Кардио :)

Прескочи до:

23.12.04
17:40

За сваляне “идеалното” натоварване е около 70%
При 60-70% (тъй нарачената “fat-burning” зона) от максималния пулс енергията идва предимно от мазнините (около 65%) При навлизане в тъй наречената “aerobic ” зона (70%-80%) енергията от изгарянето на мазнини пада до около 45%, но за сметка на това повече обща енергия се изразходва, което пък от своя страна е добре за поддъжане на негативен калориен баланс...

В този ред на мисли.. започвате тренирвката (само за сваляне) при повишена интензивност, като постепенно намалявате докато се установите на 70%.
Втория вариант (комбинирана силова+аеробна) е да направите за 50на минути силовата си тренировка след което пиете например 4 хапа амино с малко вода и продължавате на колелото за още 30 мин при 65% интенивност  8)

DO

23.12.04
19:01

120 или 220 сори но си немам представапри физ. опражнение кокло се покачва пусла и за тва питам ?:)

23.12.04
19:49

Мартин е бързал щеше да е добре 120 - 26 =94 - щеше да си ходя само  :P :P :D

DM

23.12.04
20:13

Само че със 220 - годините няма да свалиш грам мазнина, ами само ще си подобриш издуряливостта
Ако пулса ти се качи над 140 забрави за горенето на мазнини, освен ако не сте маратонци или някабви колоездачи или тем подобни
Стан

BO

23.12.04
20:47

[quote author=“bobtosh”]мммм, нещо да питам тука аз... не беше ли така, че като става въпрос за кардио дейност пулса трябва да е в по-висока стойност, отколкото при аеробна работа... така ли е наистина и колко точно бяха числата за това?

абе казвах аз така в началото на темата ама не слушате... имам предвид че има разлика между кардио и аеробна дейност. При кардио се тренира издръжливостта (пулс над 140 примерно), а при аеробната - горене на мазнини... (пулс до 140 примерно)

DO

26.12.04
20:08

Ако имам възможност добре ли е да правя по 40-50 мин. кардио всеки ден? говоря за велоргометър! искам да изчиста малко излишната маса как мислите всеки ден добре ли ще е ? какво предлагате?

26.12.04
22:14

[quote author=“Don_Anton”]Ако имам възможност добре ли е да правя по 40-50 мин. кардио всеки ден? говоря за велоргометър! искам да изчиста малко излишната маса как мислите всеки ден добре ли ще е ? какво предлагате?

В резюме, най-добре би било да си правиш силовата тренировка (40на минути), да изпиеш по-голямо количестно амино и да направиш още 25-30 минути (ако си на НВД) или още 40-45 минути (ако си на нещо при което поемаш повече въглехидрати) кардио с пулс *под* 140.

DO

27.12.04
00:48

ем аз нямам тренировка с тежести всеки ден имам само някои и мисля независимо имам или нямам по 40 мин някъде при пулс под 140 да правя кардио за да изгоря излишната мускулна маса това добре ли ще е ?

BO

27.12.04
00:51

приятелю, надявам се нямаш точно предвид това, което каза по-горе?  :roll:

DO

27.12.04
00:53

ами ти как го разбра ? ? ? за да ти кажа това ли имам предвит?

BO

27.12.04
01:15

[quote author=“Don_Anton”] за да изгоря излишната мускулна маса ...

имам предвид че излишна мускулна маса едва ли някой има или поне идеята е че излишното е мазнините по тялото. Та имах предвид, че и ти това искаш да кажеш - да изгориш излишните мазнини, а не мускули, нали  :wink: ?

DO

29.12.04
14:15

добре де аз сега като си взех велото и карам как да карам в смисул искам да изгоря излишната маса(мазнини) правилно ли разбрах че най-добре е да кажем 2 мин нормално каране 1 мин спринт и така се повтарят ! да приемем че е така ! как да почна с всяка седмица да овеличавам времето на тренировката или нещо подобно ? да кажем че днес акто за 1ви ден направя 20 мин ! тая седмица до неделя акрам по 20 мин другата да карам ли 25 или 30 или кво да правя?

пост2: а да и не е ли по-добре например д акарам 30-40 мим с постоянна скорост?
пост3:е да разбирасе мускулната маса не е ИЗЛИШНА мазнините са излишната маса !

