добре ли съм си нагласил програмата?

16.11.07
20:01

ходя 3пъти в седмицата.  По такава програма тренирам и кажете дали ви харесва?

Понеделник
Гърди,Бицепс

Гърди:

1) нормален лег 3х8
2) Горен лег      3х8
3) Обратен лег  3х8
4) флайс от обратен лег 3х8

Бицепс:

1) Крив лост  3,4х8
2) С дъмбели променящ се хват  2х8, някой път не го правя.
3) Скотово на машина 3х8

Сряда
Гръб,Трицепс

Гръб:

1) Придърпване на вертикален скрипец” зад врат”    3х8
2) Придърпване на вертикален скрипец”пред врат”  3х8
3) Придърпване на долен скрипец                        3х8
4) М. тяга          (някой път, заради болки в кръста го пропускам) 3х8
5) Трапец 3х8

Трицепс:

1) Френско 3х8
2) Разгъване на дъмбел зад глава 3х8       не го правя винаги...
3) Изтласкване на щанга с тесен хват 3х8  
4) Разгъване на горен скрипец          3х8

Петък
Крака,Рамо

Крака

1) Клек с щанга 3,4х8
2) Педрено разгъване 3х8
3) Бедрено сгъване  3х8
4) прасец 3х8

рамо

1) Щанга зад врат 3х8
2) Ръце в страни 3х8
3) Арнолдска преса 3х8
4) Хеликоптер 3х8

корем правя всеки път
това е за сега.

Темата беше редактирана от STRATEG на 18.11.07 14:26.

Има някои неща които аз бих променил.
Скотовото да не е на машина.
При гърба защо не правиш нещо по - тежко - гребане, мечка?
Тесния хват за трицепса да е първо упражнение.
Махни арнолд пресите и вкарай нещо за задно рамо.

16.11.07
22:12

Като питате нещо дайте повече инфо за себе си, сега как мога да определя стажа ти например (изглежда ми под година но....)

16.11.07
22:56

година и няколко месеца посещавам фитнеса. ходех по 4 пъти в седмица, но от половин година минах на 3 поради физическа преумора.

18 години , 62 кила съм, 176 см.

правя скотово на машина(гладиатор) щот друг начин няма, тренирам в малък фитнес в хотел и уредите са малко.

гърба правя толкова щот искам за трицепса малко ефикасно да тренирам- правя някой път “чукчета” , но ме болят китките и ги спрях по същата причина правя бицепс с крив лост поради болките от правия.

рамото- до преди 2 седмици го правех  с тесен хват 1во, но нещо не бях загрял и почна да ми пръщи рамото и го изместих в средата на тренировката, но пак ще го върна като 1во.

имам един проблема който е с френското- не ме уморява, нито напомпва, абе направо се едно нищо не правя ... мн се нервя от него ...

Мнението беше редактирано от STRATEG на 16.11.07 23:21.

Струва ми се прекалено линейна тази програма - тежестите поне в пирамида ли са? Също така ако имаш сила да правиш 4 упражнения за малка мускулна група, то явно в първите три нещо не е наред. Повече от 10-12 серии не бих правил аз за рамо примерно.

Болките в кръста от какво естество са? Стара контузия, заболяване?

17.11.07
10:03

не просто кът правя с големи кила м.тяга, и след това 2 седмици ме боли кръста.  Т.е големи кила за мен, а за вас нз дали ще са. тягата я правя с 65-70.

17.11.07
10:53

казано от STRATEG на 17.11.07, 10:03:

не просто кът правя с големи кила м.тяга, и след това 2 седмици ме боли кръста.  Т.е големи кила за мен, а за вас нз дали ще са. тягата я правя с 65-70.

Грешна техника.

казано от STRATEG на 16.11.07, 22:56:

година и няколко месеца посещавам фитнеса. ходех по 4 пъти в седмица, но от половин година минах на 3 поради физическа преумора.

18 години , 62 кила съм, 176 см.

правя скотово на машина(гладиатор) щот друг начин няма, тренирам в малък фитнес в хотел и уредите са малко.

гърба правя толкова щот искам за трицепса малко ефикасно да тренирам- правя някой път “чукчета” , но ме болят китките и ги спрях по същата причина правя бицепс с крив лост поради болките от правия.

рамото- до преди 2 седмици го правех  с тесен хват 1во, но нещо не бях загрял и почна да ми пръщи рамото и го изместих в средата на тренировката, но пак ще го върна като 1во.

имам един проблема който е с френското- не ме уморява, нито напомпва, абе направо се едно нищо не правя ... мн се нервя от него ...

Според мен, теглото ти е малко за ръста. Трябва да работиш по този проблем.
Що се отнася до болките в китките - виж дали ти е правилен захвата. Пробвай с накитници, помагат.
Френската преса, заедно с легът с тесен хват, са двете най-добри упражнения за маса на трицепсите (според мен). Ако не усещаш натоварване и напомпване, помисли дали го изпълняваш правилно.

17.11.07
14:35

ми уш сичко е точно.Ама винаги има едно НО.Първите няколко месеца имаше трениор, ама  той замина на друго място. Тренирам както той ме е учил и още от тогава кът включи френско 1,2 седмици ок после нещо се прецака.

а иначе там дет съм писал - рамото .. исках да кажа - че правех кът 1во упражнение за трицепс - щанга с тесен хват но ми изпръщя р-то за това кът средно че да позагрее малко.

според вас как е по добре да се изпълнява тесния хват? на машина ли или с лоста?

за яденето се опитвам да ям, но след 3,4 та седмица вече ти писва да ядеш само 2,3 ястия.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1