Прогресът на Тютчев

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.03.08
19:05

Ето тук едно готино изследване http://jssm.org/vol3/n3/2/v3n3-2pdf.pdf   Protein-Which is Best?
На таблица 1 има Biological Value на протеина(биологична стойност).Млякото и яицето са преди месото.
И една любима тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30719/P30/ От първото мнение на Алкорин...

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 12.03.08 19:10.

DA

12.03.08
19:12

Айде тогава да ми отгоовриш на 1 въпрос ? когато се готви някой за състезание тои намалява въглехидратите,защо яде почти само МЕСО а  не толкова  мляко или яица ?? отговори наа този въпрос .И ти яж само яица и пии мляко а аз да ям само месо да видим кой ще качи повече ММ ии още нещо колко стаж имаш в залата и на колко си години ?

12.03.08
19:17

Яде месо,защото в него има само белтъчини?В млякото има въглехидрат и мазнини и не се препоръчва за НВД,в яйцето също има мазно.Аз съм на 19 и имам 3 години стаж.Май  пича от Лас Вегас направил изследването на протеина трябва да питаш...може да се окаже някой 12 годишен шегаджия.
За да продължи дискусията по нормален начин би ли подкрепил тезата която доказваш с някакви факти?

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 12.03.08 19:27.

12.03.08
19:20

казано от DaRe_deViL на 12.03.08, 19:05:

1 - 6 белтъка и кисело мляко с овесени ядки 150 грама
2 - две кисели млека с два банана може и 200 грама пържола направена на сандвич
3 - 100 грама орехи с прясно мляко половин или цял литър
4 - 300 грама пилешко с 150 грама ориз зеленчуци
5 - тренировка
6 две дози протеин 100 грама стафиди
7 350-400 грама риба пилешко с 300 грама картофи и зеленчуци
8 - 250 грама извара 4 белтъка

Ето ти ядене за 1 ден горе долу пак куцат някои работи но сега друго не ми се търси

Момчето нито е на зоб, нито е 120кг.
4-то ядене може 150-200грама месо, повече няма да го усвои!
След тренировка 30-40 грама протеин и 50 грама стафиди!
7-мото ядене максимум 200 грама риба/пилешко.
8-мо 200 грама извара е достатъчно.
Ти хубаво четеш в списанията диетите ама недей ги дава за съвет на натуралните билдери.

Мнението беше редактирано от OuttaControl на 12.03.08 19:21.

ТЮ

12.03.08
19:25

Въглехидратите съвсем не са задължителни за покачване на мускулната маса, да не говорим, че моето си е чисто РБД, въглехидрати не може да се каже че липсват, а без месо не ми е проблем да живея, стига си го прехвалявал месото, а това седмо хранене ми е много чудно къде ще го побера или може би ще трябва да хапна първо пилешкото, да го повърна и след това картофите да хапна?

DA

12.03.08
19:27

Този хранителен режим е за 80кг човек и не е за някой който използва стероиди аз повече няма да споря по този въпрос няма смисал просто!!! А за месото НЯМА КАК да се качва ММ като яде веднаж на ден по 100-200гр месо само .ти си прави и яж каквото искаш нито аз ти копъвам храната нито нищо ,но когато някой ти дава съвет по добре се вслушай в думите му !!

ТЮ

12.03.08
19:29

Не ме предизвиквай, защото ако искаш да направим експеримент, до края на май месец няма да пипна месо, ще си опиствам тука всички хранения, но ще съм си повишил размерите поне с 2 сантиметра, искаш ли да се обзаложим ?

DA

12.03.08
19:35

1-во не е гаранция че няма да излъжеш и така но както и да е
добре съгласен сам дай снимки с метара да видя размерите ти сега кадето се вижда ясно колко СМ е а иии 3 месеца без месо ми е чудно но  както и да е

ТЮ

12.03.08
19:38

Ми така от растояние каквото и да правя, винаги можеш да кажеш, че съм намерил начин да излъжа, но не е проблем, в близката 1-2 седмици ще направя снимки, понеже нямам цифров апарат и трябва други хора да ангажирам, ще снимам ръката само, а в края на май ще я снимам пак, ок, макар че като се замисля няма смисъл да се занимавам с глупости, защото каквото правя го правя за себе си, а и ми е все тая за твоето мнение за месото и  за без месото нали знаеш, но все пак, ако намеря възможност ще се снимам :)

Мнението беше редактирано от Тютчев на 12.03.08 19:40.

