12.11.07
22:43
Искам да питам тук една работа :) Значи майка ми прави една бисквитена торта :) ( предполагам някои я знаят) с тези обикновените бисквите “Закуска” и нишесте. Приготвя се като нишестето се разбива с вода или прясно мляко и се заливат бисквитите и така докато омекнат. По отношение на хр.стойности за “Закуска” бе6е не6то от сорта на 80 въгл и нишестето беше нещо такова. Според вас това може ли да се вмести като сутрешна закуска вместо овеса, като малко разнообразие :) мрси предварително
12.11.07
23:55
Проблемът е, че тортата предразполага към злоупотреби с количеството, а и не мисля, че бисквитите и нишестето заместват хранителния състав на овеса. Премести я за ВВДен. :)
П.П. Хубаво тяло става с акъл, който да изкара първо тези пари.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.11.07 23:55.
Ако е за 1 или 2 дни според мен няма да има проблем , но все пак зависи и по колко закусваш :) . Защото мога да закусвам цяла тава от това чудо но трябва ли ? :)
13.11.07
09:50
Френските торти боб да ядът, нямат сравнение с нашенската бисквитена... уфф дояде ми се, а съм на НВД :red:
18.11.07
15:06
Моята майка я прави вместо с нишесте с мляко (прясно) и знаеш ли кажи и на всеки слой и да нарежда нарязани на кръгчета банани става страхотно и не пречи да прекаляваш защото има мляко,банани, бисквити и още някви работи не съм сигурен :)
19.11.07
05:47
казано от Mothefucker на 18.11.07, 15:06:
и не пречи да прекаляваш защото има мляко,банани, бисквити и още някви работи не съм сигурен :)
Всяко прекаляване е вредно.
20.11.07
15:22
яяя имам 1 въпрос и той е свързан точно с въпросните бисквити , та да не пускам нова тема ... значи днеска имах практика на центара / доста далеч от вкъщи/ и свършвам към 16ч даскало ... та огладнях и се чудих какво да си купя , отидох до 1 магазинче и сред мазните тестяни подобия на “закуски” имаше пакет бисквити закуска (250 гр) (мисля че бяха по-добрия варянт) е да си купувам ли за напред ? /то е 1 път в седмицата/
20.11.07
18:53
И аз често изпадам в такива ситуации, най-често се спирам на кисело мляко с някакви ядки и/или плод.
28.03.15
17:46
Ето един мой експеримент за по-диетична “бисквитена” торта:
200гр. овесени ядки
200гр. мюсли от тези със сушените плодове
500мл. пр. мляко
500мл. вода
половин пакет бисквити.
Значи смесват се овесените ядки и мюслите. Правите си крема за тората с нищесте за 1л както е показано на опаковката му, с разликата, че аз слагам само една лъжица захар максимум две тъй като в мюслите има сладки плодове, бисквитите също има захар. Аз ползвам 500мл. мляко + 500 мл. вода = 1литър.
В пододящ съд слагам малко от крема от горе разпределям слой с ядките+мюсли, следва пак крем, след това един ред бисквити, крем от горе, и още един слой ядки+мюсли, върху тях последен слой крем. Това е, понякога слагам от горе някакви натрошени ядки или натрошен щоколад. чакам да стегне крема и е готово за ядене. Перфектено е