Как да кача маса в долната и вътрешната част на гърдите?

15.11.07
18:44

Програмата ми за гърди е тази:

повдигане на щанга от лег - 3х8
повдигане на щанга от полулег (на машина) - 3х8
избутване на дъмбели от пейка - 3х8
кофички - 3х8

Как да я променя, че да започна да качвам маса в долната и вътрешната част на гърдите?

1. лег
2. полулег с щанга обаче
3. флайс от лег
4. обратен лег с дъмбели

15.11.07
21:17

Aз бих казал
Преси с щанга от обратен лег
Флайс от обратен лег

Едно рамо на казаното от ASTOR - обратният лег изигра ключова роля за гърдите при мен, особено за сметка на хоризонталния (упражнение, за което ще създам инициатива да го махнат от наръчниците :)).

16.11.07
18:03

при мен флайс от обратен лег мн добре ми действа за вътрешната- долна част..

16.11.07
19:04

Ето според мен как е тренировката :
1.С щанга от лег
2.Дъмбели от лег
3.Щанга от полу-лег
4.Щанга от обратен лег
5.Дъмбели флайс от обратен лег

16.11.07
19:11

1. щанга от лег
2. полулег с дъмбели
3. обратен лег с дъмбели

16.11.07
22:15

казано от Димитър Михайлов на 16.11.07, 02:46:

(упражнение, за което ще създам инициатива да го махнат от наръчниците :)).

:)

пропуснах да кажа за вътрешната част (канала) можеш да използваш упражнението -събиране на ръцете с кабел (паралелен скрипец)

18.11.07
12:49

В залата няма обратен лег, само обратна пейка.Флайса  за мен е много гадно упражнение и затова предпочитам избутване на дъмбели.

Тази програма става ли?
Полулег с щанга - 3х8
Изб. на дъмбели от обратен лег - 3х8
Кофички - 3х8
Кросоувър - 3х8

18.11.07
12:59

Обратния лег можеш да правиш с дъмбели на пейката за коремни преси. Що се отнася до флайса - голям пропуск правиш, едното няма нищо общо с другото, не можеш да компенсираш флайса с изтласкването - едното е изтласване, а другото събиране - това са 2-те функции на гърдите. Иначе, да програмата е добре, но при положение, че правиш обратен лег, според мен може и да не правиш кофички.

18.11.07
20:53

значи все пак за долната част на гърдите, е добре упражненията да са от обратен лег, без значение лост или дъмбели ?

19.11.07
06:51

За да не пускам нова тема.. За горната част на гърдите какво да правя ? Аз сега правя щанга от лег ; щанга от полулег ; флайс и паралелен скрипец.
Тренирам у нас и нямам обратен лег :( Лежанката ми не може да е с обратен лег за съжаление..  :)

19.11.07
11:50

казано от UltraVisioN на 19.11.07, 06:51:

За да не пускам нова тема.. За горната част на гърдите какво да правя ? Аз сега правя щанга от лег ; щанга от полулег ; флайс и паралелен скрипец.
Тренирам у нас и нямам обратен лег :( Лежанката ми не може да е с обратен лег за съжаление..  :)

За горната част обратен лег не ти и трябва. За да акцентираш на горна част - започвай с полулег, после прави хоризонтална лежанка и после флайс пак от полулег...нещо такова.

@face_the_truth—> няма значение, лично аз предпочитам и препоръчвам дъмбелите.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.11.07 11:51.

19.11.07
16:29

@face_the_truth разнообразието му е майката.Един път щанга, един път дъмбели.Относно горната част на гърдите, ако искаш да акцентираш на тях пробвай нещо от рода на .. 1.Горен лег щанга/дъмбели 2.Равен лег 3.Флайс на горен лег При мене работи доста добре.По въпроса за вътрешната и долната част на гърдите мисля, че няма какво да се каже повече.

ZO

19.11.07
19:38

Препоръчвам ти да правиш по две суперсерии кофички-кросоувър,като кофичките ги правиш до отказ,а след това кросоувъра 12 повтореиня и също да стигнеш до отказ.След това продължаваш с другите упражнения за гърди.

RR

23.11.07
06:57

А за разширяване на гръдния кош какво да правя?

23.11.07
07:10

Пул-овър

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1