12.03.08
20:35

казано от DaRe_deViL на 12.03.08, 19:35:

добре съгласен сам дай снимки с метара да видя размерите ти сега кадето се вижда ясно колко СМ е а иии 3 месеца без месо ми е чудно но  както и да е

Това ми се струва излишно.
Има и вегетарианци, които спортуват и постигат резултати. Колко и какви - те си знаят, важното е те да са доволни.
Аз съм голям почитател на месото, но чак пък толкова.
Изказа си мнението за хранителния режим на Тютчев, каза си и препоръките.И да се преследвате с метъра и да се подозирате в лъжи и измами, смисъл няма.

Колкото до мерене на прогрес - в началото и без особен хранителен режим, може да има такъв.  Ако не се лъжа, Тютчев си е начинаещ, т.е. ако ще и на баница с кремвирши да го кара, най-вероятно ще загубиш баса. ;)

ТЮ

12.03.08
20:39

казано от С7АЛК3Р на 12.03.08, 20:35:

казано от DaRe_deViL на 12.03.08, 19:35:

Това ми се струва излишно.
Има и вегетарианци, които спортуват и постигат резултати. Колко и какви - те си знаят, важното е те да са доволни.
Аз съм голям почитател на месото, но чак пък толкова.
Изказа си мнението за хранителния режим на Тютчев, каза си и препоръките.И да се преследвате с метъра и да се подозирате в лъжи и измами, смисъл няма.

Колкото до мерене на прогрес - в началото и без особен хранителен режим, може да има такъв.  Ако не се лъжа, Тютчев си е начинаещ, т.е. ако ще и на баница с кремвирши да го кара, най-вероятно ще загубиш баса. ;)

Вече 9 месеца, трудно точно начинаещ, но в последно време съм качил някой сантиметър видимо е, и от мен и от околните, при това без да ям месо по три пъти на ден :)

за вегетарианците - еми има, да, а пък да не говорим, че моите цели не са никак високи :)

BU

12.03.08
21:25

казано от DaRe_deViL на 12.03.08, 19:27:

Този хранителен режим е за 80кг човек и не е за някой който използва стероиди аз повече няма да споря по този въпрос няма смисал просто!!! А за месото НЯМА КАК да се качва ММ като яде веднаж на ден по 100-200гр месо само .ти си прави и яж каквото искаш нито аз ти копъвам храната нито нищо ,но когато някой ти дава съвет по добре се вслушай в думите му !!

Извинявай,но ти си като кон с капаци. :) Аз ти гарантирам,че мускулна маса свободно може да се качи без хапка месо,защото съм го правил!!Нямало как да се качва мускулна маса като не се яде месо...смешен си,съжалявам.Месото е отлична част от диетата на един бодибилдър,но това не означава,че няма заместител.Аз ям месо рядко,обикновено по празници и то само за вечеря.Не ми се събират 200гр месо на ден през 98% от времето.Как съм качил 6-7кг маса,запазвайки процента на мазнини и с видима преса?Добре,начинаещ съм,но ще продължавам да качвам маса напук на твоите голи сведения,неподкрепени с никакви факти.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.03.08 21:28.

13.03.08
09:41

WOW! Само кат’ лаик да кажа мнение.
  Месото е готино, не само защото няма въглехидрати, но и има холестерол - а който е чел, тестостерона става от холестерол. Не знам какъв е точно аминокиселинния профил на млякото и месото, но със сигурност млякото е много богато на казеин, който е бавен. Освен това млякото е някакъв микс - не е толкова богато на протеин, а в същото време има много въглехидрати и мазнини. Да кажем искам да си набавя 60 грама протеин за едно хранене (повярвайте ми това не е голяма доза за някогашните билдери, които не са вземали толкова химия - примерно Дейв Дрейпър е вземал по 80-100 гр на хранене /не че го препоръчвам, но ако е матрица с добре подбран профил, вярвам, че може да се усвоят и 50 гр./). И така да кажем искам 60 гр протеин, и вземам 2 л. мляко! Ок ... но това са и 60 грама мазнини!!! Освен това стомаха ми не би го издържал. Докато 250-300 грама пържолка ... ухаааа само някой да ме спонсорира. Та такива едни размисли, иначе млякото си има своите положителни страни ;-)
Що до въпроса дали е възможно без месо. За мое най-голямо учудване, Бил Пърл печели последната си 1971 NABBA Mr. Universe, Professional като вегетарианец! Доста дълго е вегетарианец и има страхотно тяло и като по-стар. Така че ... не мога да кажа, че никак не става без месо, просто с месо е по-лесно ;-)

