Кой е по-силен - мравката или слона?

Темата е заключена.

23.11.07
18:05

Здравейте тежкоповдигащи и стръвно ядящи билдери,
Искам да предолжа една тема за дискусия - кой според Вас е по-силен - човек, който тежи 80 кг и повдига 6 пъти 100 кг ог лег, или човек, който тежи 100 кг и повдига 120 кг 6 пъти от лег? Много често в залата започва спора кой е по-силен - по-дребния, който повдига съответно по-голям процент от теглото си (при 80 кг, 20-те килограма плюс на лоста са 25% от теглото на атлета, а при 100 кг, 20-те кг отгоре са само 20%), или по-едрия, който повдига по-голяма номинална тежест. Вие как мислите?
Във връзка със заглавието - тази асоциация със мравката и слона много ми допада - защото аз по принцип мисля, че колкото по-голям, толкова по-голям! Мравката може да повдигне три пъти теглото си, а слона само 1.5 пъти, но колко мравки могат да повдигнат един слон и един слон колко мравки?

Темата беше редактирана от ASTOR на 23.11.07 21:53.

MU

23.11.07
18:14

Макар да се стремя именно към добро съотношение лично тегло/постижения, съм съгласен с теб. Щом не става дума за състезания с категорий, то колкото повече - толкова повече! :D

23.11.07
21:14

Първия има по - голяма относителна сила на лежанка (измервана в съотношение тегло/повдигнати килограми), спрямо втория, а втория има по - голяма абсолютна сила (измервана в килограми). Кой е по - силен в случая не може да се каже, защото не си дал критерии, по които да мериш силата.

23.11.07
21:52

Това да не е форум за всякакви питанки и въпроси, моля въздържайте се от такива теми.Нека не правим data.bg

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1