Объркване с калорийния баланс

SA

16.12.07
12:10

18 години, 175 сантиметра, 70 килограма = 2500 калории, значи около 3000 за да качвам.
По 5 - 6 хранения на ден прави около 500 - 600 калории на ядене. Никога не съм смятъл колко ям, мислех, че е достатъчно, защото винаги съм се чувствал “пълен”, обаче като си купих везна преди няколкоо седмици се окзава, че приемам доста по малко калории - радко повече от 400 на ядене, като само закуската е 500 калории. Храненето ми е нещо от тоя сорт:
Кисело мляко с мюсли
Сандвич с кисело мляко
Месо с някакъв зеленчук
Омлет със зеленчук
Месо или риба (консерва тон или скумрия) преди лягане
Бъркам ли нещо или просто трябва да тъпча повече?

16.12.07
14:02

Според мен, трябва да имаш 3 основни ядения и около тях по-малки, а не равномерни всеко с по 500ккал.

Тоет закуската и обяда ти да са по 1000, а вечерята 500.

1000 изобщо не е толкова много. 2*100г овесени ядки + малко мляко и банан. На обяд 200г ориз и една пържола със салата и те са около 1000ккал.

Като се считат суровите грамажи, а не на приготвен ориз.

И един сандвич с кисело мляко 400 мл ти е над 500ккал.

Обърни внимание, че енергията идва от картови, ориз, хляб, не от богатите на протеин продукти.

16.12.07
19:42

Как няма да са ти малко като имаш въглехидрати само на закуска от овеса.Добави ориз или картофи в другите си хранения, а преди лягане яж извара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1