Плуване и фитнес - съчетаване?

01.12.07
00:20

Здравейте,

на 20г. и по пъринцип обичам да плувам, а на фитнес съм ходил горе-долу половин година. Напоследък след като смених работата нямам време за нито едно от двете, но сега твърдо съм решил да се захвана отново. Работата е там, че искам някак да ги съчетая. Там където ходя има и голям басейн и фитнес. Ще ми се да ходя 3 пъти седмично, но не знам ще има ли смисъл и кое да е първо? може би железата? .. другото нещо е, че ще ходя евентуално в 9 сутринта.. това дали е лошо?

Благодаря предварително

01.12.07
07:39

ххехх еми да ти кажа-възможно най-добрата комбинация си направил -фитнес +плуване е ...супер ефект :)
а иначе не съм специалист ,но баща ми като ходеше на фитнес+плуване заедно и първо правеше фитнес тренировката ,след това 30-60 минути плуване.А времето,което си избрал за тренировки си е направо перфектно .Сутрин е най-хубавото време за тренировки :)

Не съм сигурен, дали “напомпването” от фитнеса не пречи на движенията при плуването. Нещо ме кара да си мисля, че би имало негативен ефект.

01.12.07
14:46

Аз се поразрових малко, но не намерих качествена информация.. и все пак май повечето хора казват първо да е фитнеса и след това плуването.. дано повече хора си кажат мнението

PE

01.12.07
16:22

Честно да ти кажа не е много добре да ходиш и на двете в един ден или поне както по-горе те посъветваха  половин час след тренировка да ходиш на плуване. Не съм специалист но нали целта на фитнеса е съкращаване на мускула а при плуването ефекта е точно обратния. А и като последно ще ти дам един пример с едно момче, което преди няколко години точно по този начин скъса гръден мускул - яка тренировка за гърди и след това отиде да плува и там се е озорил нещо и бам, скъсан гръден мускул...

02.12.07
14:34

Гарантирам  че 6е  претренираш ако са  1 след друго !!

02.12.07
14:45

Значи евентуално трябва да ги направя в различни дни.. или просто да си избера само едното :(

PE

02.12.07
14:52

Ако питаш мен ги сложи в различни дни защото наистина комбинацията е много добра, но просто натоварването ще е прекалено голямо ако с в един ден.

07.12.07
16:28

Правилно е да ги сложиш в различни дни.Плуването помага за мускулната треска и е много добре да се съчетава с фитнес  :cheese:

07.12.07
18:37

Ами аз от понеделник започвам.. ще видим какво ще излезе. Благодаря на всички за коментарите. Мисля да започна с фитнеса в понеделник, а вторник с плуване и така да ги редувам..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1