Операция

01.12.07
18:06

Някой знае ли колко време след операция може да почна да се занимавам отново с фитнес. Оперираха ме преди около месец и половина. Имах варикоцеле ( няма смисъл да ви го обяснявам, имам разрез под пъпа и е около 2-3 см). Операцията ми я правиха на обяд и след обяд бях изписан. Някаде около 3-4 дена имах леки болки само. След месец бях на контролен преглед при доктора и каза , че сичко е тип-топ. По-принцип той ми каза, че може да се занимавам след 1 месец, но майка ми не ми позволява, тъй като съм можел да получа херния. Някой от вас дали е имал същия проблем и как бихте постъпили вие?

П.С. основното е ,че преди операцията и след нея ( нз за колко време точно ) нетрябва да вдигаш никакво тежко.

Това е било по-скоро интервенция (лекарите държат да се прави разлика, защо - не знам :)). 6-8 седмици би трябвало да са достатъчни, а като гледам, това те съветва и твоят доктор.

Вероятността от херния я има винаги при вдигането на тежести, но не се наемам да кажа, дали в този конкретен случай в по-явна или не.

MO

01.12.07
18:52

Щом ти е казал 1 значи 1

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1