Обединих двата поста. Лео
и аз
Емил :)

X_

29.12.04
21:20

Don_Anton,
мога да ти препоръчам следното,но  не знам в каква форма си ...и все пак.Задължително започваш с леко темпо на въртене в порядъка на 5-7минути,след което ускоряваш постепено  и си следиш пулса,работиш при пулс 140-160 удара в минута.Ако можеш върти 15 минути в това темпо,ако не можеш просто намалявай интензивността.Ще усетеш ,че с тренировките,времето за работа в тези граници се увеличава.Тренирай така поне месец и тогава можеш да преминеш на другата схема:5мин бавно и постепенно вработване,2-3мин.ускорение ,1мин. спринт до откат,пак 2-3мин по-бавно ,за връщане на пулса,1мин спринт..ит.н.  правиш като сбора от общото време,без първите 5мин.не надхвърля 20-25минути.1минута спринт е много и затова можеш да започнеш с  20-30 сек,после 35…40… и т.н.Важно е да правиш плавни,постепенни преходи от бавно към бързо и обратно.Успех!

30.12.04
01:27

мммм ценно. ценна информациика

30.12.04
12:12

Тъй като не спазвам диети предполагам че няма да съм много на НВД като стане време за чистене, просто ще ям по-малко, и  НИКАКВО сладко :)
Та затова да попитам: за чистене на мазнини особено от корема, предполагам че ще с с бягане и велоаргометър (вело-то в залата,  а стадиона е на 200 метра от нас, и на също толкова от залата). Кога да бягам и кога да карам велоаргометър? Тренировките мисля да останат сравнително тежки, но с малко повече повторения - 8-12 дори 15, докато досега бяха 6-10, тежестта да намалее малко, също и броя на упражненията (малка група 1 базово в 4 серии примерно, голяма 2 базови в по 4 серии). Мисля да пробвам метода които каза Лео - 1 мин спринт, после 2-3 мин по-бавно. Не вземам никакви добавки и няма да вземам, което според мен ще пречи да сложа след силовата тренировка 30ина мин кардио защото ще горя мускули.
Какво ще ми препоръчате - всеки ден по 30ина минутки да редувам бягане и велоаргометър, или само в нетренировъчни дни, или само в тренировъчни дни?
Благодаря предварително!
P.С.: аз съм прасенце...онея калкулатори за % мазнини единия ми даде 14,7, другия 16,3…така че ще имам много работа напролет

30.12.04
12:18

Аз лично правя кардио в нетренировъчни дни или ако ще е в тренировъчен, поне с 6-8 часа разлика с тренировката в залата.

30.12.04
12:24

6-8 часа ама преди или след залата?
Иначе и аэ се сетих да е с голяма разлика във времето ама забравин да го напиша :oops:

30.12.04
12:40

Ми след залата ъм го правил. Примерно сутрин в залата, а вечер кардиото. Обратното - незнам - мисля, че не би трябвало да има проблем.

DO

30.12.04
19:02

мислих мислих и вижте какво измислих :
значи да правя 2 пъту кардио през деня :
1ви път сутринта : 25-30 мин равномерно каране
2ри път вечерта не много късно : 5-7мин равмомерно 3 мин по-0бързичко 1 мин спирнт 3 мин по-бързичко и така да ги редъвам до 20-30мин пак.
какво мислите ?

30.12.04
20:07

Не разбирам много ама някак си не ми звучи добре... :roll:

DO

30.12.04
21:44

ми може и да не е добре нз , зашо мислиш че не става ? аз преди малко врътнах 20 мин и май сутринта ще е спринтовото вечерта равномерното ако ще карам 2 пъти на ден! та кажете кво мислите за това ?

31.12.04
00:53

Мисля че ще се стопиш мисли и за мускулите които имаш ,а ако нямаш какво да пазиш може и да стане въпреки че си мисля че ще изтощиш организма отвсякъде ако го правиш всеки ден

DO

31.12.04
01:08

ем има какво да изгубя :) но мисля с тренировките в залата да оспея да запазя всичко . въпреки всичко мисля да го пробвам  няколко дена да вида как се чувствам все пак без експерименти  не стаа !

BO

31.12.04
14:49

[quote author=“Don_Anton”]ем има какво да изгубя :) но мисля с тренировките в залата да оспея да запазя всичко . въпреки всичко мисля да го пробвам  няколко дена да вида как се чувствам все пак без експерименти  не стаа !

Запазването на мускулите няма да може да направиш с тренировки в залата... а с храненето! Успех!

X_

31.12.04
15:59

Don_Anton, :D
бих ти казал ...бързай бавно.Това,което си намислил е начин да претренираш,ако си и на диета с малко въглехидрати,направо ще се скапеш и ефекта ще е обратен.Виждам ,че си прочел това ,което ти бях написал по-горе...идеално.Щом искаш можеш да започнеш с интервалите бързо-бавно,но прави само тях или обратното карай с равномерно темпо 25-30 мин. и ако ти се струва малка тази тренировка,веднага след това е времето за коремна преса.Направи 3-4ри тройни суперсерий за корем и си готов.Но и сутрин въртене,и вечер-въртене,и основна тренировка...много е,не се изхвърляй.Успех!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1