BU

13.03.08
11:07

казано от hridi на 13.03.08, 09:41:

WOW! Само кат’ лаик да кажа мнение.
  Месото е готино, не само защото няма въглехидрати, но и има холестерол - а който е чел, тестостерона става от холестерол. Не знам какъв е точно аминокиселинния профил на млякото и месото, но със сигурност млякото е много богато на казеин, който е бавен. Освен това млякото е някакъв микс - не е толкова богато на протеин, а в същото време има много въглехидрати и мазнини. Да кажем искам да си набавя 60 грама протеин за едно хранене (повярвайте ми това не е голяма доза за някогашните билдери, които не са вземали толкова химия - примерно Дейв Дрейпър е вземал по 80-100 гр на хранене /не че го препоръчвам, но ако е матрица с добре подбран профил, вярвам, че може да се усвоят и 50 гр./). И така да кажем искам 60 гр протеин, и вземам 2 л. мляко! Ок ... но това са и 60 грама мазнини!!! Освен това стомаха ми не би го издържал. Докато 250-300 грама пържолка ... ухаааа само някой да ме спонсорира. Та такива едни размисли, иначе млякото си има своите положителни страни ;-)
Що до въпроса дали е възможно без месо. За мое най-голямо учудване, Бил Пърл печели последната си 1971 NABBA Mr. Universe, Professional като вегетарианец! Доста дълго е вегетарианец и има страхотно тяло и като по-стар. Така че ... не мога да кажа, че никак не става без месо, просто с месо е по-лесно ;-)

2 млека са 40 грама мазнини. :) Пък и зависи от млякото,има нискомаслено.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.03.08 11:08.

ТЮ

13.03.08
13:42

Мазнините не са никакъв проблем,

Днешната тренировка
4 серии клекове и то с лоша техника(предполагам)

Храненето
Мляко с мюсли(кисело мляко
Прясно мляко литър
КИсело мляко кофа
Голямо количество прясно мляко с мюсли, и след това отделно още много прясно мляко,
довечера риба тон с нещо друго,
преди лягане извара с зехтин

Утре с нетърпение чакам тренировката за гърди, станал съм плосък кат дъска отпред, повече ще се старая да не ги изпускам

13.03.08
14:27

Просто като гледам какво се пише не мога да се въздържа. Първо млякото е перфектния гейнър в него протеина, въглехидратите и мазнините са в такива процентни разпределения които са най - добри за пакачване на мускулна маса, освен това от млякото се правят много други продукти някои от които са изварата и киселите млека които също са перфектни източници на протеин ако на някой му е толкова слаб стомаха че да не може да пие млякото в естествения му вид, освен това е доказано че организма не е склонен да използва калориите от млякото за да създава адипозна тъкан - така че почти всичко от млякото отива за възстановяване от тренировките. Второ някои хора са обсебени от месото, без изобщо да проверят нещата как седят от научна и практическа гледна точка те си решават че нещо е еди как си и това е.Протеина в месото е направен от аминокиселини  както и този при млякото и яйцата това е което в крайна сметка отива в мускулите, аминокиселинния профил на месото отстъпва на този на млякото и яйцата - това е факт няма смисъл от спорове всеки може да го провери.Трето мазнините за мен са само плюс, в тях се съдържат витамините, те осигуряват хормонална стабилност и те помагат по бързо да се възстановяваш от тренировките благодарение на своята калоричност ако трябва да се притесняваме от мазнините то това са тези мазнини които са пържени а при млякото не е така, друго няма защо някой да се плаши от мазнините че ще напълнее, дебел се става от храни - боклуци които са пълни с прости въглехидрати и не съдържат хранителни вещества.

BU

13.03.08
16:41

Наясно сме за мазнините,просто отбелязвах. :) Това за млякото пак ще отиде в моя дневник...

ПС: Ако всичките тия неща се пишеха в моя дневник,тези спорове и глупости щях много да се ядосам.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.03.08 20:07.

14.03.08
09:28

От лактозата която млякото съдържа се получава тъй наречената “тюленова кожа”  или с прости думи кожата става дебела, което си е омазняване.Така че въглехидратите са по-големия проблем ,а не мазнините.

ТЮ

14.03.08
19:46

Така, днес тренирах гърдите, вече не мисля да ги пропускам, каквото и да става

Храната
7 мюсли с мляко
10 1 литърпрясно мляко
12 кофа кисело мляко
към 2-3 235 грама пилешко(едвам го напънах да го изям) и 200 грама прясно мляко
към 7:30 близо литър прясно мляко 1 кроасан и един портокал,
къно вечерта не знам какво ще ям, няма извара, чак утре...дано се намери нещо хубаво да хапна

Тренировката
Дъмбели от полулег 2 серии с куцаща техника, тия дъмбели изобщо не мога да ги бутам като хората,
полулег щанга 2 серии
лег - 3 серии с все още паднала и невъстановена сила
кофи с тежест - 3 серии, тука не е паднала забележимо силата, добре съм си,
пек дек - 2 серии

що годе добра тренировка, дано си въстановя размерите и силата на гърдите, имам някакви болежки в китките и в рамената, така и не мога да чатна тоя палец под лоста ли трябваше да е или над лоста?

Не ми пука особено за пингивнската кожа, нито за релефа, от моята рода не се отличаваме с кой знае какъв релеф, но въпреки това с красиви тела поради хубавата костна структура, и неособено голям процент подкожен мазнини, а аз съм точно копие на баща си, това е за днес, утре ще мъча да се храня добре въпреки, че предстои събота и неделя, имам още пилешко...

Другия път може би ще опитам нек-пресите на Алкорин. Мисля, че са интересно упражнение, макар че трябва да внимавам, защото може да не пропиша повече тук, хе-хе-хе.

ТЮ

14.03.08
19:48

другото което е, имам шекмбе, а съм само на 18 години, изпъкнало шкембе, с 4 плочки отгоре, а долу 1 пръст мазнинка, какво да го правя, ех, само ще ми разваля визията на гърдите, вакуумки може би ще пробвам

15.03.08
15:16

Раменните преси зад врат ли имаш предвид?, те не са мои а са си едно от базовите упражнения. Просто си избери такава тежест която можеш да контролираш изцяло по пътя и нагоре и надолу и няма да имаш проблеми.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 15.03.08 15:17.

15.03.08
16:24

казано от Тютчев на 14.03.08, 19:46:

от моята рода не се отличаваме с кой знае какъв релеф, но въпреки това с красиви тела поради хубавата костна структура, и неособено голям процент подкожен мазнини

Тва не го разбрах хем нямат  мазнини хем нямате релеф ;хем имаш огромно шкембе  хем имаш 4 плочки!!много ми е странно  тва пеистни една  снимка на шкембето с плочки

ТЮ

16.03.08
02:32

Определено ще пусна. Про, не е чак толкова трудно за разбиране, мъжете сме си склонни към мазнинки натрупани по шкембето, дори да няма някъде другаде

Алкорин, нек пресите, повдигането от лег, с спускане до врата, тва в едно твое мнение го прочетох и ми стане интересно, не тези зад врат.

А тази вечер ми се случи нещо странно докато спах, събуди ме доста силна болка по средата на прасеца и ме държеше за към 10 секунди, пипнах мястото и беше някак си стегнато, като топче..на сутринта още ме болеше като ходя

днес храненето не беше много добре
спах цял ден, към 1:30 една пържола,
към 7 мусака+варени яйца+мляко, довечера извара и още яйца и мляко, утре ще си направя един доста високо въглехидратен ден, утре мисля да е добре храненето. ;)

DA

16.03.08
02:39

Получил си крампа т.е схващане на мускула

BU

16.03.08
02:56

казано от Wrestling_pro на 15.03.08, 16:24:

казано от Тютчев на 14.03.08, 19:46:

от моята рода не се отличаваме с кой знае какъв релеф, но въпреки това с красиви тела поради хубавата костна структура, и неособено голям процент подкожен мазнини

Тва не го разбрах хем нямат  мазнини хем нямате релеф ;хем имаш огромно шкембе  хем имаш 4 плочки!!много ми е странно  тва пеистни една  снимка на шкембето с плочки

Има предвид,че има щкембенце,което като се стегне излизат плочки. :) Не е плосък в отпуснато състояние.При мен е същата работа.

16.03.08
14:07

казано от Тютчев на 16.03.08, 02:32:

Алкорин, нек пресите, повдигането от лег, с спускане до врата, тва в едно твое мнение го прочетох и ми стане интересно, не тези зад врат.

Аха имаш предвид варианта на вдигането от лег - “neck press” - само внимавай да не ти падне щангата на врата.

ТЮ

16.03.08
18:01

Алкорин, точно тях имам предвид, ще си взема някой да ме пази, може да се окаже интересно упражнение.

Дед мен, виж как правилно ме разбра, точно така е :)

Днес храненето ще бъде доста добре, по мой надежди, макар че пак се скъсах от сън

Сутринта, мюсли с мляко
После, имам голями запаси от прясно мляко, мусака, яйца, и извара, и варени картофи, всичко ще бъде добре :)

ТЮ

20.03.08
11:18

провалена седмица, днес ръце суперсерии

Бицепсово сгъване - френско 3 серии
Бицепсово с дъмбели - трицепс машина 3 серии
Чуково - кикебци - 3 серии

утре мъртва тяга и клекове

сутринта мюсли с мляко
към 10 мляко с ориз 2 порции
към 12 тренировка
към 1:30 мляко и пилешко
после може би пак пилешко
после пак..
после извара

Но ако легна да спя ще пропусна някое хранене

20.03.08
12:51

Тютчев какъв протокол използваш при упражненията, колко серии с по колко повторения, какъв диапазон?

ТЮ

20.03.08
12:58

повечко серии и доста рядко качвам над 8 повторения

20.03.08
13:11

Добре, ще ти дам да пробваш нещо ако искаш да видиш дали няма да прогресираш по бързо. Схемата е следната - правиш тежките серии с една тежест без да стигаш до отказ, до към 1-2 преди последното възможно повторение. В зависимост от повторенията при отделните тренировки се променят и броя серии, прави се при базовите упражнения за големите мускулни групи като вдигане от лег, клякания и т.н. Протоколите са следните 6 х 4 (6 серии по 4 повторения), 5х5, 4х6, 3х8 целта е всяка тренировка да пробваш да променяш протокола като се стремиш да повишиш повторенията и в зависимост от тях и сериите, при мен дава доста добър резултат.Като стигнеш 8 повторения на три серии качваш тежеста.

ТЮ

20.03.08
13:21

Да, ясно, ще го пробвам от следващата седмица, само дето не разбрах, примерно три дни в седмицата , и да правя това на няколко базови упражнения на цялото тяло, или да си действам, по старата програма, но на базовите упражнения да го прилагам това?

Мнението беше редактирано от Тютчев на 20.03.08 13:23.

20.03.08
13:25

Действай си по старата а го приложи на базовите упражнения.

ТЮ

20.03.08
13:33

Аха, а другите си ги правя както преди?

Отказ кое се разбира, до последното възможно повторение с правилна техника, дори да няма онази силна болка и напрежение в мускула, или когато вече до такава степен ти е изморен мускула, че не можеш да мръднеш?

Скоро мисля да се опитам да мина на високо мазнинна диета, но мисля, че ще ми бъде трудно, затова най вероятно ще измисля стриктен РБД режим.

Мнението беше редактирано от Тютчев на 20.03.08 13:39.

20.03.08
13:54

С правилната техника.

ТЮ

21.03.08
17:48

Днес само съм ял, не съм тренирал утре...

само да отбележа + 1 сантиметър в ръцете и вероятно още един в краката

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1