01.12.07
16:41
Сега ще ви споделя любимото ми ядене! Мисля че е страхотно за консумация особено в период на покачване на маса какъвто е сега (зимата).
Тя се състои от много малко продукти а ефекта е уникален!
Първо сварявате си малко картофи и ги нарязвате на средно едри парчета(колкото да напълните една Йенска купа по възможност с правоъгълна форма)слагате им черен пипер и разбърквате да се разпредели.
След това отгоре нарязвате на не много дебели парченца бекон колкото да покриете 2/3 от повърхността на картофите.
Взимате една опаковка Заквасена сметана на Данон например аз тази изпозлвах и малко и сипвате вода и я разбърквате (съвсем малко вода) да стане воднисто и заливате.
ОБЪРКВАТЕ ВСИЧКО и по желание може да си настържете кашкавал.
Пече се 20 мин на 200 градуса!
Рецептата е божествена гарантирам Ви!Ще ви стане любима!
БОН АПЕТИ
01.12.07
18:35
Ух, само сметаната да я няма, ще дам положителен вот. :)
уфф недей че ми се дояде ного ... сметана не съм ял сигурно от 10 месеца а понеже хода в 1 пицария да бачкам от време на време там се готви 90% със сметана и напрао ми потичат лигите :) ще го пробвам някога :)
05.12.07
17:28
Забравих да добавя, една малка заквасена сметана (200г) е напълно достатъчна, само че първо я изсипвате в една купа и изсипвате още 1,5- 2 пъти в кутииката от сметаната и я разбивате докато се получи еднородна смес и тогава заливате.