28.11.07
15:52
Рамото ми не расте както другите групи и така не изглежда добре гърба и въобще цялото тяло.Вариант ли е да го тренирам два пъти в седмицата ? Гледам на макс да сам концентриран при тренировката за рамо ама е неще да расте...
за рамо правя преси,встрани,напред и нещо за задно рамо.Сменям ги често.Дайте идеи какво да правя...Аз мислех за два пъти в седмицата по 3 упражнения по 3 сериийки.Вие какво мислите ?
Не...Особено рамена,2 пъти е абсурд,ще претренираш.Дай им почивка 1-2 седмици.
О, НЕ! 2 пъти тренировки на рамото и да не забравяме, че в тренировката за гърди също бая се товари - това би довело до нежелани травми а и до некачествени тренировки, защото ще пречиш на гърдите, ако претренираш рамото. Вариант е да тренираш рамото като първа мускулна група в седмичния сплит.
28.11.07
18:10
Има няколко варианта защо да не ти върви рамото. Лоша генетика, прекаляване с тежестите, глезенето с тежестите, липса на разнообразие и концентрация при изпълнение на упражнението. Говорим по отношение на тренировката.
Като гледам засягаш всички глави на рамото което е похвално. Под преси ако са преси с щанга добре. Оставяме го като първо упражнение. Второ да бъде повдигане напред с прав лост(като с дъмбели но с лост). Доста по - тегаво е упражнението. След това разтварянето встрани го прави различно всеки път - един път прав, един път седнал с прави ръце, един път максимално догоре, един път само до нивото на раменете, с въртене на китки и т.н. квото се сетиш. Задното рамо е коварен мускул и при повечето хора трудно се напряга защото не се влага мисъл в това което се прави. Подобен беше и проблема на един мой криент. Той си правеше трапец просто... Каквото и да е упражнението трябва след него задното рамо да гори. Малък мускул е и лесно се пълни с достатъчно кръв. Предлагам ти нещо по - нестандартно - повдигане зад гърба с прав лост. Възможно най - нагоре го вдигай и го изнасяй назад, което е ключа. Друго за задно рамо не мисля че ще ти е нужно.
Сериите стандартните - 3 по 8-10 повторения.
За проблема с генетиката - не трябва да те спира. Почти няма нещо което да не може да се промени. От личен опит го казвам.
Рамото расте най - вече от раменни преси независимо какви ако натоварването е променливо т.е. една серия ти е с тежест с която можеш да правиш 10 повторения, следващата с такава за 6 и т.н. или пък ако си с дъмбели правиш 3-йна или 4-ворна дроп серия.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 29.11.07 09:27.
Не знам за вас ама аз като правя кофички ми влизат много добре в рамото и трицепса.
на мен пък рамото ми расте от лежанаката да даже получих стрии и спрях да тренирам доста време Аз ти препоръчвам да правиш с щанга пред тялото за предно рамо според мен е мн добро А съм забелязал, че и чиитинг за бицепс доста помага :D:D:D
Ако го правиш 2 пъти гледай да е така.. гърди + предно/средно (лек трен) гръб + задно (лек трен) + отледен ден за рамо 3х3.Но мисля, че по добрият вариянт ще е 4х3 .. 1.Някакъв вид преса 2.Разтваряне в страни 3.Разтваряне напред 4.Разтваряне назад или .. 3х4 1.Преса 2.Разтваряне в страни 3.Разтваряне назад.Задължително да е в самостоятелен ден и да има интервам между него и гърди/гръб.Редувай преси с дъмбели/щанги и пускай по някой път дроп серия на пресите с дъмбели или разтварянето в страни, влиза много добре.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 29.11.07 17:05.