Постоянно чувство на глад

01.12.07
11:47

Здравейте :) Напоследак съм спрял да тренирам и явно организма е свикнал с всичките тези тренировки и това ми пречи да се нахраня както трябва. Ям стабилно (месо, картофи, извара, всичко..) и то по 5-6 пъти на ден. След като се нахраня минават 10-15 минути и все едно не съм ял..пак съм гладен и така все едно нямам наяждане. Искам да попитам някой може ли да ми каже от къде идва този проблем и как може да се коригира (спазване на някаква диета) ?

01.12.07
12:55

На тая възраст, дето пише че си - растеш, растеш, растеш... тъй че не ме очудва, че си непрекъснато гладен.

01.12.07
17:05

Сега ще ти кажа според мен какъв е проблемът. Ядеш повече въглехидрати от колкото са ти нужни и по този начин огладняваш изключително бързо. Ако искаш може да ти го обясня и научно погледнато :)
Дай пример за едно хранене какво ти съдържа. Мазнинки хапваш ли?

BB

01.12.07
17:56

аз също мисля че е от растежа  и аз съм на 15 и съм апсулютно винаги гладен и така е от година ве4е ... :D

01.12.07
18:05

Може да ти липсва нещо в храненето .... Да речем някои витамин, минерал или нещо друго което преди си ял а сега липсва в менюто ти .

01.12.07
18:05

Ми радвайте са е .. хората пари даат да го имат тоз апетит :)

01.12.07
19:22

казано от Flask на 01.12.07, 17:05:

Сега ще ти кажа според мен какъв е проблемът. Ядеш повече въглехидрати от колкото са ти нужни и по този начин огладняваш изключително бързо. Ако искаш може да ти го обясня и научно погледнато :)
Дай пример за едно хранене какво ти съдържа. Мазнинки хапваш ли?

Няма значение какво ям - бързи ли бавни, просто явно организма ги разгражда прекалееееено бързо. Стигал съм до рекорди от сорта на (800 грама салата, и 1600гр пилешко филе) за вечер да изям и след като стана от масата минава време и съм наново гладен..знам, че не звучи реално, но просто не мога да се търпя повече с този глад, не е нормално и е досадно да си постоянно гладен. Също така и от тея изядени количества не се усвоява всичко и само си затормозявам организма..Дано някой компетентен се намери по въпроса и да помогне, че вече не се търпи.

Пробвай да ядеш повече храни с фибри. Броколите са един вариант.

02.12.07
00:16

пак нищо не казваш за мазнини... какви ядеш?

02.12.07
08:16

казано от northshore` на 01.12.07, 11:47:

Здравейте :) Напоследак съм спрял да тренирам и явно организма е свикнал с всичките тези тренировки и това ми пречи да се нахраня както трябва. Ям стабилно (месо, картофи, извара, всичко..) и то по 5-6 пъти на ден. След като се нахраня минават 10-15 минути и все едно не съм ял..пак съм гладен и така все едно нямам наяждане. Искам да попитам някой може ли да ми каже от къде идва този проблем и как може да се коригира (спазване на някаква диета) ?

Често пъти, а в твоя случай мисля, че е абсолютно така, чувството на глад е много субективно.

Незнам дали го правиш, но ако се научиш да ядеш в едни и също часове всеки ден /приблизително/ няма да имаш подобни проблеми. А и няма да губиш време да се чудиш гладен ли си не си ли, да ядеш ли какво да ядеш... и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1