14.12.04
16:40
Питам, защото понякога ме боли корема долу отдясно, но после минава. Не знам дали да ходиа на лекар или ще ми мине без нищо
Ако имаш съмнения за херния тренирай с по-малка тежест от възможностите си ! 2-ро тренирай по внимателно и с перфектна техника и стойка! Не пресилвай нещата. Отиди на лекар дам да ти даде акъл и дати каже дали имаш опасност от херния!
по-здрави
19.12.04
16:03
При кои упражнения опасността е най-голяма. Питам, защото при изолираните, където съм седнал сигурно е по-малко опасно. И още един въпрос-коремните преси предпазват ли по някакъв начин? Благодаря за отговорите!
[quote author=“IronFist”]При кои упражнения опасността е най-голяма. Питам, защото при изолираните, където съм седнал сигурно е по-малко опасно. И още един въпрос-коремните преси предпазват ли по някакъв начин? Благодаря за отговорите!
Опасност има при основните упражнения с голяма тежест, в които силно се напряга коремната кухина.Клек,тяга и др.,при изолираните процента клони към нула.Използвай колан (от тесните) и го слагай възможно най ниско,ако имаш някакво съмнение
19.12.04
22:32
според мен е заблуда за това ,че добрата коремна преса предпазва от херния.Имам приятел ,който е с перфектна коремна преса и миналата година си прави операция от херния.Така,че не се опирай много на това,че коремните преси ще те предпазят от херния...според мен склонността към херний си е строго индивидуална.
[quote author=“xmanx”]Имам приятел ,който е с перфектна коремна преса и миналата година си прави операция от херния.
Я разкажи тука е мястото как се въстанови от хернията твоя приятел какво е правел,сега тренира ли и с колко,изобщо дай много инфо
26.12.04
17:12
ок,ще разкажа.Човека е бивш състезател по гребане,от дълги години /след като не тренира гребане/подържа една перфектна физика с работа в залата.Оперира се от херния преди година и половина.При самата операция се използва някакъв метод,както ми обясни, нещо като поставяне на платка на разкъсаното място и лекарите гарантират 100%възстановяване.Започна тренировки с тежести 2-3месеца след операцията и няма никакви проблеми,но както споменах по-горе,той има перфектна преса.Беше попитал хирурзите как е могъл да получи херния при това положение и те му отговорили,че няма значение за получаването на херния, състоянието на коремната преса . Това е в общи линий.
Абе и аз не вярвам в подобни тези според мен даже по е вероятно да получиш с добре развита преса (заради вътрешнокоремното налягане) но като се замисли човек за да вдигнеш N килограма ти трябва едно и също вътрешнокоремно налягане така че извода според мен е че няма значение коремната преса
26.12.04
20:31
да,казали му че при всеки е различна еластичността и здравината на коремната стена
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече