Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.02.08
15:04
4-ти Февруари
Тренировка Гръб/бицепс
1.Мъртва тяга - 8-10х110кг (Не сброих точно повторенията)(реших да направя лека тренировка и върнах на 110кг)(преди тази серия имах загряващи на 30,50,70 и 90кг)
2.Мечка - 8х65кг(няма прогрес)(преди нея имах загряващи на 35 и 50кг)
3.Шръгс - 10х80 (няма прогрес)(преди нея имах загряваща на 60кг)
4.Сгъване с лост - 10х40кг(5 повторения повече от полседната тренировка.По принцип изпълнявам упражнението супер бавно,този път го правех с нормална скорост,разбира се пак нямаше инерция но и не забавях прекалено,оттам идва покачването на бройката)
Не целях големи тежести.
Хранене и суплементите бяха по режима-не помня какво точно съм ял понеже беше преди 3 дена.
07.02.08
15:20
6-ти Февруари
Тренировка Гърди/рамо
1.Полулег щанга - 6х80кг (2 повторения и 5кг повече от последната тренировка,но не съвсем-бях в зала където дисковете са по-леки и лостовете къси,така че не мога да измеря точен прогрес)(преди работната серия имах загряващи на 30,40,60 и 75кг)
2.Лег дъмбели - 10х30кг (тук нямам прогрес)(преди тази серия имах загряваща с 20кг дъмбели)
3.Раменни преси с щанга прав - 6х50кг (тук не мога да измеря точен прогрес,понеже правя упражнението рядко)(преди тази серия имах загряващи на 20 и 40кг)
4.Суперсерия разтваряне на дъмбели от наклон(10) с разтваряне на дъмбели от стоеж(8) с 12кг дъмбели(тук нямам покачване на силата)(преди тази суперсерия имах загряваща с 9кг дъмбели)
Добра тренировка.
Хранене и суплементи:
1.1 Грейпфрут...30 мин след него - печени картофи с извара и сирене,добавки за ставите,Анимал пак
2.Зеле,маслини,3 филиики бонус,6 яица
3.30 мин преди тренировка - последни 2 лъжици НО-Експлоуд...веднага след тренировка - 5гр креатин,мед,800мл мляко
4.Зеле,маслини,пилешко филе,2 лъжици катък,2 филиики бонус
5.2 филиики бонус,пиле със зеле
07.02.08
21:09
Днес,7-ми Февруари
Тренировка Крака
1.Клек - 2х110кг (не мога да измеря точен прогрес,ако изобщо има такъв,очаквах малко повече)(Преди тази серия имах загряващи на 20,30,50,70 и 90кг)(последното повторение беше много леко форсирано,даже прекалено леко-щях да се контузя)
2.Римска тяга - 10х40кг (тук няма покачване на тежестите,но и не търся такова)(Преди тази серия имах и една с 30 кг)
3.Разни суперсерии за ръце.
Вече започвам да тренирам ръцете.Ще ги тренирам след краката.Започнаха да изостават леко.Ръцете ми са дълги,гръдния ми кош е по изпъкнал,имам и мазнини по гърдите и така ръцете изглеждат още по-малки.Сега са 40.5-ще ги тренирам около месец и половина докато станат 42 след това ги забравям отново.Може и рамената да дръпнат още малко покарай тях.Чувствам се малко уморен като цяло,може би ще почивам 2 дена след днешната тренировка или след следващата,която е за гръб и на която ще пробвам да дръпна 120кг 5 пъти.
Хранене и суплементи:
1.1 Ябълка,1 грейпфрут,
2.Печени картофи,извара,сирене,витамини,добавки за ставите
3.600мл мляко,овес,мед
4.1 филия и половина бял хляб,зеле,пилешко и свинско филе
5.3 филиики бонус,зеле,маслини,малко млечна салата,5 яица
6.40мин преди тренировка - 5гр креатин,мед...веднага след нея - 300мл мляко,мед
7.3 филиики бонус,пушено свинско и пилешко филе,маслини,малко кашкавал
8.Около 200гр извара,кашкавал,маслини,1-2 филиики бонус
Мнението беше редактирано от Ангел Kostov на 07.02.08 23:30.
09.02.08
19:38
Днес,9-ти Февруари
Тренировка Гръб
1.Мъртва тяга - 2х120кг (1 повторение по-малко от последната тренировка с тази тежест)(повторенията бяха бавни с перфектна техника-исках да наблегна повече на изпълнението,понеже последния път когато дърпах май нещо се бях превъзбудил и леко го наруших)(преди тази серия имах загряващи на 20,30,50,70 и 100кг)
2.Мечка - 4х70кг (депресирах се от тягата и реших да сложа 5кг повече,за да имам някакъв прогрес все пак-резултатът беше плачевен :ohh: . (след тази серия направих една дроп серия с 55 и 40кг)
3.Шръгс - 8х80кг (и тук няма прогрес)(преди работната серия имах загряваща на 60кг)
Не трябваше да тренирам днес.Нямах сила,за сметка на нея имах леки болки в някои сухужилия,които в последствие малко се позасилиха.По принцип мислех да почивам 2 дена след тренировката за крака,но не можах.Сега със сигурност си давам поне 2 дни почивка.Между другото бедрото ми най-накрая стана 67см - отдавна ги сънувам,при това не се е омазнило,или поне аз не забелязвам.Последната 2-ка на 110 се отрзи много добре на краката - от тогава стоят напомпани и стегнати,което е добре.Възможно е да претренирам-последния месец ми се събраха доста тренировки-тежки и чести.
Хранене и суплементи:
1.Банан,портокал,грейпфрут...30мин след тях - 5 яица,3 филиики бонус,зеле,маслини,малко млечна салата,малко лиутеница.
2.30 мин преди тренировка - 5гр креатин,3гр таурин,мед.
3.Веднага след тренировка - 5гр креатин,мед...около 1л мляко,овес
4.2 филиики бонус,пиле със зеле
5.700мл мляко с 270гр бисквити закуска %-P
6.Зеле,маслинии,1 филиика бонус,малко свинско филе
7.Около 200гр извара,кашкавал,зеле,маслини
13.02.08
17:04
12-ти Февруари
Тренировка Гърди/рамо
1.Полулег щанга - 5х75кг (тук не мога да измеря точен регрес понеже последната ми тренировка за гърди беше в друга зала)(преди работната серия имах загряващи на 25,40 и 60кг)
2.Лег дъмбели - 10х30кг (тук няма прогрес)(преди тази серия имах загряващи на 18 и 25кг)
3.Суперсерия разтваряне на дъмбели от наклон(10) с разтваряне на дъмбели от стоеж(6) с 12кг дъмбели(тук няма покачване на силата)(преди работната суперсерия имах загряваща с 7 и 10кг дъмбели)
4.Раменни преси от седеж с дъмбели - 10х25кг (2 повторения повече от последната тренировка)(преди тази серия имах загряваща на 18кг)
Хранене и суплементи:
1.Портокал,грейпрут..30мин след тях - 5 яица,2 филиики бонус,зеле,маслини,малко млечна салата и лиутеница.
2.30 мин преди тренировка - 5гр креатин,3гр таурин,мед
3.Веднага след тренировка - дитто..20 мин след това - 1л мляко,овес,малко бисквити,2 корнита.
4.Извара,кашкавал,зеле,маслини,2 филиики бонус
5.5 яица,2 филиики бонус,зеле,маслини,малко млечна салата и лиутеница.
18.02.08
15:48
Тъй като спрях да прогресирам,усетих умора и свърших повечето от суплементите реших да приключа моя “цикъл” и сега е време за малко равносметка :)
Това са покачванията в сантиметрите,тежестите и килограмите за тези 2 месеца,между които имаше нещо като 15-дневно прекъсване.
Прасец - от 40.5 на 41.5
Бедро в основата - от 64 на 67
Бедро в средата - от 60.5 на 63
Ръка - от 39.5 на 41
Гръб - от 118 на 121- тук може да има разминавания,понеже сам не мога да го измеря като хората :lol:
Мерките се взимат “студени”.
Тегло - от 87-88 на 92-3
Покачвания в силата:
Клек - от 2х100кг на 2х110кг
Мъртва тяга - от 5х100кг на 3х120кг
Полулег щанга - от 5х70кг на 6х75кг
Лег дъмбели - от 8х25кг на 10х30кг
Раменни преси с дъмбели(седнал) - от 10х22,5кг на 10х25кг
Сгъване с прав лост - от 7х35кг на 7х40кг
Определено съм доволен от ртезултатите.Малко се поомазах.Сега ще се опитам да тренирам по-леко около 1 месец след който ще започна нов дневник или ще продължа този с други цели,суплементи и леки промени в програмата.
01.05.08
18:10
Така,отново си отварям дневника.Особена разлика в тренировките и храненето от описаните в началото на дневника няма да има.Целта ми е да кача малко чист мускул и сила,а ако и се позачистя малко би било много добре,но в никакъв случай не трябва да замазвам :lol:
Суплемента,който ще приемам основно е Анимал Пъмп,а също и разни витамини,ленено олио,глюкозамин,хондроитин,хрущял от акула,чиито прием може и да не споменавам.
Ще гледам храненето да бъде възможно най-подходящо.То ще бъде описвано в дневника.
Има много малки промени в тренировъчната програма,които също ще бъдат описани.
1.Крака
1.Клек
2.Мъртва тяга с изправеи крака
3.Прасец
2.Гръб
1.Мърттва тяга
2.Вертикален скрипец,широк хват
3.Гребане с щанга или Мечка
3.Гърди/рамо
1.Лег с щанга
2.Полулег с дъмбели
3.Суперсерии - Разтваряне с дъмбели встрани от наклон с разтваряне с дъмбели прав
4.Раменни преси с дъмбели
Това е базовата програма.Тренировката за Бицепс,която обикновено се състои от 1 макс 2 упражнения я слагам или след тренировката за Крака или след тази за Гръб-зависи коя е била по-лека и след коя съм имал сила-ако и 2-те са тежки остава за друг път.
В момента съм 95кг.
Прасец – 42см
Бедро(в средата) – 64см
Бедро(в основата) – 68см
Гръб – 122см
Ръка – 42см(без 1-2мм)
Мерките,главно при големите мускулни групи не са 100% точни – колкото пъти се меря толкова различни мерки вземам.Плюс-минус 0.5-1см са.Лошото е,че съм доста мазен.Ако издуя корема метъра не ме хваща :lol: ,така че ще гледам да позачистя,дори и да не качвам много сила.
Ето силовите ми постижения до момента:
Клек – 3 х 110кг
Мъртва тяга – 1 х 130,4 х 120кг
Гребане с дъмбел – 10 х 40кг
Гребане с щанга – 8 х 80кг
Лег – 4 х 80кг
Полулег дъмбели – 8-10 х 30кг
Раменни преси с дъмбели седнал – 6-8 х 30кг
Сгъване с щанга – 5 х 45кг
Първите 3 тренировки в които взимах Пъмп-а ми бяха по леки и ‘напомпващи’(тях няма да ги описвам),а преди тях си дадох 3 дена пълна,понеже последните месеци тренирах почти всеки ден,често мускулна група 2 пъти седмично та се бях поизморил а и лакътя даде малък дефект,така че ще бъда по-внимателен с лежанката и с тежките дъмбели.Това е.
01.05.08
18:35
29 Април
Тренировка Гръб:
1. Мъртва тяга - 3х125кг(Преди нея имах загряващи на 20,30,65,95,115)(доволен съм,особено като се има предвид,че последните 3-4 тренировки за гръбне бях дърпал тежко и това ми беше 3-та пореден тренировъчен ден)(това ми е личен рекорд)
2. Вертикален скрипец широк надхват - 2 загряващи и 1 работна серия със 7 повторения.(нямаше обозначени килограми на плочките)
3. Мечка - 8х70кг(като не броя теглото на лоста,което в случая беше 10кг)(ползвам малки дискове за да увелича амплитудата)(преди работната серия имах загряващи на 35 и 50кг)
4.Вертикален скрипец тесен подхват - 1 загряваща и 1 работна серия с по 8 много бавни повторения с пикова контракция и максимално разтягане.
Хранене и суплементи:
1.2 банана,1 ябълка
2.6 яица,3 филии Бонус,зеле,лютеница
3.600мл мляко,козунак
4.3 филии Бонус,домати,краставици,сирене,извара,кашкавал
5.40-50 мин преди тренировка - Анимал Пъмп...10 минути след нея - 3 банана,600мл мляко
6.3филии Бонус,5 яица
7.2 филии бонус,сирене,кашкавал,домати
Доста храна ми се е събрала този ден.
02.05.08
18:06
2 Май
Тренировка Гърди/рамо
1.Лег щанга - 6х75кг (преди нея имах загряващи на 20,30,40 и 60кг)(последното повторение беше леко форсирано)(тук не мога да отчета прогрес,изпълнявах повторенията по-бавно и внимателно от обикновено)
2.Полулег щанга - 5х70кг (преди нея имах загряваща на 60кг)(немога да преценя дали има прогрес тук понеже от 2 месеца не съм го правил)
3.Суперсерии разтваряне с дъмбели от наклон(8) и прав(6-7) с 12.5кг (преди нея имах още 2 с 7.5 и 10кг)(по принцип тук не търся килограми,но следващата тренировка ще пробвам с по-тежки дъмбели)
4.Обратен пек-дек(1 лека и 1 по-тежка серия,по принцип не ползвам машини,но преди известно време пробвах това и ми хареса как помпи и изолира задното рамо та го вкарах днес)
5.Раменни преси с дъмбели от седеж - 10х25кг (преди нея имах загряващи с 17 и 22кг)( и тук подходих по-леко така че нямам покачване на тежестите,но следващата тренировка най-вероятно ще пробвам 8-ца с 30кг)
Хранене и суплементи:
1.2 ябълки
2.4 филиики Бонус,домат,извара,свинско пушено филе,малко сирене и кашкавал
3.50мин преди тренировка - 1пакетче Пъмп...веднага след нея - 4 филиики Бонус,около 1 литър мляко,2лъжици мед
4.Краставица,маслини,извара,свинско филе,малко сирене и кашкавал
5.400мл мляко,1 лъжица мед,2-3 лъжици соев протеин(мн ми се прияде сладко и забърках от тоя прах,по-добре това отколкото другите лайна)
6.Салата,6 белтъка,3-4 жълтъка
03.05.08
14:52
3 Май
Тренировка Крака/бицепс
1. Клек - 6х100кг (1 повторение повече от последната тренировка,следващия път ще пробвам 5-ца на 105кг)(преди тази серия имах загряващи на 20,30,60 и 80кг)
2. 2 серии с 30 и 40кг Римска тяга (не търся големи тежести на това упражнение,правя го по-скоро за разпускане и стречинг,следващия път ще сложа повече)
3. 2-3 суперсерии калф машина прав с лег преса с по около 15 повторения
4.Едновременно сгъване с дъмбели от седеж - 3 серии с по 8-10 повторения с 8,12 и 15кг дъмбели(сериите не бяха много тежки,бях много уморен от краката и реших да се пазя за 1 серия сгъване с щанга)
5.Сгъване с щанга - 6х40кг (тук има около 5кг спад в силата,което отдавам на дъмбелите и тежката тренировка за крака)(преди нея имах 1 загряваща с 30кг)
Хранене и суплементи:
1.Банан,ябълка...30 мин след тях - 4 филии бонус,маслини,извара,сирене,пуешко пушено филе
2.40-50мин преди тренировка 1пакетче Пъмп плюс още една червена капсула...веднага след тренировка - 1л мляко с 2лъжици мед
3.Домат,краставица,малко сирене
4.5 белтъка,3 жълтъка,1 филия бонус,маслини,лютеница
5.3 филии бонус,сирене,кашкавал,лютеница,пилешко филе
Между хранене 4 и 5 стана бая голяма дупка,понеже пропуснах едно хранене.За сметка на това добре се натъпках преди лягане :lol:
Утре е почивен ден.
Мнението беше редактирано от Ангел Kostov на 03.05.08 23:22.
03.05.08
15:43
казано от PumpedFreak на 16.12.07, 20:58:
Всяко повторение изпълнявам бавно,не използвам инерция...Винаги загрявам добре,изпълнявам пълен обем на движенията и никога не жертвам правилната форма на изпълнение заради тежести!
Силата ти ще скочи само ако и позволиш. :)
Гледам ти резултатите.За масата ти са малко.Имам предвид...моите са много близки,ако не и те минавам на някои.Използвай повече експлозивност.Силата ти е равна на килограмите умножено по амплитудата на движение и разделено на времето.Ако го правиш по-бързо ще прилагаш повече сила и оттам по-голяма адаптация,повече сила и може би повече растеж.Със сигурност обаче със бавните повторения си орязваш килограмите.Болката идва преди оптималното прилагане на сила от твоя страна.
Ако гониш маса си на прав път,пък и явно ти се отдава.Но относно силата това е моето лично мнение. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.05.08 15:44.
03.05.08
16:13
Да,само че мен силата не ме вълнува много.В дневника обръщам внимание на покачването и,защото това е най-сигурният знак,че прогресирам и правя мускули,за което всъщност тренирам.Знам,че съм много слаб за килограмите си,което се дължи главно на високия ми БФИ.Това не ме притеснява особено.Предпочитам да си тренирам така-добре ми се отразява-няма смисъл да променям нещо.Знам,че с инерция и бързина мога да вдигна доста повече,но не виждам смисъл,поне не и в моя случай.
Мнението беше редактирано от Ангел Kostov на 03.05.08 16:14.
03.05.08
16:42
казано от PumpedFreak на 03.05.08, 16:13:
Да,само че мен силата не ме вълнува много.В дневника обръщам внимание на покачването и,защото това е най-сигурният знак,че прогресирам и правя мускули,за което всъщност тренирам.Знам,че съм много слаб за килограмите си,което се дължи главно на високия ми БФИ.Това не ме притеснява особено.Предпочитам да си тренирам така-добре ми се отразява-няма смисъл да променям нещо.Знам,че с инерция и бързина мога да вдигна доста повече,но не виждам смисъл,поне не и в моя случай.
Разбирам,само да уточня нещо.Не говорим за моментно увеличаване,а че със ситемното увеличаване на килограмите ще можеш да вдигаш повече и на бавното и контролирано движение.Цялата работа е да се научи тялото да използва повече моторни единици или нещо такова. Ха-ха
След като не те вълнуват килограмите,ок.Исках да отбележа. ;)
03.05.08
23:16
Абе пич,аз и с бавните и контролирани движения си увеличавам силата,но както вече казах тя не ми е главна цел-ако беше щях да тренирам по съвсем различен начин.
05.05.08
14:24
Днес 5 Май
Тренировка Гръб
1. Мъртва тяга - 4х125 (смесен хват без фитили) , 4х125 (надхват с фитили) (преди тях загряващи на 20,30,60,80 и 100кг) (Бях се настроил за 5-ца,но неможах,много ми тежаха,плюс това деня ми не тръгна много добре и така си продължи :lol: ,не се ли сетиш да го оравиш отиде.. ;) след 1-вата 4-ка реших да пробвам пак,но с надхват и фитили - пак 4-ка) (и 2-те серии бяха много тежки и след тях бях като пребит) (все пак направих 1 повторение повече от миналата тренировка)
2. Веритаклен скрипец широк надхват - 8х65кг (преди нея имах загряващи на 35 и 50кг)
3.Гребане с дъмбел - около 12х40кг (тук нямам покачване на тежестта,пък и в тази зала най-тежкия дъмбел е 40кг)(преди тази серия имах загряваща с 30кг) (по принцип трябваше да правя гребане с щанга,опитах 1 серия на 60кг и се отказах-нищо нямаше да стане с това упражнение днес,затова минах на по-лекия вариант с дъмбел)
4.Вертикален скрипец тесен подхват - 1 лека и 1 по-тежка изцеждащи серии с по 6-7 повторения
Хранене и суплементи:
1. 2 бананчета,ябълка...30 мин след тях - 3 филиики бонус,извара,малко пуешко,сирене,кашкавал и лютеница
2. 40мин преди тренировка - 1пак Пъмп...20мин >:-( след тренировка - 1банан,малко мед и 500-600мл мляко(бях си забравил ключовете та постоях малко отвън - замалко да си изтърва прозореца :lol:
3. 5 телешки кюфтета,3 филиики бонус,2 домата,сирене
...следват още 2-3 храненения без въглехидрати.
10.05.08
19:04
7 Май
Тренировка Гърди/рамо
1.Лег щанга - 5х80кг (1 повторение повече от последната тежка тренировка за гърди) (преди тази серия имах загряващи на 20,30,50 и 65кг)
2.Полулег щанга - 6х75кг (1 повторение и 5кг повече от последната тренировка) (преди тази серия имах загряваща на 60кг)
3.Суперсерии разтваряне от наклон (7-8повт) с разтваряне прав (5-6) с 15кг дъмбели (преди тази суперсерия имах още 2 с 7 и 10кг)(15кг ми тежаха доста,но ще свикна) (2,5кг покачване на тежестта)
4.Обратен пек-дек - 2 леки и 1 по-тежка серия с 8-9 повт.
5.Раменни преси от седеж с дъмбели - 7х30кг (тук нямам покачване на тежестта от последната тежка тренировка за рамо,но въпреки това съм доволен,защото около 1 месец не бях тренирал с 30кг-вите дъмбели за рамо.) (Преди тази серия имах загряващи на 20 и 25кг)(тъпото е че не мога да си кача дъмбелите сам и трябва да викам човек да ми подаде 1-ния)
Това е тренировката - останах доволен.
Не помня подробно храненето,но беше по режима.
10.05.08
19:10
8 Май
Тренировка Крака/бицепс
1.Клек - 5х105кг (5кг повече от последната тренировка,май можеше да направя и 6-то повторение)(преди тази серия имах загряващи на 20,30,60,80 и 100кг)
2.Мъртва тяга с прави крака - 10х45кг (преди нея имах и една с 30кг)
3.2-3 смесени серии за прасец на калф машината и лег пресата
4.4-5 бързи,леки,смесени серии за бицепс с леки килограми.
Доволен съм от клека.
Хранене и суплементи:не ги помня подробно,но бяха по режима.
10.05.08
19:36
Днес,10 Май
Тренировка Гръб
1.Мъртва тяга - 3х120кг (преди нея имах загряващи на 20,30,60,80 и 100кг)
2.Горен скрипец широк надхват - 8х60кг
3.Суперсерия гребане на машина седнал(6-7 повт) с горен скрипец тесен подхват(6-7повт)
Тренировката беше лека - нямаше как да бъде тежка,понеже снощи прекалих с алкохола :lol: ,не бях спал и т.н. Въобще не трябваше да отивам.Вместо това трябваше да си направя 1 разтоварващ ден,ама...
Плюс това пак изпитвам дискомфорт в лакътя.Не беше чак толкова зле,поне имаше много голямо помпене :lol:
Хранене и суплементи:
1.3 филиики бонус,сирене,извара,кашкавал,лютеница
2.700мл мляко,2кроасана,бисквити
3.3 филиики бонус,домати,сирене,свинско филе
4.40 мин преди тренировка - Пъмп...След тренировка малко мед
5.5яица,2 филиики бонус,маслини,лютеница
6.300гр млечна салата,200гр пушено свинско филе,домат
7.Белтъчно хранене без въглехидрати..
Утре е почивен ден,може и понеделин да стане такъв.
14.05.08
16:09
12 Май
Тренировка Гърди/рамо
1. Лег щанга - 5х80кг (нямам покачване на силата,но и не търсих такова-тренировката беше по-лека и напомпваща)
2.Полулег дъмбели - 10-12х25кг
3.Суперсерии Разтваряне наклон(8) с разтваряне прав (8) с 15 и 10кг(дропсерия)
4.Обратен пек-дек - 2 серии с по 10-ина повторения
5.Раменни преси от седеж с дъмбели - 5-6х25кг
Това беше тренировката.Следващата за крака също ще бъде по-лека и помпеща.
Храненето и суплементите бяха добре.
14.05.08
16:30
14 Май
Тренировка Крака/бицепс
1.Клек - 7-8х90кг (преди нея имах загряващи на 20,30,60,75 и 90кг)(нямам покачване на силата,но и тази тренировка не търсех такова)(очаквах поне да направя 10-ка с 90,но след 5-тото повторение ми стана мноого трудно и неможах)(от 3-4 месеца не съм тренирал с повече от 3-5 повторения на клек,но скоро сигурно ще почна да правя 10ки)
2.Бедрено сгъване - 1 лека и 1 тежка серия до отказ с около 10 повторения
3.Редуване на калф машина прав и лег преса за прасец с по около 10 повторения
4.Сгъване с щанга - 7х40кг (преди него имах загряващи серии с 10 и 12кг дъмбели от седеж и 1 серия с 30кг щанга)
5.Сгъване с дъмбели от седеж - 8х15кг
И тази тренировка беше с по-леки тежести.Нормално-напоследък не спах както трябва и съм малко уморен.Сега следва една последна много тежка седмица с Пъмп-а.В тренировъчните дни ще пия по 2 пакетчета,а в почивните по 1.Всичкко ще бъде на ниво-ще видим каква ще я свърша.
Хранене и суплементи:
1.2 ябълки...30мин след тях - 250гр телешка кайма,домати,сирене,3 филиики бонус
2.500мл мляко
3.6 белтъка,4 жълтъка,маслини,лютеница,3 филиики бонус
4.40мин преди тренировка - 1 пакетче Пъмп....Веднага след нея 500мл мляко
5.Сирене,кашкавал,извара,домати,краставици
6.Най-вероятно яица или някакво месо със салата,без въглехидрати
17.05.08
17:40
16 Май
Тренировка Гръб
1.Мъртва Тяга - 3х130кг (5кг покачване на тежестта от последната тежка тренировка за гръб)(без фитили,смесен хват)(преди нея имах загряващи на 20,30,60,90 и 120кг)(много добре-поставих личен рекорд)
2.Вертикален скрипец - 6х70кг (5кг покачване на тежестта)(веднага след 6-те повторения направих още 3 със 60кг)
3.Гребане с дъмбел - 12х40кг (преди нея имах загряваща с 30кг)
4.2 суперсерии гребане на машина от седеж с вертикален скрипец тесен подхват с по 5-6 повторения за разтягане и помпене.
Много добра тренировка,доволен съм.
Хранене и суплементи:
1.Ягоди,череши,банан...30 мин след тях 6 яица без 1-2 жълтъка,2 филиики бонус,маслини,лютеница
2.Около 1л мляко,2 лъжици мед,40-50гр соев протеин(прияде ми се сладко и пих това)(между тези хранения - 1 Пъмп)
3.2 филиики бонус,домат,сирене,филе,кашкавал,извара
4. 40 мин преди тренировка 1 Пъмп...веднага след нея - 2 кисели млека,банан,ягоди
5.пуешко филе,извара,сирене,кашкавал
6.Домати,краставици,сирене,телешко филе
Всичко беше наред,с изключение на съня.Изобщо неможа да спя-нервната система се беше превъзбудила от трена и беше кофти.Плюс това днес имах изпит в 9,така че днес съм без сън.Също реших да се възнаградя с дюнер,2 пици и 2 шоколада :lol: Възстановяването ми е шит,но тази вечер ще компенсирам.
20.05.08
14:04
18 Май
Тренировка Гърди/рамо
1.Лег щанга - 6х80кг(1 повторение повече от последната тренировка за гърди) (преди нея имах загряващи на 20,30,50 и 65кг)
2.Полулег дъмбели - 9х30кг(тук нямам прогрес,но около 1 месец не бях правил това упражнение тежко,така че съм доволен)
3.Суперсерии за рамо с 12.5кг дъмбели(няма прогрес тук)
4.Преси с дъмбели от седеж - 10х27.5кг,веднага след това още 4 повт с 25кг(и тук няма покачване на силата,но пак съм доволен като се има предвид,че внимавам с лакътя и скоро не бях правил тежки преси.
Хранене и суплементи:
Общо взето по режима.Само напоследък почнах да хрупам такива царевични пръчици вечер,но ще ги спирам.Вече взимам по 2пъмп-а преди тренировка.Май малко съм се позачистил.
26.05.08
12:19
20 Май
Тренировка Крака/бицепс
1.Клек - 6х110кг (5кг повече от полседната тежка тренировка за крака) (след тази серия направих и една 10-ка на 90кг)(преди тях имах загряващи на 20,30,60,80 и 100кг)
2.Сгъване на машина - дроп серия с около 15повторения
3.Разгъване - 1 тежка 15-ка (преди нея имах 1 загряваща)
4.Прасец на калф машина и лег преса с редуване
5.Сгъване с щанга - 5-6х45кг,веднага след нея още 5 с 35кг (преди тази дроп серия имах разни загряващи с по-леки дъмбели и щанги)
Не помня храненето подробно но общо взето беше добре.Пъмп-а също.
Приключвам с дневника за сега.По-късно ще напиша покачвания в силата и мерките,може и да сложа някоя снимка.След 10-15 дена най-вероятно пак ще започна да пиша.
29.05.08
14:19
Ето покачванията в силата и мерките:
95кг -> 98-99кг
Прасец – 42см -> 42,2-3
Бедро(в средата) – 64см -> 65-66см
Бедро(в основата) – 68см -> 69-70см
Гръб – 122см -> 125-6см
Ръка – 42см(без 1-2мм) -> 42.5
Клек – 3 х 110кг -> 6 х 110кг
Мъртва тяга – 1 х 130,4 х 120кг -> 3х130кг
Гребане с дъмбел – 10 х 40кг - тук не съм се мъчил да качвам тежестта но 15ка може и да направя
Гребане с щанга – 8 х 80кг - това упражнение го позабравях
Лег – 4 х 80кг -> 6х80кг
Полулег дъмбели – 8-10 х 30кг——
Раменни преси с дъмбели седнал – 6-8 х 30кг——
Сгъване с щанга – 5 х 45кг ->6-7х45кг
Това е.Покачванията в силата са малки,но съм доволен.Тъпото е,че станах 100кила.Не забелязвам да съм се омазнил,даже напротив.Сега ще сваля малко и ще потренирам по-леко.След 10 дена мисля да пробвам нещо на КЛ и тогава ще пиша пак.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече