:00
Започвам с кратко инфо за себе си :
На 19 години съм, тренирам от около 3 години.
Ръст 183 см, лично тегло около 92 кг, ръка - 41, гръдна обиколка 114, бедро - около 64, талия - 85.
Ползвал съм само хранителни добавки. До преди година тренирах малко по-тежко - лег 120 кг - единица, 100 кг - осмица, тяга - 170 кг - двойка, 140 кг - шестица, клек 110 кг - единица, 90 кг - осмица и т.н. Но явно си претоварих малко повече ставите и най-вече раменете и имах доста проблеми, след което не тренирах близо 6 месеца. След това ме и оперираха от апендисит ( не съм сигурен, че се пише така) и още месец и половина отиде. Месец след като възобнових тренировки, пак имах проблеми със ставите - този път и колената и пак прекъснах за около още месец. Сега вече тренирам 6-7 седмици, но без да правя тяга и клекове, а другите упражнения ги правя с ... да кажем по - леки от възможностите ми кг, за да не изляза отново извън строя.
И сега основния ми проблем :
Преди две седмици спрях “цикъла” с креатин и в момента имам налични към 3кг Протеин на ОН (Суроватка), 500 гр креатин монохидрат пак на ОН, Ванидил Сулфат пак на ОН, 120 хапа Трибестан на Power Food и 100 гр глутамин. До месец ще имам и No - Explode, но него го оставяме настрана. Та въпросът ми е : кои добавки освен протеина, който го пия винаги, когато тренирам, да започна ? Да ги Вкарам ли наведнъж, или постепенно? Ако да, коя след коя? Особено се чудя какво да правя с трибестана, понеже предния път ( преди година), когата го ползвах усетих доста голям ръст на силата ми, повиши ми се апетита и т.н. Изобщо бях много доволен. Но сега като няма да правя с кой знае какви големи тежести, кога да го вкарам?
Целта ми е покачване на масата. (Не само мускулна маса. Долу горе имам познание за хранене и чистене, така че мазнините, които от сега ги има ще мога да ги изчистя).
Ще съм благодарен на всеки отзовал се на въпросите ми и прочел сравнително дългия ми пост. ;]
П.П. Тренирам 4-5 пъти седмично и се храня към 6-8 пъти дневно.
Темата беше редактирана от paranoic на 06.11.07 15:14.
Въъ батка ти си подвижен магазин е :-) Бая средства си вложил :)
По въпроса: Според мен може да почнеш с протеина;ванадила и глутамина .. от креатина може да починеш месец-месец и половина и пак да го почнеш . За зимането хм ... ванадила аз го зимах преди и след трен .. ся точно не мога да се сетя дозировката .. протеина си е стандартен .. глутамина след трен и преди лягане ..И вече след тва с трибестан ; креатин и No Expolode резултатите трябва да са страхотни :)
Мнението беше редактирано от vaskotoo на 06.11.07 20:51.
казано от vaskotoo на 06.11.07, 20:49:
Въъ батка ти си подвижен магазин е :-) Бая средства си вложил :)
По въпроса: Според мен може да почнеш с протеина;ванадила и глутамина .. от креатина може да починеш месец-месец и половина и пак да го почнеш . За зимането хм ... ванадила аз го зимах преди и след трен .. ся точно не мога да се сетя дозировката .. протеина си е стандартен .. глутамина след трен и преди лягане ..И вече след тва с трибестан ; креатин и No Expolode резултатите трябва да са страхотни :)
Мм..искаш да кажеш сега протеин, ванадил и глутамин ? След като свърша ванадила и глутамина ( примерно след 2-3 седмици) почвам трибестана с протеина ? Така ли ?
И няма ли да е по-добре след трибестана да почна No-Explode - и вече след него креатин ? :]
Мерси предварително за отговора :]
П.П. Къде да бутна и 100 гр таурин ? ( Надявам се изтеклият му срок да не пречи ) :]
Еми аз някои работи не съм ги пил ... моето мнение да ги разделиш на 2 ... както съм писал .. почваш си с ванадил глутамин и протеин и после трибестан креатин и NO Explode като протеина си го зимаш постоянно
Мхмм...ми хубаво..Ще помисля и за тоя вариант, все пак мисля от другата седмица да ги почвам добавките. А таурин ще добавя при глутамина и ванадила, защото долкото знам той е част от съставките на No - Explode и няма да има смисъл от допълнително вкарване.
Някой ако вижда комбинациите на добавките по друг начин бих взел акъл и от него ! :]