01.12.07
00:20
Здравейте,
на 20г. и по пъринцип обичам да плувам, а на фитнес съм ходил горе-долу половин година. Напоследък след като смених работата нямам време за нито едно от двете, но сега твърдо съм решил да се захвана отново. Работата е там, че искам някак да ги съчетая. Там където ходя има и голям басейн и фитнес. Ще ми се да ходя 3 пъти седмично, но не знам ще има ли смисъл и кое да е първо? може би железата? .. другото нещо е, че ще ходя евентуално в 9 сутринта.. това дали е лошо?
Благодаря предварително
ххехх еми да ти кажа-възможно най-добрата комбинация си направил -фитнес +плуване е ...супер ефект :)
а иначе не съм специалист ,но баща ми като ходеше на фитнес+плуване заедно и първо правеше фитнес тренировката ,след това 30-60 минути плуване.А времето,което си избрал за тренировки си е направо перфектно .Сутрин е най-хубавото време за тренировки :)
01.12.07
09:40
Не съм сигурен, дали “напомпването” от фитнеса не пречи на движенията при плуването. Нещо ме кара да си мисля, че би имало негативен ефект.
Аз се поразрових малко, но не намерих качествена информация.. и все пак май повечето хора казват първо да е фитнеса и след това плуването.. дано повече хора си кажат мнението
01.12.07
16:22
Честно да ти кажа не е много добре да ходиш и на двете в един ден или поне както по-горе те посъветваха половин час след тренировка да ходиш на плуване. Не съм специалист но нали целта на фитнеса е съкращаване на мускула а при плуването ефекта е точно обратния. А и като последно ще ти дам един пример с едно момче, което преди няколко години точно по този начин скъса гръден мускул - яка тренировка за гърди и след това отиде да плува и там се е озорил нещо и бам, скъсан гръден мускул...
02.12.07
14:34
Гарантирам че 6е претренираш ако са 1 след друго !!
Значи евентуално трябва да ги направя в различни дни.. или просто да си избера само едното :(
02.12.07
14:52
Ако питаш мен ги сложи в различни дни защото наистина комбинацията е много добра, но просто натоварването ще е прекалено голямо ако с в един ден.
07.12.07
16:28
Правилно е да ги сложиш в различни дни.Плуването помага за мускулната треска и е много добре да се съчетава с фитнес :cheese: