Грабначно изкривяване и клекове с голяма тежест

30.11.07
16:47

Здравейте ,

Тренирал от доста годни но като цяло но непостоянно  ,
но много пъти съм спирал и почвал.От скоро имам желание за серизни тренировки
включващи мъртва тяга и кялкове с голяма тежест.Преди съм ги првил също но никога не съм използвал
повече от собственто си тего ( в момента тежа 92/3 кг ).Опасенията ми са стова имам грабначно изкривяване и незнам
до колко е проблемно.Това лято посетих ортопед поради друг проблем  ( имах травма на колятното от клек ) и се посъвтвах с него за този  проблем. Прегледа ме и не откри изкривяването на пръв поглед, видя се едва на ренгинова снимка.Посъветваме да прява упражнени основно от легнало и седнало положение.
Бих искал съвет за проблем или координати на спортен лекар който да ми даде компетентно мнение  по въроса
(от Варна съм).

Темата беше редактирана от Digger на 30.11.07 16:49.

ВН

30.11.07
17:34

За тренировките на бедрата:
Разчитай на наклонени лег преси, лег екстензии, сгъване на бедрата от лег/седеж, разтваряне и затваряне. Ако коленете и глезените ти са ок, можеш да опиташ да качваш маса и със спринт-крос методики.  Не ти препоръчвам тяга и клекове преди подробно изследване от спортен травматолог.

01.12.07
07:57

За тези пари може да си вземеш щанга и 2 дъмбела с достатъчни тежести и евентуално една пейка. Научи се на правилна техника и хранене и ще си много по-доволен от този уред. Имат много преимущества пред уред: по-лесно преносими са, по-компакти, по-качествени упражнения могат да се правят, с по-добра перспектива са.

Идеята му теоритически е добра, но практически според мен са доста кофти тия уреди. А и си 93 кг, първия бързо ще ти стане лек за гръб примерно.

Относно проблема ти, записваш си час при ортопед-травматолог, на ЛС ще те посъветвам с едно име на лекар от Варна, и разговоряш с него.

Поздрави

02.12.07
10:28

Благодаря ви за отговотие :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1