15.11.07
10:04
Здравейте,
Ето какъв е проблема:
Преди 2 дена правех за рамо щанга над рамото и след като свурших серията, оставяйки лост зад мене, не успях да уцеля едното място където се оставя. Вследствие за 1-2 секунди едното рамо ми се обърна наобратно, но после взе нормална позиция.
От тогава пия едни прахчета Voltadvance които непозволяват на рамото ми да се подуе. Днеска е втори ден и вече мога да си мърдам ръката (пак имам болки но са значително по малки ит деня след това).
Според вас колко дена би трябвало да си пазя рамото. Може би 2-3 дена след като спра да чуствам болка?
Според вас нишо сериозно не може да е нали? Аз мисля че съм разкъсал и разтегнал мускулни влакна.
Та... кога според вас ще мога да се върна в залата...Този път много по внимателен :)
благодаря!
Не вярвам да си скъсал мускулно влакно. По-скоро може да си поизместил ставата. Най-добре иди на лекар, да щракнат една снимка, че да се види какво е положението. Като спре да те боли 1-2 седмици раздвижване, после 1-2 седмици с леки тежести. За да си напълно сигурен. Може и по-рано, разбира се, но аз ти препоръчвам да му оставиш достатъчно време за възстановяване.
Особено ако рамото има желание да се подуе значи има немалка вероятност да е нещо по-сериозно.
15.11.07
12:45
ужас! може ид а е разкъсване но чатично аз в момента от това страдам извих си ръката ряско и паднах , ходих ан ортопед добър каза ,че имам разкъсвания не чакай -23 деан това ако го допрецакаш може и за цял живот да страдаш, земи иди на леакр пий хачета мажиса и заеби фитнеса 1 2 3 месеца ако не е мн серииозно може и седмиза две ВНИМАВАЙ ,аз подцених травмата и сега я преебах 3-ти месец болката не минава ....
Абе проблема е че тука където живея нямам застраховка а не ми се плаща за лекар... Знам че звучи тъпо ама...нз.
Ми минаха 4 дена откакто стана тва с рамото ми, вече мога да си го мърдам във всички посоки, само че като го вгигна право нагоре ме боли все още.
Все пак това беше сериозна травма такаче предполагам ще трябва време да се излекува, но какво точно се очаква от мене за да спомогна това излекуване ?
Имам глутамин и протеини...Мислите ли че ако ги пия преди лягане, ще е добре за по-бързо възстановяване?
благодаря :)
17.11.07
16:20
ами за тея добавки нз ,уж на протеина пише и след травми и контузии ама нз. знам за ретаболила (зоб :>) ,че калцирал и има задравителен ефект ,но е опасно да се зобиш и от като не помпиш , подобре иди си кипи дийп релий (гел ) и фламексин или волтеран , но не съм ортопед не ти давма диагноза коректно.. иначе знам ,че ти требва време не се зори спри фитнеса докато не е късно !
аз сега стардам зарад такъв тип контузия :<
Ако нещо си извадил, най-добре е да се намести. А за да ме гадаеш, най-донре отскочи до лекаря. Съветвам те да починеш около месец след каквато и да е травма в рамото, просто забрави да го тренираш поне месец. Дай му време, недей бърза, защото може да стане лошо.
ами за момента тоагава май го извадих защото зае доста странна позиция назад за секунда но после се намести. Оттогава с всеки изминал ден е по добре...днеска се чуствам доста добре самоче се едно имам доста силна мускулна треска. Абе като цяло имам чуството че отива на добре...